9 Kasım 2016 Çarşamba

DONALD TRUMP ÜZERİNE.....

DONALD TRUMP kazandı. Bu adam; benim ülkemin milliyetçisi olmam gibi, o da kendi ülkesinin milliyetçisi; bu kadar basit.
...

Neymiş efendim; adam müslüman göçmen kabul etmiyormuş falan, filan. Trump'ın bu tavrını yadırgayanlar "Müslüman veya İslam dünyası" denildiğinde; özellikle tam demokrasinin hakim olduğu, insan haklarına saygılı hukuk devletlerinde neyin anlaşıldığının farkında değiller.
... 
Beyler siz hala Türkistan Alperenleri'nin Türk ve İslam olmanın şuuru ile gönülleri fethettikleri çağlarda olduğumuzu mu sanıyorsunuz Allah aşkına. Bugün maalesef batı dünyasında İslam denince akla kan ve gözyaşından başka bir şey gelmiyor.
...
Bir Norveç vatandaşı olduğumuzu ve bir an için kendimize iman edeceğimiz bir din aradığımızı düşünelim. Sormak isterim; hangi akıl bugünkü müslümanların haline ve İslam coğrafyasına bakarak müslüman olmayı ister. Kendi ülkemizde dahi çocuklarımızın din seçimini serbest bırakacak olsak yine kaç ailemizin çocuğu anne ve babasına imrenerek İslam'ı seçer. Müslüman veya iman ehlinden olmak isteyenlere ilham kaynağı;  rafta Kuran-ı Kerim'in olması, iki büklüm bir ihtiyarin arasıra namaz kalması veya kastının ne olduğu bilinmeyen ezan sesinin duyulması değildir elbette. İslam, ritueller üzerinden değil, insanlığa kazandırdığı erdemler üzerinden anlatılmalıdır. Bugün özellikle de üçyüz yıl önceki camilerin kötü taklidi olan görkemli beton yığınları dışında ne yapılıyor islam adına. Müslümanlar düşünüp, sorgu suale kalkışmasın diye tasavvuf ve İslami felsefe dersleri kaldırıldı.
...
Türkistan Alperenleri; Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre, Hz. Mevlana, Somuncu Baba, Güllü Baba gibi İslam öncüleri bugünkü İslam coğrafyasında var olabilselerdi şayet; Trump da aynen İstanbul'un fethinde papazların yaptığı gibi müslüman göçmenlere "Buyurun efendim, şeref verirsiniz" diyecekti belki de. ...
Dolayısıyla her ne hikmetse Trump'dan ümitliyim, çünkü gerçekçi ve adam kıvırmadan içidekini dışarıya aksettirdi. ABD çıkarları için göç politikasını yanlış buluyor ve kendi kafasındaki "Terör ile özdeşleşmiş, kafa kesen caniler" her ne şekilde olursa olsun, ABD sınırları içinde barınmamalıdır diyor. Hepimiz kendi ülkemiz için benzer şeyleri düşünebiliriz.

...
Trump paraya doymuş adam. Belki bundan sonra insanlığa vereceği hizmetler ile kendini tatmin etmeyi düşünecektir. İş dünyası ve sermayeyi tanıyor. Bu alemin dilini, daha doğrusu puştluğunu bildiği için her zaman niyetlerinide okuyabilir. Yani demem o ki; uluslararası emperyal sermayenin niyetlerini çok iyi okuyabilir. Şimdiye kadar ABD başkanlarını sermaye yönlendirediliyordu oysa bugün bizzat sermayenin içinden birisi başkan oldu. Dünya alem kampanyayı Trump aleyhine yürüttü ama lehine sonuçlandı. 
 Alışılagelen usullere kafa tutup istediği sonucu elde etti. Her ülke özellikle dış siyasetlerini güncellemek durumundalar artk.
....
Turkiye okarak mademki her şeye burnumuzu sokup eş başkan olabiliyoruz, Trump'u da "Sen insanlığın içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulabilmesi için bir şanssın" denilerek bu yönde motive edilebilinir. Bence Erdoğan kutlama mesajında bunu dile getirmelidir.
...
Evet, ben Trump dan ümitliyim. En azından dayatılan isim değil; buna rağmen başkan oldu. Dünya insanlık alemi için bir şans olabilir.
...
Bu arada ciddi ciddi Fethullah Gülen iade edebilir ve Gülen de gelip mahkeme huzuruna çıkarak "Ne yaptıysak beraber yaptık; ahanda tarih, cilt, sayı, sayfa, paragraf da şu...." derse; yandı gülüm, keten helva.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com