29 Ağustos 2016 Pazartesi

SAYIN BAHÇELİ'NİN BASIN TOPLANTISINA DAİR...


Sayın Bahçeli Darbe yapılıp, kırk gün geçtikten sonra ancak değerlendirme yapabiliyorsanız; bu noktadan sonra MHP'yi yönetememe krizinin hangi boyutlara ulaştığını biz mensuplar daha önceden biliyor olsak da; artık millet de şahit olmuş durumda.
...
Konuşma metninizin altına tüm gönüldaşlar olarak imza atacağımız aşikar ancak misyonu isminde var olan dinamik bir hareketin lideri olarak bu kadar "Hareketli" bir ülkenin yönetiminde darbe süreci dahil olmak üzere bu denli yaşanmışlıklardan sonra kırk gün gecikmeli basın toplantısı yapmanız yetersizliğinizin tescilidir. OHAL sayesinde devletin yapısı bile değişti, siz ancak bugün basın toplantısı yapmayı düşünebildiniz.
....
Meral Hanım; size de olduğu gibi bu hareket içinde kendisine saygı duyulan bir isim, dolayısıyla her vesile ile kendisini küçümseyip, horlayamazsınız. 
Siz hiç biliyormusunuz; tabi ki nereden bileceksin, günlük hayatımızda gıyabınızda sizin şahsınıza yapılan aşağılama ve küçümsemeler karşısında ciğeri beş para etmez insanlarla başımızın ne denli belaya girdiğini.

....
Bugünkü basın toplantısında Meral Hanım ile ilgili soru sorulduğunda yine Hanımefendi'yi küçümsediğiniz gibi bir gazeteci için sorulabilinecek en güzel soruyu; 15 Temmuz öncesine dair olduğunu bahane ederek; gasteciyi de refüze ederek, bir siyasetçiye heleki bir genel başkana hiç de yakışmayacak bir tavırla cevaplamadınız. Ancak Fetö'ye dair 15 Temmuz öncesine yönelik "Çanak soru"yu olabildiğince büyük bir vecd içinde, detaya inerek cevapladınız. Peki neden; çünkü şimdi fetö üzerinden pirim yapmak moda oldu. Bu ülkede ne kadar hain, puşt, pezevenk, dönek varsa artık fetö üzerinden nasıl bir pirim elde edebilir de; gerçek kimliklerini perdeleyip, tescil edilmiş suçlarını da hafifleme derdindeler.
...
Dolayısıyla, Meral Hanım üzerinden bu kadar senaryolar yazıp, uygulamaya koyup, bunun üzerinden bunca fırtınalar koparırken kendisi ve kongreye dair sorulara muhatap olmaktan kaçınamazsınız. Her istediğinizi ne şekilde yapmak; kimlerle ne şekilde muhatap olmak istiyorsanız gidin aileniz adına bir vakıf kurun ve icraatlarınızı orada uygulayın, egolarınızı orada tatmin edin ancak Türkiye'nin en eski iki siyasi kurumundan birisi olan MHP'yi demokratik yollarla ele geçirip, antidemokratik yöntemlerle elinizde tutamaz ve keyfi yönetemezsiniz. 
...
MHP Genel Başkanı olarak tüm ülkücülerin, hatta Türk milletinin merak ettiği soruya cevap


vermeme lüksüne sahip değilsiniz; çünkü sorulan sorular "Yarın havalar nasıl olacak" veya "Meral Hanım'a kırmızı yakışıyor mu" şeklinde değildi; temsil ettiğiniz kurumsal kimlik üzerineneydi.
...
Sayın Bahçeli artık şu gerçeği kabullenmelisiniz ki; Meral Hanım'ı seviyor, sayıyor, güveniyorr ve oldukça da delikanlı buluyoruz.
Kendisi hakkında oldukça iddialı suçlamalarınız vardı; hazır darbe olmuş, darbe gecesinin de gizli kahramanısınız ve Cumhurbaşkanı'nın en itibarlı dostu ve aynı zamanda derin devletin akla gelen ilk ismi olarak; içinde bulunduğumuz konjuktür de uygunken; iddialarınızla ilgili belgeleri ortaya koyun ki; ülkücülere ve millete karşı yaptığınız enformasyon zulmü sona ersin. 
...
Bundan sonra kendimizi aldığımız terbiye gereği sizin şahsınıza saygı duymamızın "Gerekliliğini" belki düşüneceğiz ama kurumsal temsil makamınızı yine birçoklarımızın saygı duyduğu değerli bir isme karşı kin ve nefretinizi boca etme amaçlı kullandığınız için aynı saygınlığımız devam etmeyecektir; bilesiniz.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com