13 Eylül 2015 Pazar

7 HAZİRAN GECESİNİN GİZEMİ


Oslo görüşmeleri ile ''hainliği toptan fiyatına ucuza'' alanlar başkalarına hainlik adına bir şey bırakmadılar ki; ama hala utanmadan, sıkılmadan kendilerini pirüpak kalanlarımızı hainlikle suçlamaya devam edebiliyorlar.
Pisliğinize ortak aradınız kimse yanınıza, yörenize yanaşmadı.
Sizi gidi uyanıklar sizi; proje ile geldiniz, proje ile devam ''ettiriliyorsunuz''. Projeyi elinize tutuşturanlar illa ki MHP'nin de içinde olduğu bir hükümet ile murat edilen Federasyon veya Konfederasyon yapılanmasını gerçekleştirmek istiyorlar. Bunun ilk aşamasını 57. hükümete MHP'yi de ortak ettirerek sağladılar. Nasıl mı oldu; AB'ye uyum gereği onbeş günde onbeş yasa çıkartıldı. İkiz yasaların çıkarılması çok önemliydi; bunu da başardılar. İkiz yasalar; azınlıkların siyasal ve kültürel hakları ile halkların, kendi kaderini belirleme (self-determinasyon) hakkını tanımayı öngören iki sözleşmedir.
Günümüze geldiğimizde; ''ikiz yasalar'' ile kapısı aralanan ''Kürt etnik bölücü hareketi''nin nihai hedefi olan özerklik veya konfederasyon'' yapılanmasından, bağımsız Kürdistan'a doğru giden süreçte MHP; geçmişteki tecrübelerinden ders çıkararak yeni bir hükümete ortak olmayı düşünmemiştir. Siz bakmayın AKP'nin ve Cumhurbaşkanının bugünkü PKK veya HDP'ye karşı tutumuna. Eğer MHP bugün koalisyon ortağı olsaydı ''barış süreci'' MHP'nin de içinde bulunduğu hükümet marifeti ile ama MHP'ye rağmen başka bir sürece evirilecek; bağımsız Kürdistan'a doğru yola çıkılmış olunacaktı. MHP bu sefer bu tuzağa düşmemiştir; düşmediğindendir ki hainlikle suçlanmaktadır. MHP'nin siyasi duruşu AKP-(HDP/PKK) kavgasını sağlayarak bazı planları alt üst etmiştir. 7 Haziran seçim gecesinde Sayın Bahçeli'nin acele olarak nitelenen demecindeki gizli sır da burada saklıdır. Peki AKP-(HDP/PKK) niçin karşı karşıya geldiler; bunun cevabı da Oslo görüşmelerinde saklı. Millet olarak hala görüşmelerin detayını bilmiyoruz; belki de anlaşmış olmalarına rağmen birinin diğerine attığı müthiş bir kazık vardır.
Dolayısıyla; ucuza çalışan kiralık üçüncü sınıf gasteci ve TV yorumcuları marifeti ile sürekli MHP ve Devlet Bahçeli'ye karşı linç kampanyası sürdürülmektedir. Bu ucuz sünepe, besleme zümre PKK'nın on maddesini şanlı tarihimizin simgesi olan sarayımızda kabul edenlere ''niçin MHP'nin 4 maddesini kabul etmediniz'' sorusunu sormazlar.
Mehmet Sora
soralmehmet@hotma