24 Şubat 2016 Çarşamba

ÜMİT ÖZDAĞ YAKIŞANI YAPTI

2006 Yılında kendisine inanmış ve güvenmiş bir insan olarak; Ümit Özdağ'ı desteklemiş, İstanbul ve Ankara da yapılan adaylık çalışmalarınna dair programlarına katılarak güzel heyecanlarımızı beraber yaşamıştık.
...
Daha sonra MHP'ye kabul edilen Ümit Özdağ adeta suskunluğu tercih ederek, alışılagelmiş Ümit Özdağ profili dışında çok farklı bir çizgiyi takip etti; adeta Türk Milliyetçiliği fikriyatı üzerinden analiz ve yorumlar yapan bir insandan hem Türk Milliyetçisi ülkücüler, hem de Türk kamuoyu mahrum kalmıştı. Tam da Sayın Bahçeli'nin istediği kalibrede bir tarza bürünmüştü.
...
Ümit Bey'in bu tarzından dolayı MHP de olup biten ve kendisinin de bizzat yaşadığı antidemokratik uygulamalar karşısındaki sessizliğine öfke duyarak zaman zaman ''yahu biz mi bu insanın peşinden gittik'' diyerek öz eleştirimi yapardım.
...
Ümit Bey'in bugünkü basın toplantısında, partideki görevinden istifa etmesi ve nedenlerine dayalı sözleri beni hatta tüm ülkücü camiayı son derece rahatlatmıştır. Kaç tane arkadaşımdan sevinç telefonlarını aldım. Ümit Bey meçhule doğru giden; sanki zoraki bir yolculuktan kendisini kurtararak, itibarını tekrar kazanıp, ülkücü vicdanın sesi olanlara katılmıştır
...
Ümit Bey'i vermiş olduğu karardan dolayı teşekkür ediyor, kendisi hakkındaki ilk kanaatime rücu etmemi sağladığı için çok teşekkür ediyorum.

Yakışanı yaptı.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com