24 Nisan 2018 Salı

KALLEŞ İTTİFAK KARŞISINDA ANCAK BU YAPILABİLİRDİ

Kalleş ittifakın şerrinden demokrasimizi kurtarma operasyonu
Kalleş ittifaka karşı yapılacak başka bir seçenek yoktu. Demokrasimizi ve rejimimizi kurtarmak için yine demokrasiye inanmış ve adanmışların bir şeyler yapması gerekiyordu, o yapıldı; CHP'den ayrılan 15 milletvekili İYİ PARTİ'ye katıldı ve böylece İYİ PARTİ seçime girebilecek. Bu plan, iki kişinin gasp ettiği demokrasimizi kurtarmak üzere Kuvvayı Milliye ruh halinin üretmiş olduğu çözümdür. 
...
Bu uygulanan proje; kendi vesayetini yaratarak, muktedirliğini kullanarak tüm seçenekleri kendi "Parti devleti"nin devamının sağlanmasına yönlendiren ve dolayısıyla seçmenleri kendi vesayetine bağlı, azatlık kabul etmeyen köleler gibi gören, zaptı mümkün olmayan zihniyeti; kement atarak, durdurma projesidir.
...
Bundan takriben 15 gün önce aklımdan şöyle geçmişti; "CHP ve Cesurlar Hareketinin mensupları rasyonel düşünen insanlar olup, 15 CHP milletvekili demokrasi için bir centilmenlik anlaşması dahilinde İYİ PARTİ'ye geçerek, seçimlere katılamama riskini ortadan kaldırabilirler" demiştim. Aklımdan geçeni yazmaya cesaret edememiştim zira yazarsam kalleş ittifak böyle bir planı geçersiz kılmak için önlemini alabilirdi. Ancak, hala seçim gününe kadar bu anlamda demokrasimize ve İYİ PARTİ'ye bir kalleşlik yapıp,, yapmayacaklarından emin değilim. Artık bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar, kendi ipleri kendi ayaklarına dolanacaktır.
...
İYİ PARTİ'ye geçen 15 CHP milletvekillini demokrasi kahramanı olarak görüyor, kendilerini tebrik ediyorum. Belki kurumsal olarak, Türkiye'nin ortalama algı düzeyinin yeterince takdir edemediği CHP iktidar olamıyor ama demokrasimiz için verilen kavgalarda en rasyonel düşünen kurum özelliğini daima taşımıştır. Nitekim Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan için "Muhtar bile olamaz" dendiği bir dönemde CHP gene demokrasi adına inisiyatifi ortaya koyarak; "Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağı kalkmalıdır" demiştir ve dediğinin de gereğini yapmıştır. Yine aynı seçmen uçkur suikastında baraj altında kalmasın diye MHP için oy kullanmışlardır. Böylece CHP, hiç hak etmediği halde kedisine vefasızlık yaparak ağır ithamlar, eylem, düşünce ve duruş sergileyen en karşıt siyasi rakibi Erdoğan'ın dahi demokrasimiz adına önünü açmıştır.
...
Şimdi bu son yaşanan; 15 CHP milletvekilinin İYİ PARTİ'ye geçmeleri, yani demokrasi adına ittifak arayışı yeni bir konjonktür oluşturdu; artık anlaşılmıştır ki "Demokrasi ittifakı"nın adayı Sayın Meral Akşener dir.
...
Samimiyetle söylüyorum ki; CHP'nin İYİ PARTİ ve demokrasimiz adına yaptığı jest karşısında en yakışanı; Erdoğan karşında bir CHP adayının Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır ama CHP de şunu çok iyi fark ediyor ve kendi katkıları ile de gördü ki; Erdoğan karşında en güçlü, favori isim, aday artık Meral Akşener dir. Nasıl ki CHP'nin rasyonel kurumsal aklı İYİ PARTİ'nin seçimlere girmesini sağlayacaksa; yine aynı akıl Meral Akşener isminde mutabık kalacaktır. Karşısında en güçlü adayın Meral Akşener olmasına rağmen ismini ismini ağzına almayan Erdoğan'ın sürekli olarak "Kılıçtaroğlu aday olmadılar" dileğinin arkasında Meral Akşener'in adaylığının yarattığı korkudur. Mahalli seçimlerde de CHP ve İYİ PARTİ'nin aynı rasyonel akılı devreye girerek, AKP'nin elinde olan bir çok belediye başkanlığı kazanılacaktır. 
...
Evet, 15 CHP milletvekilinin demokrasimiz adına, İYİ PARTİ lehine yapmış oldukları jestten dolayı; başta Sayın Kılıçtaroğlu olmak üzere tüm CHP camiasına ve özellikle de 15 CHP milletvekillerine teşekkür ediyorum.


MHP AKP ile ortak miting yapmayacak mış
Cumhurbaşkanı adayınız diye ilan edip, kefil olduğun muhteremle miting alanlarında yanana görünmekten niçin kaçarsın ki. Pusulada partilerinizin amblemlerini yanana getirmeyi devletin bekasına bağlıyorsunuz da; miting alanında endamlarınızı bir arada görmemize mani olacak; ittifakınızın ruhuna ters düşebilecek ne olabilir ki.
...
Haklısın, muhalefet olma adına AKP'ye ve hükümete söyleyebileceğin ne olabilir ki; öyle değil mi. 
... 
Türkiye'yi yönetmeye talip olmayan bir partinin tek başına dahi miting yapması gereksiz, hatta israftır. Aslında en başında söylemeniz gereken bir cümle ile bu işi halledebilirsiniz; "Sayın Erdoğan'ın mitinglerde söyleyeceği her sözün ve vaadin kefiliyiz" diyerek seçim beyannamenizi şimdiden kamuoyuna açıklayabilirsiniz.
...
Kendi aralarında ittifak yapan patiler ortak mitingler yapmalıdırlar ki; samimi olduklarına inanabilelim. Bundan kaçınmanın; var olduğu muhtemel bir ayıbın veya izah edilemeyen bir durumun varlığı söz konusudur. 


Erdoğan'ı önce vekil sonra başbakan yapmak için Siirt seçimlerinin iptal edilmesi ahlakimiydi?
Erdoğan'ı siyasi yasaklı ilan edenler "Artık muhtar bile olamaz" dediklerinde; yine bugünkü CHP "Hayır efendim, bu demokrasimize ve ülkemize yakışmaz; Erdoğan'ın siyasi yasağını kaldıralım, siyaset yapabilsin" demişler, gereğini yapıp, yasağı kaldırmışlardı.
...
Sonra sıra Erdoğan'ın bir şekilde milletvekili olmasını sağlamaya gelmişti. Bunun için buluna buluna 2002 yılında yapılan seçimlerde Siirt ilinin bir ilçesinde üç seçim sandığın kurulmadığı gerekçesi ile Siirt seçimleri iptal edildi. Seçimler yenilendi ama çok garip; adaylar değiştirildi, AKP'nin adayı olarak Erdoğan gösterildi ve doğal olarak amaçları hasıl oldu, böylece milletvekili seçildi.
...
Şimdi kız Bekir'e ve diğer "Kızlara" soruyorum; CHP'li 15 milletvekilinin İYİ PARTİ'ye geçmesini ayıplayan sizler; yukarıda izah etmeye çalıştığım olup bitenleri nasıl açıklayacaksınız öyleyse.
...
Beyler sizin paşa gönlünüz istiyor veya işinize gelmiyor diye tarihe düşülen notlar silinmiyor Birileri işte şimdi olduğu gibi notları çıkarıp, gözünüze gözünüze sokar; arsız ve yüzsüzlüğünüz bu belgeleri geçersiz kılmaz, bilesiniz. 


CHP ve İYİ Parti ittifakı; empati yapan yapan sol ile Türk milliyetçilerinin kader birliği yapmasıdır
Aslında olup bitenlerle ilgili sosyolojik gerçek şudur; bir zamanlar birbirlerine kurşun sıkanlar ile yine aynı dönemde topa kafa çıkanların hesaplaşmasını yaşıyoruz.
...
İYİ PARTİ'nin, Türk siyasetinin rahmine düştüğünden beridir, özellikle Türk milliyetçileri(Sağcı değiliz) ile sol karşılıklı empati yapma sürecine girmişlerdir.
.... 
Varılan sonuç; bugün Türkiye'nin, sistem değişikliğine varana kadar tüm gelişmelerin ve nihayetinde gelinen aşamanın baş mimarları; görülüyor ki 1980 öncesi ait oldukları siyasi aidiyetler adına verilen kavganın hiç bir yerinde olmadıklarını görüyoruz. Birisi topa kafa çıkan bir delikanlı, diğeri ise ekabil bir aristokrat. Dönemin ülkücüsü, henüz misket oynayan gençler dahi en az bir defa olsun hakim karşına çıkmışlıkları sözkonusu iken; bizim ekabil aristokratımızın her ne hikmetse keyfine dokunan olmamış. Ya diğeri; hapise giriyor ama bir kuşak sonra ve eğitim amaçlı.
...
Ve gün geliyor; bir zamanlar fikir ve düşünceleri uğruna inanmış ve adanmışlıkları için karşılıklı kurşun sıkanlar; bir ekabil aristokrat ile topa kafa çıkma hüneri dışında bir becerisi olmayan diğerinin ellerine geçirdikleri ve hiç de hak etmedikleri inisiyatifleri karşısında EMPATİ yapmak gibi bir sosyolojiyi keşfediyorlar. Şimdi yaşadığımız süreç, söz konusu empatinin sonucudur. Artık çıkarların değil, fikirlerin ittifakı bundan sonra Türk milleti ve Devletinin geleceği için inisiyatif sahibi olacaktır. 

Yandaş anket şirketleri sadece kendi yandaşlarını değil muhalefeti de yönlendirmek istiyorlar
Senin gibi anket şirketinin verilerine hangi aptal inanır, aklına şaşarım.
...
Dangalağın ankette sorduğu soru şu; "Abdullah Gül'ü mü, Tayyip Erdoğan'ı mı tercih edersiniz". Diğer program konukları "Peki Meral Akşener'i niçin dahil etmediniz" cevap "Sadece iki ismi ankete koydum" diyor. Adama sormazlar mı; "Ulan hıyar, Meral Akşener adaylığını açıklayan ilk cumhurbaşkanı adayı değil mi" 
...
Burada maaşa bağlanmış yandaş araştırma şirketi resmen yönlendirme yapıyor; muhalefet aptal ya; bu angut'un yönlendirmesi ile Erdoğan karşısında Abdullah Gül'ü çıkaracaklar(!)
...
Gönlünden geçeni araştırma sonucu diye yutturmaya çalışan sahtekarın teki. Ayıya sormuşlar "Bu sene armutlar nasıl olacak" o da; "İyi olacak, iyi olacak" demiş; "Nereden biliyorsun" demişler, "Canım öyle istiyor da ondan" demiş. Mesele budur.
...
Angut şunu iyi bilin ki; hiç bir çabanız Meral Akşener'i reisiniz karşında ikinci turda aday olmaktan men edemeyecektir.

Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com