31 Mart 2016 Perşembe

TÜRK MİLLETİ MHP MUHALİF HAREKETİNE SAHİP ÇIKMALI

Adam şeker, tansiyon ve daha bir çok hastalıktan muzdarip. Yanıbaşımızda; Türkiye'nin her türlü hainini, puştunu pezevengini ağırlayan Belçika, Almanya, İsviçre, Fransa, İtalya gibi ülkeler varken;12 saat süren uçuşlara dayanamayacak kadar kronikleşmiş hastalıkları olan o şahıs kaçacağı ülke olarak ABD'yi tercih ediyor. Düşünen beyinler için bunun bir anlamı yokmu sizce?
...
Özellikle Ortadoğu da yapmak istediği operasyonlar için T.C Devletine kendince bir rol biçmiş olan ABD, ilk önce yapacağı sivil darbenin bir ayağı için malum cemaati seçiyor. Lider boşluğunun oluşması ve bu boşluğun doldurulmasının bir zorunluluk haline gelmesi için de konjonktürel şartların oluşmasının sağlanması amacıyla Sayın Bahçeli'nin baraj altında kalmayı bahane ederek istifası sağlanıyor ve belki bu davranıştan çok etkilenen veya danışıklı olarak Tansu Çiller, Mesut Yılmaz istifa ettirilip, siyaseten saf dışı bırakılıyorlar. Ancak Sayın Bahçeli istifadan cayıyor çünkü Türk milliyetçilerinin blok halinde oylarının muhafazası gerekiyordu.
...
ABD, Cemaat ile kafa kafaya verip bu konjonktürel ortamı sağladıktan sonra lider boşluğunun beklediği ismi arayarak nihayetinde Erdoğan isminde mutabık kalıyorlar. (Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu teklifleri kabul etmiyorlar. Abdurrahman Dilipak ve Ali Bulaç bunu doğruladılar) 
...
Ve nihayetinde CEMAAT-ABD-AKP(tabi ki Erdoğan) ilk önce Türk milletinin en dinamik isimleri üzerinden Ergenekon soruşturmaları ile düşünen beyinlere ''öcü'' korkusunu yaydılar ve yine Devletin en dinamik kurumu Türk Ordusu'na akıl almaz sahte belgeler düzenleyip, valizlere istifleyip, oyunun bir parçası olan savcı ve hakimler marifeti ile kumpas kurup, sivil darbeyi gerçekleştirdiler.
...
Peki ne oldu da her şey tesyüz oldu. Çünkü Erdoğan ABD'nin kendisine tanımladığı görevin dışına çıktı. İlk önce Ortadoğu'nun İslam coğrafyasına güvenerek lideri olmak istedi ama tarih okumaktan bihaber olan bu insan eğer Ortadoğu ve özellikle Arap coğrafyasının tarihini bilmiş olsaydı böyle bir inisiyatife kalkışmazdı. Özellikle Mavi Marmara olayında yaşananlar ve akabinde ''one minete'' çıkışı. Daha sonra ''Dünya beşten büyüktür'' efelenmesi ve başta Libya olmak üzere Mısır, Suriye politikalarında ABD'ye ters düşen süreçlerin yaşanması
...
Nihayetinde ABD ''ben nasıl getirdiysem, öyle de götürmesini bilirim'' diyerek tekrar cemaat ile kafa kafaya verip Tayyip Erdoğan iktidarının sonunu getirmek istedi. 17/25 Aralık operasyonları başta olmak üzere bu kapışma ve iktidar mücadelesini Türk milletine bedel ödeterek, her gün şehit verdirerek devam ettiriyorlar. İşte bu nedenle Erdoğan gittiği ABD de yıllar önce ''şiir okuduğu için hapse girmiş adam'' kadar itibar görmüyor; üstelik bir devlet başkanı olduğu halde. 
...
Şimdi ABD yine Sayın Bahçeli marifeti ile Erdoğan sonrası için yeni bir senaryoyu devreye sokmak istiyor. Sayın Bahçeli, tamamen hür ve müstakil olan muhalif adaylara engel olmak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. MHP'nin bu yönetim ile gireceği ilk seçimde akıbetinin ne olacağı aşikarken, niçin kalmakta ısrar ettiklerini; ABD'nin yeni senaryosu gereği anlamak hiç de zor değil.
...
Dolayısyla MHP muhalif hareketinde isimlerden ziyade '''Hareketin ruhu'' çok önemli. Türk milletinin; gerek Cemaat, gerek ABD sultası, gerekse AKP ve dolayısıyla Erdoğan hegomanyasından kurtulabilmesi için T.C Devletini kuran, öncü irade olan Türk milliyetçiliğinin bugün bir benzerini ''MHP muhalif Hareketi'' yerine getirdiğinden destek vermek durumundadır. Tüm adaylar şehir şehir dolaşarak Türk milletinin ve ülkücülerin dertlerini anlatmakta, karşılıklı dinlemektedirler. Dikkat edilirse bir Tayyip Erdoğan gibi yurt dışında dolaşarak dolayısıyla destek alarak liderliğe hazırlanmıyorlar.
...
Eğer MHP de beklenen değişim gerçekleşmezse Tayyip Erdoğan Başkanlık sistemini getirecek; başkan olacak; bütün dünya bize düşman olacak ve ABD Türkiye'deki bütün etnik kimlikleri şımartarak bırakalım Kürdistanı bu topraklarda daha bir çok devletçiklerin kurulmasında öncü olacaktır. Türk milletini geçmişte cephe savaşları ile bitirememiş, yenememiş olanlar maalesef bu sefer bir iç savaşla bitirmek isteyeceklerdir.
...
Şimdi Erdoğan ABD'ye meydan okuyor; bu güzel bir şey değil mi diyenler olacaktır. Haklı olabilirler ancak her şeyden önce Tayyip Erdoğan bir Türk milliyetçisi değil ve bütün çabası ''Saltanatını'' korumaya yöneliktir. ''Devletini alıyoruz, başkanlığı veriyoruz'' denildiğinde veya ''Anadolu Birleşik Devletleri Devlet Başkanı'' gibi bir unvan takdim edilirse tavrı ne olur; emin değilim. 
Bu yaşananlardan sonra şunu hatırladım; hani Osmanlı da Türklük bilince yok olup gidince, son zamanlarında ''Saltanat gitsin, yeter ki Halifelik kalsın'' denir olmuştu. Allah korusun, bu sefer de ''Devlet gitsin, başkanlık kalsın'' denir mi. 
Mehmet Soral


RAHMETLİ MUHSİN YAZICIOĞLU

Gene tipik Türk insanının duygusal tavrı. Ölenin arkasından methiye düzmeler. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu için duygusal yorumlar, Başbuğumuzu aratacak methiyeler. Garip olan şu ki bunu yapanlar bir defa dahi yuvayı terk etmemiş ülkücüler. Sanki rahmetli ile MHP ve yine rahmetli Başbuğ arasında hiç bir şey yaşanmamış.
....
Ahlaki ve islami değerler açısından elbette saygı duyduğum hatta feyz aldığım bir insandır ancak bu "Hareket"in tarihinin bir bölümünde neden olduğu kırılma hiç telafi edilemedi. Sebep olduğu "surda açılan gedik" hiç doldurulamadı. Yıllarca "Hareket"in enerjisi bu "kırılma"yı tartışarak onca yıllar beyhude harcandı.
....
Gerekçeler o idi, şu idi, bu idi; gelinen nokta itibariyle o kırılmalar kime yaradı peki. Rahmetli ve arkadaşları silahların gölgesinde, mermilerin hedefinde okullarına giderlerken o zamanlar en büyük meziyetleri "topa kafa çıkmak" olanlar bugün bizleri yönetiyorlar ve asıl bu beni kahrediyor işte.
....
İslami ve ahlaki olarak saygıyla ve rahmetle andığım bu insanı siyasi olarak yaşattığı "kırılma" nedeniyle....
....
Neyse Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com

ÜMRANİYEDE KATLİAM; 5 ÜLKÜCÜ ŞEHİT

Türkiye İşçi Partili sosyalist 7 insanın katlini herkes bilir çünkü yıllarca bu katliamın unutulmaması için bu insanların sahip çıkanları sermaye ve medya gücünü kullanarak unutturmadılar.
...
Bir de belki de aynı dönemlerde yine bu 7 insanın karşıt görüşünde olan iki eksiği 5 kişi yani Türk milliyetçisi, ülkücü ve aynı zamanda emekçi insan işkence ile katledilmişlerdi. Bu insanların katlini unutturmayacak güce sahip sermaye ve medya gücü olmayınca unutulup gittiler.
...
Yukarıdaki her iki katliamda hayatlarını kaybeden insanların belki fikren ortak bir yanları yoktur ama genel olarak ülkeleri ve insanının istikbali için kafa yorarlarken belki de hiç düşünmedikleri bir emperyalist oyunun içinde kendilerini buldular. Ölenler gitti, kalanlar hapishanelerde ömürlerini tükettiler; hayatlarının en güzel yıllarını yaşayamadılar.
...
En acı olanı nedir biliyormusunuz; geçmişte bu ülke için hiç bir riske girmemiş olaların bugün bu ülkenin niğmetlerinden en çok faydalananlar olmasıdır. Bunlar çok akıllı olduklarından değil, korkak ve sünepe olduklarından dır; o zamanlar ortalıkda görünmemeleri.
...
Sonuş olarak anlaşılmıştır ki dününkü kavga edenlerin tarafları bugün empati yaparak farklı bir sinerjinin oluşmasını sağlamalılar ve geldiği günden beridir sürekli otuzaltı farklı etnik kimliği tekrarlayarak etnik milliyetçiliği, bölünme ve parçalanmayı tetikleyerek, iç barışımızı bozanı/bozanları hayatımızdan çıkararak yerle yeksan etmemiz gerekmektedir.
Empati şart.
Mehmet Soral

ZİHNİMDEN GEÇENLER(3)

21.3.2016
Bundan sanırım iki yıl önce Ümit Özdağ bir açıklamasında "Şu anda Türkiye de bir çok yerde uyuyan ISID hücreleri var" demişti ve yine buna paralel Sinan Oğan da benzer demeçler vermişlerdi. Yine Ümit Özdağ Güney illerimizde sokak çatışmalarının olduğu ilçelerde cadde cadde, sokak sokak PKK varlığını, etkinliğini ve hatta terörist sayısına varana kadar dile getirerek hükumeti ve kamuoyunu bilgilendirmişti ama yaşanan süreç de bu bilgilerden hiç faydalanılmadığını anlıyoruz. Hatta bir defasında Ümit Bey hükumete hazırladığı raporu gönderdiğini ama kendisine dönülmediğini söylemişti.
...
Sanırım Ümit Bey'in söylediklerinin dikkate alınmamasının tek nedeni saçlarına jöle sürmemesidir.
Mehmet Soral


18.3.2016
MHP de değişim, özellikle de lider değişiminin Meral Akşener üzerinden olması ihtimali belirginleştikce AKP de panik yaratıyor ve bişekilde bu gidişata gölge düşürmek, kirletmek için Paralel yapı ile ilinti kurarak; bilmem kimin çekmecesinden Gülen'in Meral Hanım için destek tavsiyesine dair belge çıkması veya çıkarılması olsa olsa ahde vefa gereği düşünülmüş bir destek olabilir. İnsanlar minnet duyguları ile ''bir acı kahvenin kırk yıl hatırı'' gereği muhatabına iyi duygular besleyebilir. Bu ''belge'' gerçek olsa bile Meral Hanım'a bu denli ülkücü vicdanın desteği varken niçin bitmiş, tükenmiş bir yapıdan medet umsun ki. Ayrıca ülkücüler "ey.... " diye başlayıp, devam eden cümlelere beynini ipotek ettirmediğinden bu tür dedikodular vız gelir, tırıs gider; su akar yolunu bulur. Namusuna dil uzatarak ismi üzerine yazdıkları senaryoyu gerçekleştiremeyen asıl namussuzlar şimdi başka yöntemlere başvuruyorlar.
Beyhude çırpınışlar bunlar.
Mehmet Soral


17.3.2016
Senin kaptanlığında devam eden yolculuğumuz; lastiği patlamış, uçuruma paralel aynı zamanda bozuk bir yolda yapmakta olduğumuz yolculuk gibi. Genel hissiyatımız ulaşmak istediğimiz yerden ziyade hangi yol kıvrımında uçurumdan aşağı uçacağımız dır. Bu yolculuğumuzun sona erebilmesinin bir diğer ihtimali ise arabamızın bozulmasıdır ki; bu da bizim senden kurtuluşumuz olacaktır.
...
Bizi istediğin yerde bırakıp gidebilirsin. İnan ki hiç rahatsızlık duymayız; bilakis canımızı kurtarmış olmanın keyfi içinde yolculuğumuzdan kalan erzak ile ne de güzel piknik yaparız.
...
En azından ayağımızı yere basıyor olmanın huzuru ve emniyeti içinde oluruz.
Mehmet Soral

PKK SEVİCİSİ SOSYALİSTLER

PKK sevici sosyalistlerin PKK ile ideolojik akrabalıkları var ya; malum katliam üzerine fikir yürütürlerken "ama bütün bu olup bitenlerin birde nedenlerine bakmak lazım" diyerek akrabaya sahip çıkmak adına sadakatin örneğini veriyorlar. Ben de diyorum ki karaciğer nakline giderken katliama maruz kalan yavrucağın sözde Kürt mağduriyetinden ona neydi ki. Eğer ille de birilerini "patlatmak" ve ses getirmek gerekiyorsa niçin kendi evlatlarınızı kurban vermiyorsunuz; PKK sevici sosyalistler.
...
Nacizane tesbitim o ki; ideolojik manada Türk milliyetçilerinin geçmişe dönük en büyük hataları aynı safta namaz kılıyor olmanın hatırına sağın her türlü puştuna, kaypağına, sünepesine (verilen mücadelenin hiç bir evresinde olmadıkları halde) kol kanat olmuş olmaları ve kendileri hapislerde çile çekerlerken bu sünepeler tahsillerini tamamlayıp hiç hak etmedikleri makamlara gelerek devletin en önemli makamlarını işgal etmişlerdir.
...
Sosyalistler veya sola gelince; yukarıda bahsettiğim akrabalık gereği yine yıllardan beridir halkların mücadelesi kisvesi altında yürütülen etnik ayrımcı, ırkçı Kürt hareketin silahlı gücü PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye destek olmaları, kol kanat germeleri en büyük hataları olmuştur. Mesela hala bazı üniversitelerimizde ülkücüler sınavlara bile giremezlerken, sol ve sosyalistlerin korumacılığında PKK sempatizanları istedikleri formu düzenleyip, nutuk atabiliyorlar.
...
Türk milliyetçilerinin tarihi hatasından "dinci" (iman üzerinden siyasi rant devşiren, Türk Bayrağı da nedir ki diyerek ''dindar'' görünümlü milli aidiyeti red eden bir şıllığın olması gibi) güruhun peydahlanıp siyasi güç haline gelmesine vesile olurlarken; sosyalist hatta "sol" un tarihi hatasından, koruyup kollamasından da etnik ayrımcı silahlı Kürt Hareketi PKK ve onun meclisteki siyasi temsilcisi HDP ile de siyasal yapılanmasına önemli katkılar sağlamışlardır.
Mehmet Soral