17 Nisan 2017 Pazartesi

HAYIR CEPHESİNDE BÜTÜNLEŞEN TÜRK MİLLİYETÇİLERİ

Artık Devlet Bahçeli ve Balgat seçimini yapmışlardır. Durum şunu gösteriyor ki; bugün itibariyle devreye girmiş olan ''Başkanlık Sistemi''nin doğal yapısı gereği iki partili sistemde ''Hayır'' da bütünleşen Türk milliyetçilerinin ileriye dönük programları ile Balgat'ın programları hiçbir zaman fikir, eylem ve düşünce bazında örtüşmeleri, yan yana gelmeleri mümkün olmayacaktır. 
 ...
''Evet cephesinde bütünleşmiş Türk milliyetçileri'' 3 Kasım 2019 seçimleri süreci de dahil olmak üzere kendisine bağlılık konusunda sadakatlerinden taviz vermedikleri liderleri ile beraber MHP'ye üye, AKP'ye destek mahiyetinde entegre süreçleri devam edecektir.
... 
 ''Hayır cephesinde bütünleşen Türk milliyetçileri'' ise; iğdiş edilmiş, heyecanları tükenmiş, iddiaları bitmiş; sümsük ve sünepe bir yapılanmanın yarattığı bıkkınlık, kaybediş dolaysıyla; bütün bunların yarattığı travmayı savuşturmak ve aynı zamanda öcünü de almanın heyecanı ile yarınlarımıza umut olmak adına yeni bir misyon edinip, vizyon belirleyerek siyasi arenada kendilerini konumlandırmalıdırlar. Yeni deyimle milli düşünen; dini, mezhebi ve her türlü inancı ne olursa olsun herkese ''Konum atmalıdırlar''
...
Şu kesin ki; ne pahasına olursa olsun 2019 Kasım seçimlerine kadar Sayın Bahçeli ve Balgat yönetiminin iradesindeki MHP; içi boşaltılsa bile dıştan suni destek ile ayakta tutulacaklardır. Erdoğan, siyasi hayatına kendi isteği ile son noktayı koymadığı sürece Devlet Bahçeli ve MHP'nin Türk siyasetindeki yeri değişmeyecektir. 
...
MHP'nin marka değeri çok yıpratıldı. Yıllarca en kaliteli ve güvenilir mamul üreten bir fabrikanın ürünü hakkında şaibeler oluşturulup, algı yaratılmasında olduğu gibi; MHP de böyle bir süreç içine sokulmuştur. İşte biz bu duruma marka kirlenmesi diyoruz. Siz istediğiniz kadar fabrikanızı yenileyin, ürün hakkında çıkan şaibeyi ortadan kaldıramazsınız. Yapılacak tek şey var; ya fabrika başka yere, başka isim altında taşınacak veya o ürünü üretmekten vaz geçeceksiniz. 
...
Maalesef bu partinin yirmi yıldır kaderinde bir numaralı inisiyatif sahibi olan Devlet Bahçeli, MHP'nin hiç bir zaman iktidar olamayacağı algısını Türk toplumunun kafasına yerleştirdi. Aynı zamanda şunu da yerleştirdi ki; ''Hükumetler MHP'nin siyasi desteğinden hiç bir zaman mahrum kalmazlar''. Dolayısıyla vatandaşın gönlü MHP de olsa bile seçim esnasında oyunu kendince iktidara en yakın gördüğü partiye veriyor. Bu algıların MHP üzerinden atılması için gösterilen her türlü alternatif çabalara devlet, hükumet ve Balgat işbirliği ile engel olundu; 2019 seçimleri de yaşanana kadar da olunacaktır. Lütfen, Türk milliyetçileri bunun notunu her gün hatırlayabilecekleri şekilde bir yerlere not almalıdırlar. Çünkü varsa ki var; ''Üst akıl'' dedikleri şey biliyordu ki MHP yönetiminin değişmesi durumunda Erdoğan'ın Başkanlık sistemi hayalleri, 2019 seçimleri ve 2023 vaatleri tutmayacak, alt üst olacaktı. Bunun içindir ki ne yapıp, edip MHP Olağanüstü kongresini yaptırmadılar.
...
Dolayısıyla; lafı evelemeye, gevelemeye gerek yoktur. Hayır cephesinde bütünleşen Türk milliyetçilerinin kanaat önderleri ne yapıp, edip aralarında uzlaşarak; milli düşünen diğer siyasal kesimlerden insanları ve yıllardan beridir her sene kurultay yapmasına rağmen bir türlü lider çıkaramayan CHP'nin ''Ulusalcılar'' dediğimiz gayri memnun kesimini de yanlarına alarak Türk siyasetine soluk aldıracak, rahatlatacak ve alternatif olabilecek bir yapılanmayı sağlamak durumundadırlar. 
...
Sakın ha sakın, MHP Olağanüstü Kurultayla ilgili süren mahkemelerin hak, hukuk, adaletin tecelli etmesi ile neticeleneceğini bekleyerek zaman kaybedilmemelidir; beklemek beyhudedir. Bütün kurgular Sayın Erdoğan'ın 2019 seçimlerinden de zaferle çıkması üzerinedir. Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) henüz sonlandırılmamış olup, Sayın Erdoğan da hala ''Ben artık Büyük Ortadoğu Projesi Eş başkanı değilim'' dememiştir. 
...
Hep bahsedilen; Lozan'ın yüzüncü yıl dönümüne denk getirilmek istenen bir sürecin varlığından söz etmek mümkün olabilirmi sizce. Neden olmasın değil mi?
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com