30 Haziran 2016 Perşembe

BAHÇELİ PARALEL MİT MÜSTEŞARI MI?

Milliyetçi Hareket partisinin yönetim anlayışı; eğer kendisinin var oluş nedenine gönül vermiş insanların bir kez olsun dahi isteklerine cevap verecek doğrultuda olmamışsa; ve ille de iktidarların ihtiyaç duydukları, zorda kaldıkları durumlarda ona destek olmak, daha da güçlenmesi için önünü açmak; yani bir yerde devletin adeta başbakanlığa bağlı paralel MİT’i gibi görev ifa ediyorsa; bunun manası şudur; MHP Milli istihbaratın güdümünde ve kontrolünde bir partidir vesselam. Dolayısıyla; bu parti
parti olmaktan çıkmış, devlete bağlı müsteşarlık seviyesinde bir kurum haline gelmiştir. Bizler de Maaşsız gönüllü çalışanları olmuşuz haberimiz yoktur.
...
Devlet Bahçeli'nin amacı; Türkiye'yi iki partili başkanlık sistemine doğru götürmek isteyen Hükümet ve Cumhurbaşkanının vermiş oldukları karar gereği ''Paralel MİT müsteşarı '' gibi görevini ifa etmektir.
...
MHP de değişim olmadan olası bir erken seçimde HDP ile baraj altında kalacakları aşikar; CHP'nin de en azından yerinde sayacağı malum. Dolayısyla böyle bir seçim sonucunda AKP'nin çıkaracağı milletvekilinin 400 den aşağı olmayacağı besbelli. İşte Bahçeli'nin değişime direnmesi; taşıdığı müsteşarlık sorumluluğu gereği bu hedeflenen yolun önünü açmaktır.

Eğer değişim gerçekleşirse MHP tekrar parti hüviyetine kavuşacak; birilerinin başkanlık sistemi hayalleri suya düşecek; aksi durumda başkanlık sistemine geçiş gerçekleşecek ve MHP de artık doğal bir sürece, yani tasfiye sürecine girecektir. Çünkü parti kimliği ile hiçbir inandırıcılığı kalmamış olacak.
...

Günlük hayattat iki ters olay üst üste gelince; moralim bozuluyor, şaftım kayıyor, elim ayağıma dolanıyor ve hemen hanım olaya mümkünse müdahele edip "Hele sen şöyle dur, her şeyi berbat edeceksin gene " der.
...
Adam üst üste, üstelik de çok ciddi ameliyatlar geçirmiş. Konumu gereği Türkiye ve dünya meselelerini takip (ediyorsa tabi) ediyor. Partiyi yönetiyor, binlerce insan yedisinde, yetmişinde demeden elini öpmek için sıraya geçmişler, parti içi meseleler ve daha neler, neler.
....
Hangi hırs, hangi görev aşkı insana bu kadar dayanma gücü verebilir; şaşıyorum. Altı aydır her türlü atraksiyona karşı yeni bir hamle geliştirmek ne demek; bence başarı demektir. Yahu be Allah'ın kulu bu Türk milliyetçilerinden ne alıp, veremediğin var ki; bir defa olsun enerjini bu bahtsız insanların ideallerinin gerçeklesmesi, yüzlerinin gülmesi için kullanmadın.
....
Vallahi ne diyeyim; bu dayanma gücünün arkasında kanaatimce tehdite dayalı bir görevlendirmen olsa gerek. Aksi durumda bu fani dünyada 5000 ülkücü şehidin emanetcisi ülkücü iradenin tecellisinden niçin korkasın ki.

Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com