31 Mart 2016 Perşembe

ÜMRANİYEDE KATLİAM; 5 ÜLKÜCÜ ŞEHİT

Türkiye İşçi Partili sosyalist 7 insanın katlini herkes bilir çünkü yıllarca bu katliamın unutulmaması için bu insanların sahip çıkanları sermaye ve medya gücünü kullanarak unutturmadılar.
...
Bir de belki de aynı dönemlerde yine bu 7 insanın karşıt görüşünde olan iki eksiği 5 kişi yani Türk milliyetçisi, ülkücü ve aynı zamanda emekçi insan işkence ile katledilmişlerdi. Bu insanların katlini unutturmayacak güce sahip sermaye ve medya gücü olmayınca unutulup gittiler.
...
Yukarıdaki her iki katliamda hayatlarını kaybeden insanların belki fikren ortak bir yanları yoktur ama genel olarak ülkeleri ve insanının istikbali için kafa yorarlarken belki de hiç düşünmedikleri bir emperyalist oyunun içinde kendilerini buldular. Ölenler gitti, kalanlar hapishanelerde ömürlerini tükettiler; hayatlarının en güzel yıllarını yaşayamadılar.
...
En acı olanı nedir biliyormusunuz; geçmişte bu ülke için hiç bir riske girmemiş olaların bugün bu ülkenin niğmetlerinden en çok faydalananlar olmasıdır. Bunlar çok akıllı olduklarından değil, korkak ve sünepe olduklarından dır; o zamanlar ortalıkda görünmemeleri.
...
Sonuş olarak anlaşılmıştır ki dününkü kavga edenlerin tarafları bugün empati yaparak farklı bir sinerjinin oluşmasını sağlamalılar ve geldiği günden beridir sürekli otuzaltı farklı etnik kimliği tekrarlayarak etnik milliyetçiliği, bölünme ve parçalanmayı tetikleyerek, iç barışımızı bozanı/bozanları hayatımızdan çıkararak yerle yeksan etmemiz gerekmektedir.
Empati şart.
Mehmet Soral

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder