1 Ekim 2017 Pazar

GÜNDEME DAİR ''ORDAN BURDAN ŞURDAN''

Rize'yi Sel Bastı
Amcacığım son bir kez de ''Suriyeli'yim'' demeyi denesen...?

Ülkemizin Adı Tekiye mi
Milletimizin adı "Tek millet" ise; ülkemizin adı da "Tekiye" olmalı" diyor Ümit Özdağ. 
... 
Milletin tek olması değil, Türk olması önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanı konuşmalarında sürekli milletin tekliğinden bahsediyor ama her ne hikmetse Türklüğünden bahsetmiyor. Bu devletin Türklüğünün nesi Sayın Cumhurbaşkanını rahatsız eder ki.


Kısmen Açıklanan Kurucular Kurulu
Meral Hanım'ın açıklamış olduğu kurucu isimler; partinin mantalitesine yönelik, kamuoyuna ön bilgi vermeye ve aynı zamanda MHP'nin izdüşümü olacağı iddiaları üzerine bir cevap niteliğindedir. Sürecin çok güzel yönetildiğini düşünüyorum. 
... 
Nefsi beklentiler elbette olacaktır ancak sabırlı olmakta fayda var; bu şekilde davranmakla çalışmaların rahatça yapılmasını kolaylaştırmış oluruz.


Fetöcü Lohusa Kadın Kodese ya AKP'li...
AKP sözcüsü gibi konuşan Prof. diyor ki; "Fetöcü siyasiler ve belediye başkanları kendilerinin bilindiklerinin farkındalar. Dolaysıyla, istifalarını vererek uzaklaşmalıdırlar"
...
Peki, niçin AKP'li fetöcülere torpil geçiliyor. Madem ki fetöcü oldukları biliniyorsa niçin lohusa kadınlar dahi derdest edilirken; bu torpilli AKP'li fetöcülerin cezası sadece istifa etmiş olmakla mı kalacak? 


Erdoğan İktidar olma barajını %50+1 çekti İlk Mağduru Kendisi Olacak
Bu aralar belki herkesin farkına varamadığı, şahsen farkına vararak, dayanılmaz hazzını duyup, zevkini yaşadığım bir durum söz konusu.
... 
AKP'nin oyu %40'lardan aşağı düşmediği sürece iktidardan düşme ihtimali yoktu. Ama Allah onları güç zehirlenmesine uğrattı; sahip oldukları gücü kontrol edemeyince durduk yerde "Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi"ne geçilmesini sağlayarak, kendileri için yüzde yüz iktidar garantisi sağlayacak oy yüzdesini %50+1'e yükselttiler.
...
Aslında eski sisteme göre en kötü ihtimalle kör topal en az iki dönem yani on sene daha sürebilecek AKP iktidarı; kendi ipini kendisi çekmiş oldu.
...
Bunu iki şekilde açıklayabiliriz; ya AKP'nin 2019 seçim sonuçlarını şimdiden YSK ile oturup, masa başında belirledi veya 2019 seçim sonuçları istediği gibi çıkmayacağını fark ettiği an aynen referandumda olduğu gibi artık günler öncesi mi, yoksa seçim gününde mi olur; bir tedbirini düşünmüş olmalı.
...
Ancak AKP ve Erdoğan ne düşünürse düşünsünler; kendi şanslarını daha zora soktukları gibi muhalefetin de işini kolaylaştırmışlardır. Aslında bu şans AKP'nin çok gariptir ki; kendi elleri ile muhalefete bir ikramı olmuştur.
...
Her şeye rağmen AKP ve Erdoğan karşıtı blokun kazanabilmesi için %50+1'e değil, %60'a odaklanmaları gerekecektir. Şimdiden söylemeliyim ki; "AKP'ye yeter artık bloku"nun alacağı %50+1+2+3+4 düzeyindeki oy oranı kazanabilmeleri için yeterlidir olmayabilecektir; benden söylemesi. Seçime son üç ay kala 4 milyon Suriyeli göçmem TC vatandaşı kabul edilirse varın seçim sonuçlarını siz düşünün. Olur mu; olur ve hep beraber bağırır, çağırırız ve sonra her zaman olduğu gibi balkon konuşmasını dinleriz. İşte bu nedenle AKP karşıtı blokun ancak %60'lık oy ile kazanabileceklerini düşünmeleri gerekiyor.
...
T. C vatandaşı olarak AKP'nin yaptığı yol, köprü, tünel, cenaze hizmetlerinin de farkındayız; her türlü hile ve fetbazlıklarının da. Ondandır ki; böyle düşünüyoruz. 


Bakanların Madara Olma halleri
Böyle gayri ciddi devlet mi yönetilir Allah aşkına. Cumhurbaşkanı Kuzey Irak'a ilişkin yaptırımları(Keşke) peş peşe sıralarken; ekonomi bakanı adeta "Ne münasebet" dercesine "Ticaretimiz devam edecek" diyor.
...
Tek adamlılığın bile gereğini yapamıyorlar. Bu kadar kendi içinde çelişkilerle dolu bir devlet yönetiminin dış dünyada oluşturacağı algı sizce ne olabilir.
...
Onun içindir diyorum ki; "İstikrarsız ve bir o kadar da çelişki dolu yönetim" algısı dışında dostumuza da düşmanımıza da "Net duruş" sergileyemiyoruz.


Atatük Sevgisini Tehdit Edenler
İstanbul'da bir lisemizde İngilizce dersinde; "Ülkemizin en büyük lideri kimdir" sorusuna "Atatürk" diye cevap veren öğrenci sınav kağıdını hocasına verirken; "Hocam Atatürk dedim, bir sakıncası olur mu" diyor.
...
Eğer bugün ülkemizde yüzde yüz doğruluğundan şüphe edilmeyen bu tür soruların cevaplarının verilmesinden dahi çekiniliyorsa; sessizce (Bana göre çala oynaya) bir darbenin gerçekleştirilmiş olduğunu gösterir.
...
CHP 15 Temmuz üzerinden muhalefet yaparken farkında olmadan, aslında iktidarın kendisini en iyi savunabileceği, CHP'nin söylemlerini en iyi manipüla edebileceği alana çekiyor.
...
Dikkat edecek olursanız muktedir güç, Meral Hanım ile ilgili iftiralar dahil olmak üzere güçlü muhalif isimleri hep 15 Temmuz arenasına çekerek, delil yoksa da Aktroller vasıtası ile uydurarak istediği arenada ve kendisinin belirlediği kurallar dahilinde ve üstelik de kazanacağı şekilde ülkedeki siyaseti dizayn ediyorlar.
...
İktidar, her ne şart altında olursa olsun, tükenmişliğinin de farkında olarak siyaset yapma zeminini 15 Temmuz vakası üzerine oturtmuş durumda.
35 sene önceki olmayan köprü ve tünelleri yapmakla övünen iktidar; eğer, son 15 senesini heba ettiğini düşünerek 35 sene önceki eğitim sistemine dönme ihtiyacı duymuşsa; her ne kadar eğitim sisteminin hayrına olsa da; iktidarın tükenmişliğini gösterir.


BOP Eşbaşkanlığının Güncellenmesi Riski
En büyük endişem; Erdoğan'ın 2019 seçimlerini kazanabilme uğruna ABD ile güncellenmiş yeni bir eşbaşkanlık sürecine girmesidir. Cümle alem biliyoruz ki; fetö ve 15 Temmuz dahil başımıza ne geldiyse Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakan yapma senaryosunun sonucudur.
...
Nasıl olacak derseniz; 2019 arifesinde Gülen'in iadesi ile sağlanacak oy patlaması için ABD'ye ne tür tavizlerin verileceğine bağlı. Olmaz demeyin; Erdoğan aldığı üstün cesaret ödülü ve eşbaşkanlığı hala iade etmiş değil.


Hesap Soracakken Hesap Verir Duruma Düşmek
Tüm ülkücü camia olarak; onbeş yıl önce ABD'nin pezevenkliğinde başlayan; Türk milleti ve devletinin başına örülen çorabın müsebbibi olanlardan tek tek hesabını soralım derken bir de gördük ki kendimiz hesap verir hale getirilmişiz; kim tarafından; "Bilgisiz Lider, Bahçesiz Devlet" tahtından.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com