6 Mart 2016 Pazar

BU GÖRÜNTÜLER DÜN ÜLKEMİZDE YAŞANDI

BU GÖRÜNTÜLER DÜN ÜLKEMİZDE YAŞANDI

Belki de 14 yıldır kesintsiz olarak süren iktidar, gücünü resmi devlet politikasının geçmişte  (bugün daha iyi anlamış olduğumuz üzere) belki de haklı nedenlerle inançlar, tarikat ve meşrepler üzerine uygulama ve yaptırımların nedenlerini yeterince millete anlatamama sıkıntısından kaynaklanan ve yine yeterince anlatılamamış olmanın sinsice ve kahpece suiistimal edilmesi üzerinden yapılan menfi propaganda ile elde edilen oylardan almıştır.  
...
Başta başörtüsünü sorun yapanlar ve bunun üzerinden inançları suiistimal eden siyasal İslamcılar, gücü ele geçirince işin imanı tarafını terk ederek adeta ''güce imanı'' esas alarak varlıklarının sebebi olanlara zulüm yapmaya başladılar. Bu fotoğraf onu göstermiyor mu?
...
Zaman zaman toplu taşımacılıkta kadın/erkek ayrımı yapılarak hizmet verilmesini telkin eden ''din ve ahlak'' anlayışı hangi yüzle başörtülü bu hanımları yerlerde sürüklemeye müsaade edebiliyor ve hangi güç ve menfaat ilişkisi bu olup bitenlere sessiz kalmayı kaldırabilecek vicdanları suskun hale getirebiliyor.
...
Aslında bu görüntüler yıllarca Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına haksız ve mesnetsiz şekilde iğrenç metot ve yöntemlerle saldıranları sorgulama ve yeniden değerlendirmeye tabi tutma; yeni bir ''dini-ahlaki inanç'' inşasını sağlayacağını düşünebiliriz.
...
Demek ki İslami manada inanç birliği bu ülkede müşterek nokta da bütünleşmeyi sağlamaya yetmiyor çünkü; yerlerde sürüklenip, aşağılanıp, horlanarak; itilip kakılarak iktidara gelmeyi başaranlar ''muktedir olma gücü''nü ele geçirince yine aynı şekil, ruh ve tipteki insanları yani eşdeğerlerini yerlerde sürüklüyor, itiyor, kakıyorlar ve aşağılıyorlar. 

Dolayısıyla ‘’siyasal İslamcıların’’, başörtülünün bir başka başörtülü tarafından aşağılanıp, horlanması; yerlerde sürüklenip biber gazına maruz kalması; tazyikli su ile taciz edilmesi gibi izan ve vicdana sığmayan eylem, tutum ve davranışlar; cumhuriyet tarihi süresince oturtulmaya çalışılan müşterek değerimiz ‘’laiklik anlayışı’’nın daha da kuvvetlenerek, vicdanlarda iyice kurumsallaşıp, kabullenilmesini sağlayacaktır.
...
Olup bitenler hoş şeyler değil elbette. Bu olup, bitenler sayesinde ülkem adına her ne kadar maliyeti yüksek tecrübeler, kazanımlanr elde etmiş olsak da; gelinen nokta itibariyle memnunum. Bu yaşanan tecrübeler toplumun batıya yönelmesini, batı mantalitesi ile düşünüp, hareket etmesini hızlandıracaktır diye düşünüyorum.
Mehmet Soral