7 Ağustos 2023 Pazartesi

DEVLETİN Mİ MİLLETİN Mİ MİLLİYETÇİSİYİZ

Devletin mi milliyetçisiyiz, milletin mi...!

Şimdi sözde Türk milliyetçisi; iflah olmaz, azatlık kabul etmeyen biatçı köleler... bana kızacaklar; "olur mu öyle şey, devlet kutsaldır" diyeceklerdir.
Sözüm onlara; peki öyleyse, bugün beş arkadaş aynı kıyafetleri giyerek, tişörtlerimizin önüne ve arkasına "Bu yaşamak değil sürünmektir " veya "Yaşamak zorlaştı" veya "Faiz haramsa niçin hala var" ya da "İçimizdeki merhameti katlettiler" yazarak Üsküdar Meydanı'nda yarım saat beraber dolaşsak sizce karşılaşacağımız muamele ne olacaktır; muhtemelen sivil veya resmi polisler "Hayırdır hemşerim, amacınız nedir," diyerek, enselerimizde pençeleri ters kelepçe ile haydi karakola.
Böyle bir korkuyu Demokles'in kılıcı gibi vatandaşının boynunda hissettirerek yaşatan devletin milliyetçisi olunmaz. Her vatandaşına, yönetici muktedirlerinin şerrinden korunmak için otokontrol şeklindeki yaşamayı geleneksel hale getiren bir devletin milliyetçisi olunmaz.
Cumhuriyet, hatta Türk tarihinin en büyük ihanetinin yaşandığı 15 Temmuz'da iktidarda olan AKP, Erdoğan ve bakanlarını hukuk karşısına çıkarıp "Devleti yöneten sizlerdiniz, bu ihanetin zemini hazırlanırken sizler nerelerde nelerle meşguldünüz ki; fark etmediniz, önlem almadınız" sorgulamasını yapamayan ancak yine AKP referansları ile "Cemaat/fetö" öğrenci yurtlarında iş bulup soğan patates doğrayanları sorgulayıp ceza kesen, hapse atan devletin elbette milliyetçisi olamam.
Ben ancak devletin en güçlü makamlarında görev ifa eden cumhurbaşkanı, bakan, asker, polis ve diğer sorumluların dahi yaptıkları keyfilikler ve haksızlıkları karşısında hak ve hukukumu koruyan, kollayan hatta cezalarını anında kesen devletin milliyetçisi olurum. Hak ve hukukun yönetici zümre için baki, kalanımız için ise keyfi olduğu bir devletin milliyetçisi olmam.
Partileşmiş, AKP'leşmiş devletin önce aslına rücu etmesi gerekir sonra onun milliyetçisi olurum. Buna inanmak, mücadelesini verme azim ve kararlılığımız en büyük motivasyon kaynağımız olacaktır. Ama bu arada milletin milliyetçisi olmaya kesinlikle varım, elimden geleni de yapacağım. O nedenle her türlü ideolojik taassubu terk ederek her siyasi görüşe sahip insanın partileşmiş devlet karşısında milletin milliyetçiliğinde buluşup ortak mücadele vermemiz gerektiğini düşünüyorum.
Ezcümle; her an tokadını ensemde hissettiğim devletin değil, mensubu olmaktan onur duyduğum Türk milletinin milliyetçisiyim.

İYİ PARTİ niçin kuruldu partinin vekili nasıl bilemez

Neden İYİ PARTİ'de olduğunun bilincinde olmayan; partinin önünden geçerken sigara izmariti misali iki parmak arasına sıkıştırılıp içine atılmış insan misali seçilmiş bir vekil bakın ne demiş;

"CHP'ye gönül vermiş milyonlarca seçmeninin muhalefetine rağmen, 37 vekilini kendisine zıt görüşlü partilere hediye etti. Peki soruyorum; İYİ Parti aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?"
Fırlatılmış izmarit...
İYİ PARTİ kuruluş meşruiyetini senin İYİ PARTİ'yi yamamak istediğin Cumhur ittifakının bu milletin başına musallat ettiği mevcut ucube sisteme geçiş referandumuna hayır kampanyası ile başlayan bir itiraza dayandırmış, tüzüğünü bu minvalde hazırlayıp parti programını da bu minvalde düzenlemiştir. Ayrıca millet ittifakının ortak paydası da bu ucube sisteme karşı olmalarıdır.
İYİ PARTİ kurulma gerekçesini dayandırdığı meşruiyetini kaybetti mi ki; cumhur ittifakına katılmasını önerebilen vekilleri türedi. Adama bakar mısınız; seçildiği an akabinde hemen yıkmaya bakıyor. Özel sipariş, üstelik de turfanda.

Öyle yağma yok; bu partinin ete kemiğe bürünmesinde meşruluğunu anlata anlata vebal üstlendik. Cumhur ittifakının kıyısında köşesinde gezinip dansa davet beklemek gibi ihanetlerinizi sorgulayıp alayınızı vicdanımızda pekala ihraç edebiliriz, haberiniz olsun.