18 Şubat 2016 Perşembe

ZİHNİMDEN GEÇENLER(1)



12.02.2016

Muhsin Kızılkaya'yı dinliyorum. Fark ettim ki AKP de bayağı ehilleşmiş. Adam devleti öyle bir savunuyor ki, ağzından bal akıyor. Darısı diğer Kürt aydınlarının başına diyelim. Oysa bu goruslerini fazla değil bundan üç beş yıl öncesinden ifade etseydi daha çok faydası olacaktı şüphesiz. 
...
Kürtler; daha doğrusu ayrımcı olanlar şunu fark ettiler ki dökülen kan, verilen zayiat talep edilen hakların ne olduğunu dahi unutturmuş durumda. Özellikle yetmiş küsur gündür malum bölgede yaşananlar, bölge insanına PKK'nın gerçek yüzünü görme fırsatını sağlamış, aynı zamanda T.C Devletini kendi vicdanlarında tekrar değerlendirme fırsatını vermiş, "yaşadığımız bunca eziyetler sahip olmadığımız veya kaybettiğimiz. hangi hakları kazandıracaktı ki" sorgulamasını yaptırmıştır. Belki de bu sorgulama yaşanılan sürecin bir kazanımı olacaktır.
Mehm et Soral

07.02.2016

543 imzayı umursamayanlara ne yapılması gerekiyorsa o yapılmış; adalete başvurulmustur. Hareketin akibetit adına bu duruma sevindim. Hareketin beyin ölümünü gerçekleştirip, daha sonra da fişini çekmek isteyenlere fırsat verilmemesi için gereken yapılmıştır. Bu durundan "utanç" duyması gerekenlerin adresleri belli; asla kendi payıma bir rahatsızlık duymuyorum. Kayyum da atansa bu insanlar da nihayetinde parti üyesi insanlar olmayacak mı? Tek çekincem AKP'ye ısmarlanacak olan mahkeme heyeti. Hukuki süreçte hak tecelli ederse, konjökturel şartlarında elverişli olması nedeniyle siyasi tablonun görünümünde de süpriz değişimler olacağı belli; zira ümit vaad edecek ufak bir değişim AKP de çözülmeyi tetikleyecektir. Vicdanlar çok rahatsız.
M.S


02.02.2016


Cahillik diz boyu. Ne Anadolu Türklüğü kimliğini biliyor; ne de Azebaycan Türklüğü. Haydi diyelim onlar yıllarca kimlikleri konusunda bilinçlenmeleri engellendi; ya bizimkilere ne demeli.
...
TV'lerde en çok izlenen programlarda karşımıza çıkan insanlar, üstelik bunlar tanınmış insanlar ve müthiş paralar kazanıyorlar. Hala Azerbaycan Türkü'ne '' sen Türkçeyi nerede öğrendin'' diye sorabiliyorlar. Hele birisi programda Azerbeycanlı hanımı beğenmeyince kıvırması ''dilimizi anlamıyoruz'' oldu. Doğrusu kahkahayı bastım.
...
Bu kadar ''milli cahil''in olduğu ülkede demokrasinin getirip, götüreceği de elbette bu paralel de oluyor.
Mehmet Soral


30.01.2016 (2)

Eğer MHP de muhalif hareket elini çabuk tutmazsa; Tayyip Erdoğan kendi ütopyasını gerçekleştirmek, başkanlık sistemine geçmek ve de bu işi referandumla halletmek için her geçen gün kendisi açısından "mükemmel ortamın" oluşmasını sağlamaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Akan kan umurunda değil, her fırsatta yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlatıyor. Dikkat ederseniz bu çalışmaları üniversite gibi ilmi çevrelerde değil, tamamen algı yönetimini hakim kılabileceği kendi belirlediği ortamlarda ve tamamen "ortalama halk" topluluklarına hitap ediyor.
...
Ülkemizin malum bölgesindeki olup bitenlerden dolayi HDP'ye karşı bölge halkının bakışı ve MHP camiasında oluşan bitkinlik, yılgınlık hatta küskünlük ve 543 imzaya karşı alınan saygısız, izansız ve insafsız tavır; MHP de herhangi bir seçim durumunda yaprağın dahi kıpırdamayacağı hususundaki aşikarlık ve PKK'ya bile karşı duruşunu bir türlü netleştiremeyen, abuk sabuk demeçler veren CHP'nin durumu; Recep Tayyip Erdoğan'ın bile isteyerek organize edip sağlayamayacağı siyasi bir ortam. Böyle bir durumda AKP yapılacak ilk seçimde 400 milletvekili çıkarabilecektir. Bunu AKP başarmış olmayacak; "Bugünkü MHP yönetimi" CHP HDP/PKK gerçekleştirmiş olacaktır.
...
Dolayısıyla MHP de muhalif hareket ne yapıp edip 543 imzanın takipçisi olup, parti yonetimine gelmelidirler. Bu aşamada kesinlikle Genel Başkan kim olacağı hesabının yapılmaması gerekmektedir.
Mehmet Soral


30.01.2016 (1)

Arınç bazı başörtülü yandaş yazarlar için " troliçeler" demiş. Çok da güzel demiş. Türk Edebiyatı'na yeni bir sıfat kazandırmış oldu ancak bakalım yirmidört saat söylediğinin arkasında durabilecekmi? 
Ama ister kıvırsın, isterse kıvırmasın bu sıfat tutacak sanırım. 
Mehmet Soral

29.01.2016

543 delegeyi ikna çalışmaları ile mesaiye başlanacakmış.
...
Kim ki imzasından dönerse çoluğumla, çocuğumla verdiğimiz kavgamızın; yeşerttiğimiz ümitlerimizin ve kaybettiğimiz yıllarımızın heba oluşunun müsebbibi olarak sizleri görüp, sizleri bileceğiz; hesaplaşmayı da illa ki ahirette yapacağız. Bilesiniz...
...
Madem ki imzanı verdin; "elif" gibi dosdoğru olacaksın arkadaş. Varlığın, "elif"in kavgasını vermek değil midir.?
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder