18 Ağustos 2017 Cuma

KURULAN PARTİDE "BEN DE OLACAĞIM" DİYEN İŞ ADAMININ OCAĞINI SÖNDÜRÜRLER BE.

Değerli dostlar sözüm elbette muhataplarınadır.
Sürekli olarak yeni kurulmakta olan partinin vitrinini oluşturan isimlerin kimler olduğu veya kimlerin olabileceğine dair yakıştırmalar karşısında; net cevap alamayıp, umdukları isimleri göremeyenler ''Hani ortalıkta kimse yok ki; bu nasıl bir parti, muhabbeti var, kendisi yok'' gibi serzenişleri dinliyor, okuyor, öğreniyoruz.

Özür dilerim, bu millet hala Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların sanırım farkında değiller. Her şeyden önce Türkiye OHAL ile yönetiliyor. Hem OHAL idaresi, buna ilaveten keyfi, daha da ilerisi ferdi idare karşısında bütün bu hesapsız ve kitapsızlıkların hesabının sorulacağı iddiası ile kurulmaya çalışılan partinin orasında, burasında, şurasında yer alarak, inisiyatifini ortaya koyan isimler üzerine ne gibi yıldırma ve caydırmaları olabileceğini hiç tasavvur ettiniz mi? 

Sormak isterim, bugün hangi iş veren ''Meral Akşener''i destekliyorum, oluşumun içinde olacağım'' diyebilir veya hangi bürokrat bu anlamda beyanda bulunabilir. Haşim Kılıç veya Ali Bayraktaroğlu hangi Türkiye'nin, hangi demokrasisinin güvencesi altında ''Evet, bizler yeni oluşumda olacağız'' diyebilirler ki. Bugünkü ''Türkiye rejimi''nde en akıllıca verecekleri cevap elbette ''Biz yokuz'' demektir.Bu insanlar sadece kendilerinden müteşekkil değiller ki; çocukları var, torunları var, yakınları var ve bir yerlerde istihdam edilen insanlar. Onlarca ülküdaşım, gönüldaşım çocukları devlet memuru oldukları için yazılarıma beğeni dahi koyamıyorlar.

Bu iktidar cemaatin ''Paralel yapılanması'' ile kurduğu kumpaslarla muktedir oldu ve cemaatten edindiği bu alışkanlığını hiç de terk etmeyerek, devam ettiriyor. Örneğin Meral Akşener ismi telaffuz edildiğinden beridir sürekli kendisine kumpaslar kuruluyor. İlk önce özel yaşantısı üzerinden kaset kumpası, sonra kes yapıştır yöntemi ile ''Ayın 15'in de başbakan'' olması ve hiç bir somut delil ortaya konmadan devam eden kumpas süreci. Nitekim bugünkü ''Kumpas nöbeti''nde sağlık bakanı olmalı ki; o da ''Fötö Meral Akşener'i destekliyor'' demiş. 
Kumpas sadece Meral Akşener'e karşı mı ki; Sayın Kılıçtaroğlu'nu da, CHP'yi de dahil ettiler. Bugün devleti yönetenlerin en yetkilisinin ağzından kumpas itirafı yapılıyor, Sayın Kılıçtaroğlu'na ''Bizi daha fazla rahatsız edersen, seni içeriye tıkarız'' denilmektedir.

Değerli dostlar, bu ülkede bir parti kanuna, tüzüğe ve oturmuş geleneklere göre tüm delegelerinin 2/3'sinin imzasını topladığı halde özellikle ''Devlet eliyle'' müdahale edilip, olağanüstü kongresi yaptırılmadı. ''Ben Meral Akşener'in partisinde kurucu olacağım'' diyen iş adamının, esnafın ocağını söndürürler; siz ne diyorsunuz. Lütfen bunu fark edelim artık. İşte insanlar bunu bildikleri için temkinli hareket ediyorlar. Bu gerçeği de bilmek de fayda var.
Dolaysıyla, yeni parti hazırlıkları tamamlanıp, dilekçe teslim edilene kadar isimler konusunda biraz daha sabırlı olmak lazım. 
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com