25 Temmuz 2017 Salı

GÜNDEME DAİR

Muhterem Karar ver; Lozan Hezimet mi, Zafer mi?
Muhteremin "Lozan'ı bize zafer diye yutturdular" hadsizlikliğinden "Cumhuriyetimizin kurucu belgesidir" itirafına evrilmiş olması elbette çok güzel bir gelişmedir ancak bu noktada sebat edeceğinin garantisi yoktur. Problem de burada zaten. Sizleri bilemem ama ben kendisi hakkındaki "tutarsızdır" rezervmi korumaya devam edeceğim.

Valiyi Makamına Tekbirlerle Oturtmak
T. C Devleti'nin valisinin tekbirlerle makamında karşılanması fetö gerçeğine nasıl gelindiğinin hala anlaşılmadığını; hem vali açısından, hem de hükümet edenler açısından görebiliyoruz. Yahu 17 yaşındaki delikanlının "Herro" tişörtu giymesine bir anlam yükleyebilirsunuz da; devletin valisinin makamında tekbirlerle karşılanmasına "fetö" tecrübesinden sonra niçin bir anlam yüklemiyorsunuz. Haydi diyelim ki; hoşgörümüzü de ortaya koyarak; Vali'nin doğduğu köyü  ziyaret ettiğinde belki hemşehrileri kendisini tekbirlerle karşılayabilirler ama valilik makamında bunu yapmak kesinlikle olamaz; olursa, yine bir başka cemaat bundan güç alır, devlete sızar, yine üç beş yıl sonra bir başka fetö gerçeği ile karşı karşıya kalabiliriz.
 ...
Samimiyetle diyorım ki; hükümet edip, muhtedir olanların dayattığı ''Geleneksek hale getirrmek istedikleri bir takım dini rituellerin tekrarı''  dini hassasiyetlerden veya daha dindar olmaktan değil, ''Daha muktedir olmak için halk desteğini diri tutmak, oyları konsolide etmek içindir''. Dindar olmak amaç edinilse bilmem ne hoca denen yavşağa hala kendisine ait televizyon kanalındaki kepazeliklerine müsade edilmez, son verilir. Veya benzer şekilde devletin organize ettiği kumar oyunlarından vaz geçilir.Valilik kapısında tekbir getiren zeka, bunlara niçin razı olur acaba.
...
Rakı içenlerden öğrendim; özellikle AKP döneminde rakının kalitesi artmış. Rakının kaltesinin artırılması için laboratuvarlarda 657'ye tabi devlet memurları görevlendirilirlerken; tekbirler eşliğinde valilik kapısında vali beklenmesi arasında inançsal bir ilinti olmasa da siyasi rant olduğu aşikar değilm mi? Şahsi düşüncemden ziyade, birlerinin millete siyasi rant uğruna yaşattığı inançsal çelişkilere vurgu yapmak istedim.

Yeni Meclis Tüzüğüne Göre Bas Parayı Et Küfürünü
Meclis iç tüzüğü düzenlemelerinde "Devletin üniter yapısı aleyhine söz söyleyen velkillere para cezası verilecek"miş. Demek ki bundan böyle "Parasıyla değil mi ulan " diyebilecek her şerefsiz, vatan haini, alçağa her şey serbest. Peki bu tüzük MHP'nin önerisiyle "Meclis oylaması ile gerekirse vekilliği düşürülür" şeklinde düzenlenemezmiydi. Surda açıldı mı bir gedik daha, hayrını görün öyleyse (!)

Yeni Parti MHP'ye Değil, Tüm Partilere Alternatif  ''Millici'' Bir Partidir
Bir oluşumun sloganı "Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistem"e dönüş ise; hala bu oluşumu MHP'nin alternatifi olarak görmek hangi aklın üfürmesidir. Bu insanlar biraz mantık yürütsünler lütfen, MHP ve Balgat tavrını "Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi"nden yana koyup, hatta öncüsü olmadı mı? Bana öyle geliyor ki; birileri MHP'nin yaşayacağı akıbetin müsebbibi olma pişmanlığını şimdiden yaşayarak, günahlarına mazeret arıyorlar. Allah affetsin.

Selden Kütük Kapma Kurnazlığı
Özelikle referandum gününe kadar "Hayır bloku"ndan yana duruş sergilememiş hiç bir milletvekiline yeni oluşumda yer verilmemelidir. Çünkü yeni oluşumun sloganı "Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sisteme dönüş"tür. Oluşumun sloganı ile çelişkiye düşmüş birisinin niyetinin halisane olabileceğini düşünemiyorum. Olsa olsa; selden kütük kapma kurnazlığıdır

Değişim Cesaret İster
Sayın Bahçeli blue Jean kot pantolon, üzerine de bordo T-shirt giyip bizim Üsküdar Salacak sahilinde yürüyüşe çıkarsa; ancak o zaman değişim adına umut olabilir diye düşünüyorum. Ama gene de şükürler olsun, bir yerden başlamış oldu
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com