6 Ağustos 2017 Pazar

GÜNDEME DAİR ORDAN BURDAN ŞURDAN.

Siyasetçi için ekranlar çok önemlidir.
Sayın Bahçeli cep telefonu kullanmıyorsun, keşke twitter'ı da kullanmasan; sizi ara sıra TV ekranlarında, canlı performansını izleyebilsek. 
...
Bir siyasi liderin em büyük dezavantajı ekranlardan korkmasıdır. Sayın Bahçeli'nin ekranlardan çekindiğini düşünüyorum. Tek taraflı ve ısmarlama ekran pozlarını ciddiye bile almıyorum tabi ki. 15 Temmuz'un değerlendirmesini bile twitter'dan yapmıştı. 


Etik siyaseti sorun etmese, aslında CHP için bir fırsat
Eğer CHP siyasi etik kaygısı gütmeden, aynen her gece TV'lere çıkan aktrollerın yaptığını yapıp; "Saldır ki, susturasın" psikolojisi ile "Kontrollü darbe söylemimiz bizim uydurduğumuz bir şey değil ki; yeni bir devlet kurduk, kurucusu da Recep Tayyip Erdoğan'dır diyen AKP'lilerin itirafıdır" diyerek her türlü taarruza geçebilirler. 
...
Bu arada AKP'liler bu fütursuzca üfürmelerine devam ettikleri sürece" Kontrollü darbe" söylemlerine meşruluk kazandırmış olacaklardır. Bizlerin de bu söylenenlerin birer üfürmeden ibaret olduğunu düşünebilmemiz için Ayhan Oğan'ın Sayın Erdoğan tarafından bizzat AKP den istifası sağlanmalı ve akabinde hakkında dava açılmalıdır.


Kontrollü darbe sizin itirafınız; kime ne diyorsunuz ki
Sayın Erdoğan içinizden birileri çıkıp "Yeni bir devlet kuruldu, kurucusu da Erdoğan"dır gibi fütursuzca sözler sarf ettikleri sürece " Kontrollü darbe" söylentilerinin müsebbibi de kendinizsiniz. 

Beklenen doğal refleks geciktirilmemelidir
MHP Kurumsal olarak "Yeni bir devlet kurduk, kurucusu da Erdoğan"dır diyen AKP'nin MYK üyesi Ayhan Oğan'a anayasanın ilk dört maddesini ihlalden dava açmalıdır. Nasıl olsa" "Uygun mahkeme"yi bulmak da mahirler. 

Şerefsiz mahluklar her yerden çıkabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan demiş ki; ''Camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz.'' Bu dediğiniz olsa olsa bir ütopyadır.
...
Sayın Erdoğan siz bu tespiti elbette bildiğiniz bir şeylere dayandırıyor olabilirsiniz; keşke ben de sizin kadar rahat olabileceğim gerçeklere vakıf olabilsem. Ancak, 55 yaşımdayım, lise yıllarımdan beridir varlığından haberdar olduğum, önce ''cemaat'' sonra ''Fethullah Gülen Hareketi'', sizinle beraber olduklarında ''Hizmet Hareketi'', ittifakınız bozulduğunda ''Paralel yapı'' ve en nihayetinde millet olarak ihanetlerini gördükten sonra da ''Fetö'' olan malum yapının bildim bileli tüm referans kaynakları cami, mescit, minber, mihrap ve vaaz kürsüleri olmuştur.
...
Dolayısıyla, bunca yaşanmışlıklardan sonra buralardan terörist çıkmaz dediğiniz yerlerden en büyük ihanet odaklarının yeşerebileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, gene de her türlü tedbirimi ihmal etmeyeceğim. Bu ihanetlerin tekrarı durumunda siz siyasi gücünüze dayanarak ''Kandırıldım'' deyip, kendinizi kurtarabilirsiniz; ya bizler. 

Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com