28 Ağustos 2016 Pazar

HEP ALLAH İLE KANDIRIP KANDIRILDILAR


Gene mi Türban. 
Polis teşkilatında türbanlı bayan polisler de görev yapacamış. Artık Suriye'yi, ISID'ı PKK'yı unutup, günlerce türban tartışması yapılır sanırım.
Ülke bu kadar sıkıntı içindeyken sen tekrar asrın siyasal tartışmasını gündeme taşı. Olacak iş mi Allah aşkına. Bizim iç huzura, barışa ihtiyacımız varken niçin halledildiğini sandığımız türban sorunu tekrar gündeme getirildi.
.....
Darbe sonrası iktidar, muhalefet toplumsal sözleşme yaparak asgari müştereklerde anlaştılar. Ancak iktidar, (Artık Cumhurbaşkanını iktidardan hariç düşünmüyoruz) her vesile ile hele ki şimdi; darbe sonrası ortamı da bahane ederek Cumhuriyet dönemi boyunca siyasal islam'ın yapmak istediklerini fırsat bu fırsat deyip, gerçekleştirmeye çalışıyorlar; sinsice.
...
Seksen yıllık Ordu düşmanlığı netice verdi. Türk ordusunu ordu yapan 200-250 yıllık temel kurumlar okuluyla, hastahanesi ile yoklar artık. Haydarpaşa Gata'nın ismi değiştirilip, siyasal islamcılar'ın simge isimi olarak dillerinden düşürmedikleri Abdülhamit Han'ın ismi veriliyor. Peki illa ki isim değiştirilecekse niçin darbe gecesi hain generali alnından vurup, sonra da otuz kurşunla şehit olan askerimizin ismi verilmiyor; verilmez, çünkü siyasal islamcılar için seksen yıllık özlemin gerçekleştirilmesi keyfiyetini yaşanmak istiyorlar.
....
Sizleri bilemem ama darbe sonrası iktidarın yaptıklarına şahit oldukça, niyetlerini okumaya çalıştıkca, gelecekle ilgili endişelerim daha da artıyor. Ve yine Türkiye de milletin iktidar alternatifi olarak gördüğü Meral Akşener Hanım'ın hem MHP yönetimini, hem de iktidarı niçin bu kadar tedirgin ettiğini daha iyi anlayabiliyorum. 
...
Darbeden bugüne ne MHP yönetiminden birisini ne de Devlet Bahçeli'yi ortalıkda göremiyoruz. MHP ve iktidar fiili olmasa bile gayri resmi koalisyon kurmuş durumdalar. Demekki MHP de olağanüstü kongre darbeden daha riskli görülmüş olmalı ki; o gün bugün dür Sayın Bahçeli'yi yazılı beyanat dışında bir etkinliğini göremiyoruz. Tüm TV ekranları MHP muhaliflerine kapatıldı adeta. Türk milliyetçilerinin ideolojik anlamda Türkiye'de ve dünyada olup bitenler için ne düşündüğümüzü millet bilmiyor; çünkü anlatamıyoruz.
...
Düşünebiliyormusunuz, herkes uzman kesilmiş; TV'lere çıkıp, yorum yapıyorlar ama ne hikmetse her kesim üzerinde saygınlık uyandırmış Ümit Özdağ gibi bir bilim adamı ve strateji uzmanını MHP Genel Başkan adayı olduğundan beridir hiç bir TV kanalında izleyemedik. Sizce bu oldukça manidar değil mi?
...
Yaşadığımız tecrübelerden çıkardığım sonuç; Siyasal İslamcılar "Milletin başını dini ile belaya sokarak" her dönemde bunu siyasi ranta dönüştürmüşler ve işin garibi her darbe sonrası gelişmeler "Siyasal İslamcılar"a yaramış; Türk milliyetçiliğinin ığdış edilmesi için de fırsat olarak değerlendirilmiştir. 
...

Şu anda devlet yeniden yapılandırılıyor ama Türk milliyetçiliği ideolojisi, yani T.C Devletini kuran felsefenin; olup, bitenleri gördükçe yeniden yapılanma da esamesi bile okunmuyor. MHP bugünkü yönetimi ile hiç bir ideolojik duruş ortaya koyamadığı gibi, kendi inisiyatifi ile ortaya çıkacak tavırlara da fırsat vermiyor. İşte kısırlaştırılmak istenen Türk milliyetçiliği ideolojisine sahip çıkmak adına alternatif olmak isteyen MHP muhalif hareketine karşı her türlü yol denenip, tedbir alınarak etkisiz hale getirilmek istenmiş; maalesef başarılı da olmuşlardır.
...
Devleti kuran felsefe; eğer bugünkü devletin yeniden yapılmasında gözardı ediliyorsa ve hele de bu yeniden yapılanma "Siyasal İslamcılar" eliyle yapılıyorsa; hala endişesiz bir şekilde uykunuzu uyuyabiliyorsanız helal olsun size. Fazla varsa biraz a bana verin ne olur.
...
Not: Siyasal islam da imani bir taraf yoktur, tamamen "İktidar gücünü elde etme yolu"dur. Hayatında bir kitabı alıp, sonuna kadar okuyup, bitirmeyi başaramamış insanların bu düşüncelerim dolayısyla imanımı kimse sorgulamaya kalkıp, tartmaya çalışmasın lütfen.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

GÜNDEME DAİR KISA KISA



İhanet Hükümete mi, yoksa Devlete mi yapıldı
26.8.2016
Fetö devlete ihaneten mi; yoksa hükümete ihanetten mi yargılanıyor. Birileri bunu açıklasın lütfen.
...
17/25 Aralık sonrası için yargılandıklarına göre "Hükümete ihanetten yargılandıklarını" düşünüyorum. Çünkü devlete ihaneten olsaydı bu yargılama sürecine 17/25 Aralık öncesi de dahil edilirdi.
...
Peki bu durumda 17/25 Aralık öncesini koruma ve kollama nedeni ne olabilir. Nurettin "Şerefsiz" denen ve otuz sene boyunca milletinin üzerine tank süren, kurşun sıkan hain yetiştiren adamı mı koruma ve kollama; yoksa başka bir nedeni mi var?
...
Bunun cevabını bugün almamızı sağlayacak herhangi bir ortam olmasa da; otuz beş sene sonra da olsa sorular sorulup, cevabı istenebilir. Kenan Evren General olarak emekli oldu ama mezara er olarak gömüldü. Ne demiş atalarımız; düşmez kalkmaz bir Allah.
Mehmet Soral


Suriye'ye Girdik
25.8.2016
Türk Ordusunu onur ve gururla karşılayan Suriye'li Türkmen kardeşlerimiz.
Türkmen olduklarını kollarındaki mavi band dan biliyoruz. Allah cümlesinin yar ve yardımcısı oldun.
...
Bu arada Suriye'den göç eden 3 milyon Suriye'linin nasıl olsa çoluk, çocuğuna hepisine bakıyoruz. Bence eli silah tutanlarının Türk ordusu yanında savaşmak üzere Suriye'ye gitmelidirler; nihayetinde oralar kendi toprakları.
...
Nasıl ki Türk Ordusu 1974 de Kıbrıs'a barış getirip, Kıbrıs Türküne hürriyetini kazandırmışsa; inşallah bu sefer Suriye, Irak ve tüm Ortadoğu da aynısı olur.



CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğluna suikast
Türk milletinin kenetlenmesini hazmedemeyenlerin terör eylemlerindeki yeni usulleri; kalleşçe tuzaklar kurup, suikastler yapmak olduğunu anlıyoruz. 
...
Özellikle Suriye'ye yönelik kesin çözüm amaçlı sınır ötesi hareket birilerini çok rahatsız etmişe benziyor. İlk fırsatta bunu gösterdiler.
...
Maalesef bugün Artvin de CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve konvoyuna yönelik silahlı saldırı yapıldı. Bu eylemi şahsen Türk milletine yapılmış bir eylem olarak görüyorum ve elbette lanetniyorum.
...
Başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm CHP'ye gönül vermiş insanlarımıza geçmiş olsun diyor, şehit askerimize Allah tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.
Mehmet Soral


Mini bir hikaye
Adam hasmını pıçaklayıp, delik deşik eder ve olay yerinden kaçar. Yaralı hastaneye kaldırılırken yolda ölür. Zanlı da tutuklanır, hakim karşısına çıkarılır.
....
Hakim ile zanlı arasında şöyle bir diyalog geçer.
-Bak oğlum pıçakladığın insan öldü, yazık değil mi, değermiydi hiç.
-Hakim bey söylermisiniz saat kaç da ölmüş.
-saat 17/50 de"
-Öyleyse kabul etmiyorum efendim, ben o insanı 17/25 de pıçaklamıştım, masumum.
...
Hakim sekretere döner;
-Yaz kızım; adil bir yargılama için zanlının akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tesbitine dair sağlık raporu için hastaneye sevkine....
...
Bilmem anlatabildim mi?
Mehmet Soral


Doğru Söyleyen Kim
24.8.2016
ABD sözcüsü diyorki "İade talebinin darbe ile ilgisi yoktur" 
Darbeden önce de"Türkiye bizden iade talebinde bulunmadı" demişlerdi. 
...
Birileri bu milletle fena halde dalga geçiyor.
Milletten saklanan bir "Gerçek" var gibime geliyor. Nedir acaba bu gerçek.
...
Acaba o gerçek ABD"nin "Ulan ne yaptıysak beraber yaptık, bizden daha ne istiyorsun" diyebilme ihtimali mi?


Memur Tutuklamaları
23.8.2016
Bence haberlerde tutuklanan memurlar değil, tutuklanmayan memurların isimleri okunsa daha pratik olacak.
...
Nedir bu Allah aşkına; fetö devlete değil, devlet fetö'ye sızmış sanki.
...
Daraldım, nefesim kesiliyor. Bir Türk olarak onuruma dokunuyor. Benim ülkem yıllarca ne kadar sorumsuz ve başı boş yönetilmiş.
...
Adamlar hala köprü, yol, havaalanı muhabbeti ile kabahatlerini geçiştirme derdindeler; hangi yüzle yahu; söylermisiniz..

BÜTÜN BUNLAR BİR RÜYA OLSA

Allah'ım ne olur; bütün bunlar bir rüya olsa. 
...
Sabah kalkmışım; sene 2001 ve AKP denen bir parti henüz kurulmamış. Cüneyt Zapsu denen adamın ismi telefuz edilmemiş. Muhteremin birisi hala güzel şiirler okumaya devam ediyor. Son bir sene içinde hiç şehit cenazesi gelmemiş; hiç bir ocağa ateş düşmemiş, analar ağlamamış. Provakatörün birisi yazar kasa fırlatmış başbakanlık önüne. Varsın fırlatsın; can korkusundan daha mı önemli. Yaşamak her şeye değer; korkusuzca. Turizm şirketleri her hafta sonu Suriye'ye, Halep'e şehir turları düzenliyor, sınır ticareti halka kazanç kapısı olmuş. Kuzey Irak'a istedigimiz zaman girip, çıkıyoruz. Gülen cemaati; bütün gayretlerine rağmen devlete sızabilmek için istediği ortamı bulamamış; ne istedilerse alamamışlar. Ergenekon, Balyoz davaları ile memleketin en kıymetli yetişmiş evlatları; altlarına zırhlı araçlar verilen savcılar tarafından kumpasa getirilerek hapislere tıkanmamış. BOP denen tuzak kurulmamış. Estirilen Arap rüzgarı bizim tarafa yönelmemiş, Arab'ın, Kıpti'nin derdi henüz bizi germemiş. Çift yönlü yollar gündemde değil; köprüler, tüneller yapılmamış. Varsın olsun; yaşamak daha güzel değil mi; korkusuzca.
...
Ne olurdu bütün bu olup, bitenler bir rüya olsaydı; AKP kurulmasaydı Allah'ım
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com