14 Ağustos 2017 Pazartesi

NEDİM ŞENER TROLLÜK YAPMA

Nedim Şener diyet mi ödüyor, nedir. Fetö'nün kendisine kurduğu kumpasın, haklı olarak içinde biriktirdiği fetö kini ile olayları değerlendirdirirken; yaşananlar ile ülke gerçeklerini birbirine karıştırıyor. 
...
Efendim neymiş; 15 Temmuz gecesi Binali Yıldırım'ın önerisi ile Kılıçtaroğlu niçin taraftarlarını meydanlara çağırmamış; aksine, niçin "Halkın güvenliği nasıl sağlanacak" sorusunu sormuş; savaş halinde böyle soru mu sorulurmuş.
...
Nedim Şener Bey siz gazetecisiniz, bilmelisiniz. Hükumet elindeki mit raporlarından bir çok bilgiye sahip olmanın avantajına sahip olarak gardını almış olabilir ancak muhalefetin hiç bir istihbarat bilgisine sahip olmadan, fiili bir durum karşısında, o gece Sayın Cumhurbaşkanı kadar olup, bitenlerden nasıl emin olup da insanları meydanlara çağırabilirdi. Kılıçtaroğlu'nun tereddüdünün nedeni sanırım, devleti yönetenlerin yaratmış oldukları güvensizliktir.
...
Cumhurbaşkanı veya hükumete sor bakalım; 16 yıllık iktidarları süresince hükumet ''Devletin milli güvenliği'' ile ilgili olarak ana muhalefete veya diğer muhalefet partilerine hiç brifing vermişler midir. Dikkatinizi çekerim, 16 yıl boyunca özellikle mecliste bulunan siyasi parti liderleri bir defa olsun batı demokrasilerinde olduğu gibi bir araya gelip, sohbet etmek gibi demokrat olabilme yürekliliğini gösteremediler. Bunun müsebbibinin de kim olduğunu pekala biliyorsun.
...
Bu denli diyalogsuzluğun yarattı güvensizlik ortamı hangi kahramanlıklara yürek olabilir ki.
Hükumet erkanı, elindeki Fetö'nün darbe yapabileceğine dair mit raporlarına güvenerek 15 Temmuz'da vaziyet almış olabilir; peki Sayın Kılıçtaroğlu elindeki hangi rapora göre vaziyet alabilirdi.
...
Halkın yüzde 50+1'si bana yeter deyip, geriye kalanın da ötelendiği sürece; milletin yarısının güveni, diğer yarısının da güvensizliği devam eder, gider.
...
''İktidar ben isem, devlet de benim'' düşüncesi ile hareket edildiği sürece; sık olmasa da ama olduğunda aynen deprem gibi çok ciddi yaralar açan ''Darbe girişimleri'' karşısında toplumda her kesimin refleksi aynı olmayabilir. Hükumette siz varsınız ama devlette sizinle beraber muhalefetin de yeri var.
...
Demek ki normal zamanlarda muhalefete ihtiyaç duymayabilirsiniz ama fiili durumlarda; yani örneğin ''Darbelerde'' muhalefete pekala ihtiyaç duyabilirsiniz; niçin, çünkü devletin bekası söz konusu da ondan.
...
Sayın Nedim Şener keşke aktrollere bunları anlatabilseydiniz ama siz onların ağzıyla konuşmayı yeğlediniz.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com