11 Temmuz 2017 Salı

BURHAN KUZU VAKASI

Yahu insan biraz ortalıkta dolaşan; Fethullah Gülen ile olan masa başı sohbetlerinin fotoğraflarını hatırlar ve kendisine çeki düzen verir. Burhan Kuzu Bey sözüm size.
...
İki de bir evimi elden geçiriyorum ki; okuyan bir insan olarak ''Hocam artık bu hasret bitsin gel artık; sen orada, biz burada olmuyor'' diyen yavşakların aşklarına kanıp da; ''Hele şu adam kimmiş, ne diyormuş'' diyerek merak edip, aldığım; kütüphaneme koyduğum veya belki bir köşesine attığım Gülen'e ait kitap olabilir diye.
...
Bana bu psikolojik zulmü yaşatanlar; yani devleti yönetme konumunda olan insanlar Fethullah Gülen ile ''Belgeli'' olan ilişkilerinden hiç de rahatsız olmuyorlar. İşte adaletin olmayışının kanıtı hiç bir ilişkim, buna dair bir belge olmamasına rağmen benim korkmam; belgesi ortalıkta dolaşıyor olmasına rağmen Burhan Kuzu'nun veya diğerlerinin korkmamasıdır. Ona bu özgüveni verenin devleti kendilerinin yönetiyor olması; bana da korkuyu veren bu ülkede adaletin olmayışıdır.
...
Dün akşam CNN Türk kanalında yine Burhan Kuzu ve çok efendi, kibar sosyal demokrat akademisyen Yunus Bey'in karşılıklı fetö üzerinden tartışmalarını izledik. Burhan Kuzu'nun "CHP fetö'yü destekliyor, Kılıçtaroğlu fetö'ye karşı bir şey söylemiyor" ısrarı karşısında; Yunus Bey'in Burhan Kuzu'nın fetö ile yemek yerken ki resmini masaya koyup "Ahanda fetöcüler ile kimler berabermiş, bak burada" dese ama demez; çok efendi ve kibar birisi çünkü.
...
Ama eğer Allah blr gün beni Burhan kuzu ile karşılaştırırsa yapacağımı biliyorum; itiraz edince de "Hala Gülen ile bu fotoğrafta olduğu gibi beraber olup, olmadığınızın ayracı ne olabilir? Kendiniz demiyor musunuz; ''Bunlar kendilerini çok iyi gizlerler, insana ense kökü kadar yakındırlar"
Bir insan çamurun üzerine sıçrayacağını bile bile içinde niçin yürümek ister anlamak mümkün değil. Üstelik de bunu yaparken bir de tutup ''Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında isnat edilen suçlamalarda gerçeklik payı da var'' diyor. Doğal olarak mağdur olan bir komutan da telefonla bağlanıp, ''Hele ki 15 Temmuz dan sonra böyle bir iddia da bulunmak ahlaksızlıktır''. Şimdi bu komutan ''Evet, fetöcüler de aynısını söylüyorlardı, siz de fetöcü'müsünüz'' dese ne diyecek; ama demez çünkü o komutan da çok kibar ve efendi birisi.
...
Meral Akşener'in sizin gibi öyle bir masada Gülen ile fotoğrafını bulamayınca tüm konuşmalarını tarayıp, mühendislik harikası yaratarak ''Ayın onbeşi'' sözünü arayıp, bulup; nihayetinde ''15 mayıs MHP kongresini kasdederek söylediği, ''Ayın onbeşinde'' ifadesini ''15 Temmuz''a monte edip,millete kakalayarak, algı oluşturup, fetöcü ilan edilebiliniyor da; bu masada oturanlar niçin fetöcü olmuyor; bunu anlamak mümkün değil.
...
Bu işin kalibresi nedir Allah aşkına. Zaten bu ayrımı yapabilen adalet olmadığı için adalet arayışları devam ediyor.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com