4 Ekim 2016 Salı

GÖRDÜKLERİMİZ ZANNETTİKLERİMİZ Mİ

Bir milletin milli düşünen bütün unsurları bertaraf edilip, makamları gasp edilip, esir alınmışa; o devlet de her istenilen operasyon gerçekleştirilebilinir. 
İşte o nedenle darbeden önce işe MHP'yi halletmekle başladılar. Nasıl mı? 
...
ABD aklı, fetö icraatı ile Meral Akşener ismi etrafında, hem de güçlüce esen Türk milliyetçiliği rüzgarını kesmek için "Paralelci" senaryosu yazıldı, uygulamaya konuldu ve istenilen başarı elde edildikten sonra da darbeye geçildi. 
...
Meral Hanım değil, başka isim de olsaydı aynı senaryo yazılıp, uygulanacaktı. Nitekim Sayın Bahçeli 2006 yılında benzer rüzgarı estiren Ümit Bey'e CIA ajanı demişti. Genel Başkanlığını sağlama alınca da partiye aldı, yardımcısı yaptı ve bağrına bastı. Yine Sayın Bahçeli ortalıkta yokken, rahmetli babası rahmetli Başbuğ ile parti binasında çalışmalar yaparlarken; kısa pantolonlu bir çocuk olarak koridorlarda koşuşturan Ümit Özdağ'ın ve yine üstelik 12 Eylül öncesi kendisi 18 yaşında genç bir kız iken abisi Kocaeli MHP il başkanı olan Meral Akşener'in de ülkücü olmadığını Sayın Bahçeli marifeti ile öğrenmiş oluyoruz. Yani bahsettigim bu iki ismin aile yapıları ve ortamları gereği; ülkücü olarak yetişme ve dolayısyla ülkücü olmak dışında bir seçenekleri olmamıştır. Sayın Bahçeli'yi bilmeyiz ama ağabeyin ülkücü olduğu bir ailede kız kardeşin başka bir siyasi seçeneği olmaz. Sayın Bahçeli'ye "Ülkücü değildir" deme edesizliğini yapmaya dilim varmıyor ama belli ki "Ülkücü aile" yapısı hakkında da bir bildiģi yoktur. 
...


Bence Türk siyasetindeki kişileri görünümleri ile değil, yaşanan olaylarda; neden sonuç bağlantılarındaki fonksiyonları üzerinden değerlendirmek lazımdır. Şahsen bunu başardığım için gözüm açıldı ve "Sağın ihanetini yaşaya yaşaya; solu anlamaya başladım" diyebildim. Solcuların da aynı sorgulamayı yaptığının farkındayım ki; "Milli sol" diye tanımladığım bir kesim büyük bir heyecanla Meral Akşener rüzgarını takip ediyorlar. l 
...
Belli ki "Sol" da zamanında (SODEP-Sosyal Demokrat Parti listelerinden meclise giren Kürt milletvekilleri) masum bölge halkının mağduriyetlerini dile getirmelerine ve bunun da resmi ve meşru zeminde olmasını teminen meclise girmelerini sağlamak üzere zamanında şans tanıdıkları "Kürt siyasal Hareketi" daha sonra terörize olup, nihayetinde PKK'laşmasi nedeniyle; sanırım bugün "Sol"cular "PKK'nın ihanetini göre göre milliyetçileri anlamaya başladım" demektedirler.
...
İşte milliyetçiler ve milli soldaki bu şuurlaşma ve sorgulama sürecinin "Milli düşünce" etrafında ittifaka evrilmesinden korkanlar başta MHP Olağanüstü Kongresine müdehale ederek sivil siyasete, Ordu içinden darbeye kalkışarak da Orduyu itibarsızlaştırmak istemişlerdir.
...
Amaç milli Türk Devletini ortadan kaldırmak ve belki de Osmanlı tipi, kozmopolit yapıda yeni bir "Oluşum" icat etmektir. Sürekli Osmanlı'ya atıf yapıp, Lozan'ı beğenmemeyi; bunca anlattıklarım ve yaşanmışlıklardan sonra sizce nasıl yorumlamamız gerekir. Aslında ne gördüklerimiz zannettiklerimizi; ne de zannettiklerimiz görüklerimizi doğruluyor.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com