22 Ağustos 2013 Perşembe

ŞEHİT KIZIMIZ SERAP'A MEKTUP


Sevgili Serap;
Seni unutalı aslında çok zaman oldu değil mi? Yine senin gibi körpecik yaşında ve tamamen ülkesini şimdiye kadar yanlış yönetmiş ve hala devam etmekte olanların demokrasi üzerine yaptıkları hataların bedelini ödettikleri Mısırlı Esma sayesinde hatırladık. Maalesef bedel ödetmek için Ülkemizde seni, Mısır da Esma’yı seçtiler; insanlıktan nasibini alamamış alçaklar.
Serap’cım itiraf ediyor ve kahroluyorum ki, senin için ağlamadı(k) Esma’ya olduğu kadar.
Doğrusu çok kıskandım Mısırlı Esma’yı.
Biz senin için ağlayamadık, Esma’ya olduğu kadar Serap. Oysa ne acılar çekmiştin günlerce. Bazende düşünmedim değil; yanan yüzünün, körpecik teninin alacağı yeni halin sana yaşatacağı bir ömür boyu sürecek ızdırabı. Belki de alev topunun sıcaklığını hissettiğinde yüzünde; artık sana bakmayacak delikanlılar geldi gözünün önüne. Bu acılarla yaşama şansını bile bitirdiler senin Serap.
Beklide en büyük acıyı şimdi yaşatıyoruz sana değil mi Serap?
Mısırlı Esma sayesinde mi hatırlamalıydık seni? Bunun utancı ile mi senin için ağlamış olacaktık Serap…
Evet Serap, senin için ağladım ama utancımdan.
Sana ağlamamız için yeterince acımı çekmemiştin Serap?
Niçin ağlamadı(k) senin için? duyuyormusun beni. Elbetteki duymayacaksın; bu kirli, utangaç ve vicdansız sesimizi cennetin en güzel köşesinde, şehitler diyarında.
Serap’cım hemen yanında seni ateşler içinde kavuran kahpelerle mücadele ederken şehit olmuş ağabeylerin var. Onlar için de yeterince ağlamadı(k) , cenazelerine istediğimiz gibi katılamadık biliyormusun? Ağıtlarımıza da tahrik dediler, cenazelerimize giden yollarımızı kestiler Serap....

Ah Serap’cım Ah…
Sana ve diğer şehit ağabeylerine ödetilen bedeller üzerine kurulmuş pazarlık sofralarında; sizleri hatırlayacak vicdan, akacak gözyaşı olsaydı bu sofralar kurulurmuydu hiç? Kurulmazdı elbet. Ağlamışsa sana ancak anan ağlamıştır Serap… kalanımız ise yalan.
Esma’yı kıskandın değil mi Serap?
Ben de…
Kim kıskanmazki ''naklen'' verilen gözyaşlarını...
Her ikiniz de nur içinde yatın.
Mekanınız zaten belli.
Günahkar ağabeyin
Mehmet Soral.
....
Not: Serarp, PKK'lılar tarafından ateşe verilen otobüsde yanan lise öğrencisi şehidimiz.