12 Temmuz 2015 Pazar

YENİ MODA SOKAKTA İFTAR


Nedir bu ''arebeks'' görüntü Allah aşkına. Fakiri, zengini; acı, toku belli olmayan; oradan, buradan, şuradan her kim olursa olsun Belediyelerin sokak iftarlarına akın akın üşüşüyorlar.
Manevi iklimden, Allah'ın rızasından ziyade amaç ''bolluk algısı'' oluşturarak görsellik ile gönülleri feth etmek(!) Allah rızası için olması ve yapılması gereken şeyler ''moda'' haline getirildi ve atalarımızdan bizlere temarüz eden aç olanı doyurma, fitre ve sadaka kültürünün gereğini yerine getirme sorumluluğu; yerini bir ''moda''nın gereğini yerine getirmeye terk etti; ruh bedenden çıkarıp, imani sıfırladılar. Allah rızası için toplanan paraları uydurdukları ''moda'' için harcamanın vebalinin ne olduğunu bu ''imamhatipliler''in daha fazla bilmesi gerekmez mi?
Yahu Allah'ın adını anıp niçin ''kitapsızlık'' yapıyorsunuz. Sokakta iftar yapan insanların en azından yüzde sekseni o kurulan sofralara oturacak kadar muhtaç değiller. Her beleşe üşüşen yığınlar oluşturmanın ve bunun için de adeta teşvikte bulunup, dilenciliğe sürüklemenin medeni aleme referans olabilecek nesi var Allah aşkına. Ortadoğu'nun mütevazilikten uzak keşmekeş kültürüne doğru itilmenin; orada yeni bir kimlik bulmaya yönelik gayretlerin biz Türklere yakışan nesi var. Türk İslam ülküsüne, terbiyesine, ahlakına inanmış, gönül vermiş birisi olarak ''sokakta iftar'' modasını kendime de Türk milletine de yakıştıramıyorum.
Bu modayı başlatanlar; yüreğiniz yetiyorsa, samimiyseniz gerçek muhtaç sahiplerini bulup, evinizde misafir edin ve onlara iftar yemeği verin.
Mehmet Soral