5 Ekim 2018 Cuma

KORKAKLIĞIN ADINI HANEYE TECAVÜZ KOYALIM MI

Meral Hanım'ın evinin önünde
ülkücülere utancı yaşatanlar
Evet, Devlet Bahçeli'nin kışkırtması neticesini verdi. Bu gece bir grup körpecik gençler Meral Hanım'ın evinin önüne gönderilerek, Devlet Bahçeli lehinde slogan attılar. Meral Hanım "Çocuklar ne bağırıyorsunuz, biz iki kişiyiz, buyurun içeri gelin" demesine rağmen, çok güzel hazırlamış olduğu çayı içmeden dağılıp, gittiler(!)
...
Şu anda Genel Başkanımızın evi önünde kendine moral desteği vermek üzere misafiriyiz.
...
Burada tek yara alan maalesef "ülkücülük" kavramıdır. Evinin etrafında hiç bir koruma tedbirinin olmaması çok manidar değil mi.

...
Gece saat 00:30 civarı. Meral Hanım'ın evinin etrafında bir takım nahoş hadiselerin olduğu haberini alır almaz eşimle evine doğru yola çıktık.
...
Allah bağışlarsa; o an uykuda olan 22 ve 27 yaşlarındaki iki oğluma sadece "Çocuklar annenle hava alacağız" diyerek; delikanlılık heyecanı ile bir hata yapabilecekleri endişesi ile olaydan bahsetmeden evden çıktık.
...
Sayın Bahçeli, işte evlat sevgisi böyle bir şey. Biz onları hep MHP'nin eğlencelerine götürdük ve hep de öyle alıştırdık. Dolayısıyla mazileri hafızalarında hep öyle kalsın, daha düne kadar amca dediği birisinin babaları ile karşı karşıya getirilmek istenmesine şahit olmasınlar istedim. Hem hayal kırıklığına uğramamaları, hem de gençlik heyecanı ile hata yapmalarına fırsat vermek istemedim. Onları ruhen de, bedenen de koruma ihtiyacı duyduk.
...
Kimdi peki bağıran, çağıranlar; inanın ki hepsi gariban Anadolu çocukları. Meral Hanım hiç birisinden şikayetçi değil, biz de değiliz. İnanın ki; yarın gelsinler Meral Hanım'ın cumbalı ve boğaz manzaralı evinde hep beraber çay içip, sohbet edebiliriz. Çünkü onlar hala bizim çocuklarımız. Niçin bu çocuklar arasında fitne çıkarıp, aile kavgasına neden oluyorsun. Yazık, günah değil mi.
...
Yoksa Sayın Bahçeli, bir ana yüreğinin o çocuklara kıyamayacağını bildiğin için mi; o gençleri üzerimize üzerimize gönderiyorsun.
...
Ha, bir de şunu unutmayalım; Türk töresinde kadın olsun, erkek olsun eşinin yanında hiç kimse; velev ki haklı dahi olunsa; müdahale edilmez. Ne töre, ne nizam, ne de insafın kaldı. Yazık, çok yazık. 

...
Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin sonuna kadar arkasındayız. Söylediklerinde yanlış yok, biz de inanıyor ve tekrarlıyoruz.
...
Beyefendi, Türk milliyetçilerini tehdit etme; becerebiliyorsan ikna et. Yıllarca ülkücüleri sokağa indirmemekle övünürken, şimdi bu tehdit diline ne diyeceğiz. Bizi birbirimize kırdırmak mı istiyorsun. Şunu bilesin ki; izlediğin kirli yolun hatta oyunun figüranı olmayacağız. Ülkücü ülkücünün kardeşidir; bizler bunu bilir, buna inanırız.
...
Tehdit edip, süre tanıdığına göre; akabinde hepimizi hapse mi tıkayacaksın. Onun için mi hapishaneleri boşaltmayı gündeme getirdiniz.
...
Çok üzüldüm, kahroldum. Nedir bu akıl tutulması, sağduyudan sapma Allah aşkına. Ya birileri bu tehditten kendine vazife çıkaracak olursa...?
Tuzağa düşmeyeceğiz, bilesin. 


Benim MHP ile bir problemim yoktur
Benim şahsen MHP ile hiç bir sorunum yoktur.
...
Benim sorunum; acılarına merhem olmamı zerrece istemediğim Balgat müdavimlerinin; en son 1 kasımda vermiş olduğum oyumun gücü ile oyun kurucu olmaları; ve maalesef kurdukları oyun ile o günden bu güne devletim ve milletim adına yaşanan tüm olumsuzluklarda; sebep olduğum katkının vebali altında ezilmemdir.
...
Buna dair isyanımı dile getirirken; lütfen hiç kimse kişiliğimin gelişip, "Adam" olmama büyük katkısı olan MHP'nin kurumsal kimliğine negatif bir tavrımızın olabileceğini düşünmesin. Bu gün için siyaseten tercihimiz olmasa bile vefa gereği yetiştiğimiz ocak olarak şahıslar üstü kurumsal kimliğine saygım devam edecektir.


Cemaati camiden soğutanlar siyasallaşmış imamlardır
Muhterem, ana muhalefet partisi liderine; "Sen ne anlarsın namazdan niyazdan" diyor. O sırada hitap ettiği tüm din adamları hararetle kendisini alkışlıyorlar. Oysa muhterem bir önceki cümlesinde aynı din adamlarına; "Ayrımcılık yapmayın. Arkanızda bir safa kadar düşen cemaatin azlığının nedenini sorgulayın" diyor.
...
İşte muhtereme alkış tutan bu imamlar nedeniyle benim camim de ibadet hanem de evim oldu.
...
Bir Müslümana atfen "Sen ne anlarsın namazdan niyazdan" sözünü alkışlayan imamlar benim kanaatimce artık siyasallaşmış olup, arkalarında namaza durmayı; başkalarını bilemem ama kendi itikadımca caiz görmüyorum.


Ufak bir not
Herkesi zihin dünyasında devrime çağırıyorum.
...
İnsan kendi bireyselliğini öne çıkarıp, özgür düşününce çok şeyi fark edebiliyor. Bu fark ediş; insanın tüm fikir dünyasını gözden geçirmesine, daha doğrusu gözünü açmasına vesile oluyor.
...
Türkiye ortalama algı düzeyine göre hiç bir lider kayıtsız, şartsız peşinden gidilip, kendisine biat edilecek kadar nitelikli, üstün insanlar değiller.
...
Lider diye öne çıkanların temelinde bizatihi onların çabasından ziyade biatçılığı karakteri ile bütünleştirmiş insanların söz konusu liderlere olan sorgusuz sadakatlarıdır.
...
Bizi bugünkü kara bahtımız an kurtaracak olan, zihinlerimizde yapacağımız devrimdir. Yani başkalarına biat etmeden önce kendimizi "Adam" yerine koymamızdır. 


Bir başka notumuz
Trollerin hayallerine biber gazını sıktım, gözleri yaşardı, algıları bozuldu.
...
İstanbul'da oyumu CHP'ye vereceğim, CHP'li Ali de Adıyaman'da HDP'ye verirse; kuş beyinli trole göre ben HDP'li oluyorum öyle mi. Has.tirin
...
Bu yol, özgürlükçü demokrasinin sıkıştırıldığı cendereden kurtulabilmek için bulabildiği çıkış yoludur.

Mehmet Soral
soralmehmet@gmail.com