13 Ağustos 2017 Pazar

2019 SENARYOSU

Sayın Bahçeli "İktidar partisi ile MHP arasında gerilim üretmek isteniyor" demişsiniz. 
Olur mu öyle şey, müsterih olun lütfen; biz MHP-AKP entegrasyonunu zihinlerimizde çoktan sağladık bile. Hatta size yardımcı olmak adına beyin Jimnastiği bile yaptık. 2019 seçimleri yaklaştıkça ülkenin içinde bulunacağı ahval ve şeraiti bahane kılıp, ''Önemli olan devlete hizmet etmektir'' deyip, "Hayırcı" cephenin başarılı olmaması ve banisi olduğunuz; tek adamın iradesine dayalı ''Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi"nin akamete uğramaması için cumhurbaşkanı adayı olmayacaksınız, partner'iniz Erdoğan'ı destekleyeceksiniz. Çünkü tarih sizi ''Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi''nin mucidi olarak anacak; bu da size egonuzun tatmini için yeterli olacaktır.
...
2019 seçimlerinden ''AKP-MHP entegrasyonu''nun başarılı çıkması durumunda; MHP'nin artık parti olarak fonksiyonu biteceğinden, bu sonucun müsebbibi olan size ve etrafınızdaki müdavimlerinize Cumhurbaşkanlığı uhdesinde dağıtılacak olan payeler ile ''Başkanlık Sistemi''ne geçiş sürecini salimen tamamlamış olacaksınız. Tüm bakanlar veya tüm müsteşarlar Balgat müdavimlerinden oluşacak olsa kime ne ki; nihayetinde sisteme ters bir durum söz konusu olmayacaktır. Zaten böyle bir durumda paylaşım kolay olsun diye mütemadiyen disiplin yolu ile ihraçlara hız verdiniz.
...
Böylece yıllardan beridir başkanlık sistemine karşı çıkmak adına kutsallarız üzerine ant içerek ortaya koymuş olduğunuz inancınızı inkar etmenin senaryosundan sonra, sahneye konmuş haline de şahitlik edeceğiz. Sizin senaryonuz muhtemelen bu olsa gerek.
...
Her ne kadar siz bu oyunu böyle yazmış olsanız bile; millet bizim yazdığımız hakikate inanacak ve güvenecektir zira bu hakikatin içinde bizatihi milletin kendisi olacaktır.
Üzgünüz Sayın Bahçeli senaryonuz tutmayacak.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

ORDAN BURDAN ŞURDAN

Erdoğan İsparta da Coca Cola fabrikasının açılışını yaptı.
Dönem dönem "Coca-Cola" nın yazılışı üzerinden mühendislik harikaları yaratarak, siyonizm üzerine anlamlar çıkaran ahmaklar, ne oldu şimdi; şaba oturdunuz değil mi. Artık bundan sonra geğire geğire bolca içersiniz, ruhsatı Reis'ten nasıl olsa.

Siyaset kurumu
Siyaset her türlü kalleşlik ve alçaklığa teşne bir "Yataklık" gibi. Orada her türlü piç peydahlanabiliyor. Doğal olarak buraya bakire girip, dul çıkıldığı ihtimali herkesin genel kabulu olup, bu kanaati değiştirecek namuslu, devrimci ruhlara ihtiyaç var. Bunu başarmak elbette mümkün; yeter ki Şeref'ler de şerefsizler kadar cesaretli olabilsinler

Eberji bakanı Damat
Şaşıbakan "Eski Türkiye'den kalan termik santraller....." derken; bir Türkiye vardı da yıkılıp, yerine yeni bir Türkiye mi kuruldu; yoksa bunu söyleyenin sıcak çarpması ile felç geçirip, ağzı mı çarpıldı

Cihan Paçacı
Cihan Paçacı İngiltere veya İsveç'de siyaset yapmıyor ki; Türkiye' de ve Türk milletinin gerçeklerine göre siyaset yapıyor. Dolayısıyla, MHP Genel sekreterliğinden ayrılış nedenleri belliyken; yeni oluşum üzerine Ahmet Hakan'a röportaj vermiş olması abesle iştigaldir. 
...
Olumsuz bir şey söylememiş olmakla birlikte, söyledikleri kendisini bağlar; yeni oluşuma gönül verip, umut bağlayan bizleri ilgilendirmez. 
...
Her T.C vatandaşı gibi yeni oluşumla ilgili umut ve beklentiler üzerine görüşleri sorulup, cevapları alınmış. Bunun dışında bu röportaja bir anlam yüklemek beyhude çabadır. 


Saldığın korku
Evimde ilk önce kütüphanemi, sonra her köşesini didik didik aradım "Ulan ne olur, ne olmaz; az çok okuyan yazan birisiyim, belki peşinden binlerce insan giden bu adam kimdir, ne demek istiyor" diye düşünerek, Gülen adına yazılmış bir kitap veya kaset alıp, bir yerlere koyup, unutmuş olabilirim diye. Bu psikolojik hal içindeyken bir Alman gazeteci halimi hatırımı sorsa; ne diyeceğim? 
...
İdeolojik inançlarım açısından tamamen kendilerine oldum olası muhalif olduğum cemaate bu kadar uzak olmama rağmen, bana bu psikolojik zulmü yaşatan muktedirlere methiyeler düzmem mi gerekiyor.

Saldığın korkudan sana methiye çıkmaz, bilesin.

Fetö'nün siyasi yapılanması
Fetö'nün o yapılanması, bu yapılanması, şu yapılanmasına dair yakalama haberlerini her gün dinliyoruz. Eğer hala siyasi yapılanmasına dair bir haber duyamıyorsak; bunların, hükumet edenlerin içinden olmasıdır. Yahu, Ankara'yı cemaate parsel parsel sattı diyen de; satan da ahanda orada değiller mi. Peki operasyon için niçin bekleniyor

Devlete sızmak mı, yerleştirmek mi?
Evet, millet olarak kabul ediyoruz ki; kırk yıldır "Cemaat" gerçeği var. Bunlar ilk 30 yıl devlete sızdılar ama sonraki 10 yılda bizzat devlete yerleştirildiler. Öyle, "Geçmişteki tüm iktidarlar fetö'den sorumludur" demekle vebalinizin vehametinden kurtulamazsınız. Geçmiş hükumetler veya siyasi partiler cemaatin oy gücünden faydalanmak için iş birliği yaptılar ancak AKP hükumet olduktan sonra muktedir olmak için kadrolarını işbirliği yaptığı cemaat mensuplarından kurdu. Bu farkı görüp, sonra geriye doğru vebal altında olanları yargılayalım. 
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com