1 Temmuz 2016 Cuma

ESAS OLAN İDEOLOJİNİN YAŞAMASIDIR

Türk milliyetçileri artık karar aşamasına gelmişlerdir. Ya T.C Devletini kurmuş olan Türk Milliyetçiliği ideolojisi; Genel Başkanı Devlet Bahçeli olan "MHP'ye kıyamama" lüksüne binaen olduğu gibi Bahçeli'nin inisiyatifine bırakıp, kendi haline terk edeceğiz; ya da muhalifler olarak bu duruma itiraz edip, halihazırda var olan bir partinin listesinden "Milliyetçi Cephe" nin adayları olarak gösterilerek işbirliği yapılıp, muhtemel bir erken seçimde MHP'nin baraj altında kalacağı bir durumda Türk milliyetçiliğinin siyasi kurumsal kimliğinin baraj altında kalmasına mani olacağız.
...
Bu senaryo gerçekleşirse Bahçeli'ye rağmen Milliyetçiler kurumsal olarak baraj altında kalmayacakları gibi, AKP de 400 milletvekili çıkaramayacak ve iki partili başkanlık sisteminin; azu edenleri tarafından artık hayali bile kurulamayacaktır.
...
Bu senaryo çaresizliğe bir çözüm olup, kesinlikle arzu edilen bir durum değildir. Göz göre göre ülkemizi iki partili, federal yapılı başkanlık sistemine götüren sürece engel olabilmek adına üretilen bir çözümdür.
...
Baraj altında kalan MHP' ye; bu akıbetin müsebbibi olanlar artık sahip çıkabilecek yüzleri olmayacağından çekip gidecekler; seçime girdikleri partiden milletvekili seçilen milletvekilleri ise istifa ederek MHP'ye dönecekler ve böylece Türk milliyetçileri yine tarihi bir misyonun gereğini yerine getirmiş olacaklardır.
...
Böyle bir senaryoyu gündeme getirmenin meşruluğu hususunda Devlet Bahçeli ve Balgat müdavimleri ne gerekiyorsa yapmışlardır. Bu hususta gerekeni yapmak hiç bir ülkücü vicdanda rahatsızlık yaratmayacaktır; aynen geçmişte refah partisi çatısı altında MHP milletvekillerinin seçilmelerinde olduğu gibi.
...
Ancak bu senaryonun meşruluğu konusunda milleti ve özelikle de ülkücü vicdanı ikna için bugünkü muhalif adaylar arasında tam mutabakatın sağlanması ve daha sonra kamuoyuna anlatılması gerekir.
....
İzah etmeye çalıştığım senaryo dışında yeni bir partinin kurulması sadece ve sadece başta Bahçeli olmak üzere AKP ve Erdoğan'ın projelerine taşoranlık vazifesi göreceği gibi, pratikte bir sonuç getirmez; atı alan Üsküdar'ı geçmiş.olur, ham hayalden öteye gidemez. Zaten bugünkü muhalif adaylar bu senaryo gereği bir araya gelemezlerse; MHP'nin baraj altına kalacağı ihtimali üzerinden diğer partiler teke tek görüşmelerle milliyetçi adayları listelerine koymayı düşüneceklerdir ve her ülkücü vicdan da bu durumu makul karşılayacaktır. Şahsen; Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Yusuf Halacoğlu, Özcan Yeniçeri, Suat Başaran, Sait Gönen, Süleyman Sazak gibi isimler böyle bir tercihte bulunmaları durumunda hangi partinin listesinde olurlarsa olsunlar tercihimi onlardan yana kullanırım. Çünkü biliyorum ki MHP'nin bugünkü hali ile seçime girmesi durumunda CHP ve AKP den oluşan iki partili sisteme fiilen geçilmiş olunacaktır. Örülen bu duvarda kesinlikle bir tuğla olmak istemem.  Asıl olan ideolojinin yaşamasıdır
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com