13 Ağustos 2017 Pazar

2019 SENARYOSU

Sayın Bahçeli "İktidar partisi ile MHP arasında gerilim üretmek isteniyor" demişsiniz. 
Olur mu öyle şey, müsterih olun lütfen; biz MHP-AKP entegrasyonunu zihinlerimizde çoktan sağladık bile. Hatta size yardımcı olmak adına beyin Jimnastiği bile yaptık. 2019 seçimleri yaklaştıkça ülkenin içinde bulunacağı ahval ve şeraiti bahane kılıp, ''Önemli olan devlete hizmet etmektir'' deyip, "Hayırcı" cephenin başarılı olmaması ve banisi olduğunuz; tek adamın iradesine dayalı ''Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi"nin akamete uğramaması için cumhurbaşkanı adayı olmayacaksınız, partner'iniz Erdoğan'ı destekleyeceksiniz. Çünkü tarih sizi ''Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi''nin mucidi olarak anacak; bu da size egonuzun tatmini için yeterli olacaktır.
...
2019 seçimlerinden ''AKP-MHP entegrasyonu''nun başarılı çıkması durumunda; MHP'nin artık parti olarak fonksiyonu biteceğinden, bu sonucun müsebbibi olan size ve etrafınızdaki müdavimlerinize Cumhurbaşkanlığı uhdesinde dağıtılacak olan payeler ile ''Başkanlık Sistemi''ne geçiş sürecini salimen tamamlamış olacaksınız. Tüm bakanlar veya tüm müsteşarlar Balgat müdavimlerinden oluşacak olsa kime ne ki; nihayetinde sisteme ters bir durum söz konusu olmayacaktır. Zaten böyle bir durumda paylaşım kolay olsun diye mütemadiyen disiplin yolu ile ihraçlara hız verdiniz.
...
Böylece yıllardan beridir başkanlık sistemine karşı çıkmak adına kutsallarız üzerine ant içerek ortaya koymuş olduğunuz inancınızı inkar etmenin senaryosundan sonra, sahneye konmuş haline de şahitlik edeceğiz. Sizin senaryonuz muhtemelen bu olsa gerek.
...
Her ne kadar siz bu oyunu böyle yazmış olsanız bile; millet bizim yazdığımız hakikate inanacak ve güvenecektir zira bu hakikatin içinde bizatihi milletin kendisi olacaktır.
Üzgünüz Sayın Bahçeli senaryonuz tutmayacak.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder