27 Ocak 2018 Cumartesi

KATİL ESAD MI MİLLİ MENFAAT Mİ

''Katil Esed''da ısrar etmek milli menfaatlerimize zarar verir
Esad'a desek ki; ortak sınırımız boyunca sizin toprak bütünlüğünüzü, bizim de sınır güvenliğimizi sağlamak üzere sınırımızdan içeriye doğru 30 km derinliğe kadar olan bölgede sadece ve sadece terör unsurlarına karşı ihtiyaç duyduğumuzda operasyon yapabilmemize müsaade eder misiniz. Böyle bir teklifte bulunmamıza mani olabilecek nedir; bence hiç bir şey; sadece "Katil Esed saplantısı"dır. Benim milli çıkarlarım Esad'ın katil olup, olmadığından daha önemlidir. Nasıl ki Türk milleti tüm bedelini göze alarak, 15 Temmuz işgal hareketine karşı ülkesini ve de demokrasisini koruyabilmişse; Suriye halkı da bunu pekala yapabilir.
...
Eğer ki; sözde Arap Baharı'nın sekteye uğraması veya Esad'ı meşrulaştırma endişesi buna mani oluyorsa; hiç kimse kusura bakmasın bu endişe için Mehmetçiğimin saçının bir telini bile değişmem.
...
Komşu bölge ülkeleri İran, Rusya ile de bu konuda müttefiklik sağlanabilirse, ABD yalnız kalacaktır. ABD Sınır boyunca 30000 kişilik YPG ordusunu eğitimiş ve donatmış. Bu konuda Nato diyor ki bizim bundan haberimiz yok, bize danışılmadı. Dolayısıyla Nato'nun da yanında olamayacağı ABD yalnız kalacaktır.
...
Gezi eylemleri ve 15 Temmuz "işgal" girişiminin arkasında ABD'yi gören AKP hükumetleri; ABD'nin yaptığının benzerini Suriye'de ÖSO'ya yardım yaparak yapmış olmuyor mu. İşin başında belki insanlık adına Esad'a karşı Suriye halkının yanında olmak doğruydu, göçleri de kabul ederek bunun gereğini fazlasıyla yaptık. Ancak bugün bulunduğumuz yerden değerlendirme yapınca esas amacın Irak ve Suriye; her iki ülke sınırlarımız boyunca ABD nin himayesinde bir Kürt koridoru oluşturup, sonra da devletinin kurulması düşüncesinin olduğunu açık ve net olarak görüyoruz.
...
ABD'nin Barzani'nin bağımsızlık referandumunu kabul etmemesinin nedeni de; Suriye sınırımız boyunca PYD çatısında Kürt tampon bölgesi yapılanmasını henüz tamamlayamamış olmasıdır. Bugün ABD'nin yapmak istediği; bu düşüncesini gerçekleştirmektir. Şimdi madem ki bu oyunu fark ettik; bozmak için de Suriye ile anlaşma yoluna gitmemiz elzemdir.
...
Eğer "Esed" katildir demeyi tercih edip, ÖSO'yu desteklemeye devam edersek; nihayetinde karşılaşacağımız sonuç "Kürdistan"ın kurulacak olmasıdır.
Bu arada Afrin operasyonunda sonuna kadar haklıyız; zira sürecin başından beridir temelinde yanlış Suriye politikamız olsa da; güvenliğimiz açısından fiili blr durum ile karşı karşıyayız ve elbette ülkemizin bekası için gereğini yapmak zorundaydık. 

...
Gazilik unvanı mecliste kanunla değil, savaş meydanında hak edilerek alınır 
Adamlar sanki ant içmişler; kudsiyet atfettiğimiz değerlerin içini boşaltmaya. Şimdi de sıra geldi gaziliğe. Nasıl yani; muhterem hangi cephede, görünmeyen hangi yerinden bir çizik almış da; biz bilmiyoruz.
...
Çocuklar askercilik oynarlarken çamurdan madalyon yapıp, omuzlarına iliştirerek askeri ünvanları kendi aralarında pay ediyorlarmış. Paşa, gazi paşa, Başkomutan....
Muhteremin gazilik unvanının da olsa olsa ancak çocukların çamurdan madalyonları kadar manevi değeri olur. Kendi yaptıkları madalyon ile egolarını tatmin etmiş, "Askercilik" oynamış olurlar. Kime ne zararı var ki; madem ki heves ermiş, çamurdan da olsa yapı verin gitsin.
Mehmet Soral

soralmehmet@gmail.com