19 Haziran 2013 Çarşamba

TÜRK GENÇLİĞİ LİDERİNİ ARIYOR



Yaşadığımız son 7-8 yıl MHP açısından oylarının tavan yapması gereken bir dönemdi. MHP'nin misyonu ülke dara düştüğünde, ülkeyi yönetenler gaflet ve dalalet içinde olursa, duruma müdahale eden bir inisiyatifmiş gibi. Kesinlikle ''İKTİDAR OLMAK'' gibi bir düşüncesi, OLAMAMAK gibi de bir endişesi yoktur. Sanki bunu misyon edinmiş bir parti. MHP yöneticileri kendi içinde barışık, CHP tam tersi; kendi içerisinde karışık. AKP ise hem kendi içerisinde barışık hem de seçmeni ile barışık. Özellikle AKP’ kadrolarındaki bu ‘’barışıklık’’ inanmışlıktan öte, korkuya dayanan, ‘’sesini çıkardığın an yedi sülaleni perişan ederim sonra’’ tehdit algısından kaynaklanmaktadır. Siyasi söylem ve ‘’toplumu ateşleme’’ argümanlarını ‘’Türkiye ortalaması algılama düzeyi’’ni muhatap alarak belirlediği için AKP açısından halk üzerinde negatif manada bir tesir oluşmamakta. İşte bu nedenle AB normları için imza atan, bir bakanlık tahsis eden hükümetin başı, Başbakan ; AB uyarıları karşısında ‘’sana ne’’ diyebilmektedir. Çünkü O’nun için önemli olan ‘’Türkiye ortalama algısı’’nın ne düşündüğüdür. Buradan da anlıyoruz ki bütün süreç AKP den yana devam ediyor. İşte muhalefetin yetersizliği, hat da yokluğu bu gençlik hareketini başlatmıştır. CHP ve MHP siyasi hayat da artık yorgun düştüler ve her ikisinde de doping etkisi yapacak bir değişimin gerçekleşmesi gerekiyor, ama çok zor, hatta hiç ümitvar değilim. Her iki partideki ‘’metal yorgunluğu’’ içlerindeki çok kıymetli değerleri absorbe etmelerinden dolayı kaybolup gitmektedirler. Aslında Taksim gezi parkında gençlik bir koalisyon kurdu, ‘’milli direniş’’ ile yani ‘’millilik’’ den yana olanlar bir araya gelmişlerdir. Şimdi adeta zeka fışkıran bu ‘’milli Gençlik’’in başına dinamik bir lider gerekiyor. Mevcut liderlerin bu misyonu yüklenecek çapta ve niyette olmadıkları açık.
Her iki muhalefet lideri de yalpaladılar. Sayın Bahçeli MHP olarak çekincelerini doğru bir dille ve zamanında dile getirmekle beraber, yanında olduklarına karşı da tam güvence verememiştir. Maalesef o yiğit gençler inandıkları değerlerin mücadelesini verirken aynı zamanda devletin sopasına, yabancı istihbarat örgütlerinin, leş kargalarının sızmalarına karşı da kendilerini savunmaya çalışmışlardır. Günlerce ellerinde ‘’gaz lambası’’ lider aradılar ama bulamadılar.

Sayın Bahçeli blue Jean pantolonu ve üzerine tişörtünü giyse sonra Taksim meydanına gidip çok zekice düşünülmüş olan ''duran adam'' protestosunu sembolik olarak 3 dakikalığına yapsa ne olur…? Çok iddialı söylüyorum Türkiye de değişim, hatta devrim olur. Maalesef Sayın Bahçeli kendi sosyal yaşamının önüne koyduğu duvarları yıkması yani Blue Jean üzerine tişörtünü giymesi ve milletin içine çıkması gerekiyor. Efendim onun tarzı böyle değilmiş, hep kravatlı hem de takım elbiseliymiş. Hani halk arasında bir deyim vardır, ‘’efendilik sökmüyor’’ . Sayın Bahçeli’nin durumu da böyle bir şey.
Sayın Bahçeli'nin iyi bir devlet adamı olduğuna ne kadar inanıyorsam, Erdoğan'ın da ülkeyi 12 senedir yönetmesine rağmen hale bir devlet adamı olmadığına o kadar inanıyorum ama her şeye rağmen iktidar. Demek ki iktidar olmak için başka meziyetler lazım. Dolayısıyla; MHP'nin iktidar olması için hemen, tez elden bugün Sayın Bahçeli'nin Blue Jean ve tişörtünü giyip, Taksi’me gidip ''Duran Adam'' eylemine başlaması gerekir diye düşünüyorum.

Sayın Bahçeli bunu yaparsa kendisine yüzde yüz garanti veriyorum, MHP’nin oyları yüzde yüz artar. Bunu yapma şansını başkasına verirse onunda garantisini veriyorum, yine MHP’nin oyları yüzde yüz artar.(her şey Türk milliyetçilerinin iradesine ve insiyatifine bırakılırsa)

Bazı sevgili dostlarımın kafalarını karıştırmış olabilirim. Taksim gezi Parkı eylemlerinin özü ‘’Türk Gençliği’’ne aittir. Fırsatı ganimet bilip, Türk devletine ve milletine kinini kusmak için Türk gençliğinin zekice kurgulayıp, uyguladığı eylemleri sabote etmek isteyenler karşısında Sayın Bahçeli’nin itidal Çağrılarını yerinde buldum. Bunu yaparken acaba gene yukarıda bahsettiğim misyonunun gereğini mi yaptı acaba? Türk zekası ‘’yaratmaya’’ devam ediyor, şimdi de ‘’Duran Adam’’ eylemini başlattı. Haydi bakalım, bunu sabote edebilecek marjinaller kim olacak acaba. Belki de ilk defa Türk gençliği ‘’durarak’’ çok şeyler başarmış olacak.

Haydi muhalefet liderleri... görelim sizi. Türk Gençliği ve meydanlar lider arıyor, son bir kez şansınızı deneyin, ortaya çıkınız.

Mehmet Soral
19.06.2013