22 Ekim 2015 Perşembe

ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN OYUMUZ MHP'YE

Değerli gönüldaşlarım,
Türk milliyetçisi, ülküdaşlarım;
Gene bir seçim arifesindeyiz ve gene bizim üzerimize olabildiğince, çullanırcasına negatif yönde algı oluşturmaya çalışıyorlar. Surda nasıl bir gedik açabileceklerinin hesabını yaparak, en iğrenç yöntemlerle gerek Sayın Devlet Bahçeli’nin şahsında gerekse MHP kurumsal kimliği üzerine saldırıp, bu yetmiyormuş gibi, içimizden hain devşirme peşindeler.
Bütün bunları bizlere reva görenleri belki anlamak mümkün; zira geçmişe dönük kavgamız hep bunlarla olmuş ancak kendi içimizdeki bazılarının ‘’oyumu MHP’ye değil, şuna buna vereceğim’’ sözü de ne oluyor Allah aşkına. Bu tavrın nedeni elbette ki inanç ve ilkelerdeki değişim değil; MHP iç siyasetinden kaynaklanan nedenlerdir. Lütfen MHP’nin parti içi siyasetinin gönlümüzde neden olduğu tatminsizliğinin müsebbibi olanlarla hesaplaşmaya kalkarak; Türk milleti ve Devleti’nin geleceğinin teminatı olarak görülen ve bunu kendisine misyon edinmiş MHP’nin leş kargalarınca yok edilmesine fırsat tanımayalım.
Konjokturel olarak belki de MHP’nin en güçlü bir şekilde çıkması gerektiği seçimi ‘’bıçak sırtı’’ misali geçirmek bizlere züldür; bunun müsebbibi olanlarla er veya geç hesaplaşma hakkımız baki kalmak şartıyla; ihanete varan ‘’MHP’ye oy vermemek veya hiç oy kullanmamak’’ gibi seçeneklere tenezzül etmek; çok özür dilerim ‘’sütünü döken inek olmak ’’ gibi bir gafletin içine düşmek; MHP’ye en kritik dönemde yapabileceğimiz en büyük ihanet olacaktır. Bütün özverimiz MHP’yi yönetenler için değil, MHP kurumsal kimliğinin olabildiğince onurlu, iri ve diri kalması içindir.
MHP’nin Türk siyasetindeki özgül ağırlığı her zaman için özeldir. Nasıl mı? Mesela AKP-CHP 32 gün koalisyon görüşmesi yapıyorlar ancak koalisyon kurma başarısızlıkları hiç tartışılmıyor ama MHP-AKP koalisyon görüşmesinin ‘’başarısızlığı’’ herkes tarafından konuşuluyor, tartışılıyor; bunun gerçek nedeni MHP’nin Türk siyasetindeki ‘’özgül ağılığının’’ niteliğinden, değerli oluşundan kaynaklanmaktadır. Anketlerde CHP, AKP ve BBP seçmenlerinin ikinci tercihleri olarak MHP çıkıyor. Peki niçin istenen performans elde edilmiyor. Bunun cevabını aşağı, yukarı çoğumuz biliyoruz ama önemli olan MHP’yi yönetenlerin bilmesidir.
Sandığa gitmemek veya AKP hariç bir başka partiye oy vereceklerini söyleme gafletinde bulunan değerli arkadaşlarımız bilsinler ki bu durum tamamen AKP’nin işine yarayacaktır. Öfkelenmenize neden olarak görülen ‘’mazeret/mazeretler’’ belki de hiç haz etmediğiniz bir siyasi tercihin güçlenmesine vesile olacaktır. Diyelim ki Kocaeli’inde bir kardeşimiz MHP’ye oy vermekten vazgeçip, AKP olmasın da kim olursa olsun deyip, CHP’ye oy verdiğini düşünelim. Besbelli ki bu oyun yansıması tamamen AKP’ye yarayacaktır. Çünkü CHP tek başına iktidara gelemeyeceğine göre, oyu artmış olsa bile dengelerin değişmesine ciddi katkısı olmayacak, MHP’nin 7 haziranda HDP’ye kaptırdığı milletvekili çok rahat şekilde gene HDP’ye gidecektir. Oysa aynı arkadaş oyunun yanına bir oy daha ilave ettirebilse HDP’ye kaptırılan milletvekilliği tekrar geri alınacaktır.
Partimiz MHP’ye sahip çıkarken kişilerin bekasını değil, MHP’nin bekasını düşünerek hareket etmek gibi bir bilinç, şuurda olmamız gerekiyor.
Allah hepimizin, Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com