30 Kasım 2016 Çarşamba

GÜNDEME DAİR DALDAN DALA

Siz Hiç Oğluna Kürşat İsmi Veren Arap Gördünüz mü?
Gülaçtı, Gülnaz, Gülbeyaz, Safigül...
Bu isimler "Gül" sözcüğünden türetilmiş olan bir anda aklıma gelen isimler ve benim memleketimde sürekli verilen, canlı isimler.(Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk yöresi)
...
Değerli dostlar yukarıda "Bir çırpıda" aklıma gelen kız isimleri özbe öz Türkçe olup, maalesef günümüzde Arapça sayesinde asimile olmuş isimlerdir.
...
İnsanlar nasıl ki daha iyi bir müslüman olalım derken bide baktılar ki Fetö'cü olmuşlar; aynı şekilde daha iyi bir müslüman aile olalım derken, isimleri Kuran da geçiyor diye çocuklarına Arapça isimler koydular ve Araplaştılar.
....
Yukarıda örnek verdiğim isimleri önerdiğim de düşünceli düşünceli; ağız veya burun büküyorlar. Didik didik Kuran da geçen isim arıyorlar; üstelik de yaygın olmayan, kendilerine özel olacak. Bu güzelim isimleri de "Yoz" buluyorlar akıllarınca.
...
Yahu be kardeşim insanı hem dinen bem de insani olarak nitelikli yapan taşıdığı isim değil; yarattığı intiba ve taşıdığı aidiyettir. Kuran da en çok geçen ismi dahi koysanız şerefsize de, puşta da faydası olmaz.
...
Maalesef insanların ekonomik imkanları paralelinde kültürel olgunluğa erişip, nitelikleri de artmıyor. İmkanları artan insanlarımızın hac ve umre ziyaretleri üstelik de her sene tekrarlanarak arttı ve bu vesilelerle Kutsal topraklara giden Türkler adeta Araplaşarak, milli kimliklerinden bir şeyler bırakarak geriye döndüler, dönüyorlar.
...
Burada kesinlikle maksadımız Arap düşmanlığı yapmak değil; Arap Arap gibi olsun, Türk de Türk gibi olsun; bizim istediğimiz budur.
Siz hiç oğlunun ismini Kürşat, kızının ismini Gülnaz koyan Arap gördünüz mü?

Of be, gene mi Kudüs...?
Artık usandırdınız be kardeşim..
Müsebbibi olduğunuz, terk-i beden eyleyen İMANLARIN geri dönüşü için ne yapabilirsiniz; bunun için toplantılar yapıp, sempozyumlar düzenleseniz...

Görevini yerine getirmeyenlere sürekli af; ya getirenlere...
Yeniden yapılandırma, faiz silme,erteleme, bazen de af. Daha devam eden nice nice kıyaklar....
...
Kendimi bildim bileli devletime bir gün dahi bir kuruş borçlu kalmadım.
...
Devlet büyüktür, affeder amenna; ama be kardeşim bizler gibi tüm sorumluluklarını zamanında ve gerektiği şekilde yerine getiren insanları onurlandıracak veya keriz konumundan kurtaracak bir iltiması olamaz mı?

Etnik piçler gene Atatürk ile uğraşıyorlar
Ne kadar aidiyet yoksunu etnik piç varsa aynı gazetede bir araya gelip, "1938 de zulüm bitti" başlığını atmışlar.
22.02.2017 tarihinde saat 09:05 de yapılacak duruşmada bunun hesabını verecekler.

Teşekkürler Bülent Bey.
Bülent Eczacıbaşı, şirkette "Uydurukca" adını verdiği, İngilizce kelimelerin aralarına serpiştirildiği "Plaza Dili"ni yasaklamış. Bu dili kullananlardan kelime başına 5 TL kesecekmiş. Kesilen bu 5 TL'ler Eczacıbası Gönüllülerine gidecek ve okullara sözlükler alınacakmış. Amaç her geçen gün fakirleşen Türkçemize sahip çıkmakmış .
...
"Oha falan oldum yani!..." kepazeliğine dikkat çekerek, idealist duygu ve milli hislerle meseleye ne kadar sahip çıkarak dikkat çekip, bişeyler yapabilme çabasını çok manidar buldum.
Teşekkürler Bülent Bey.

Atatürk'ü Karga Kovalayan Adam gören puşt
Hazırladığı belgeselde Atatürk'ü "Karga kovalayan çocuk" mertebesine indiren, rol için seçtiği çocuğu da Türkiye de hiç çocuk yokmuş gibi Yunanlı seçen, Çanakkale'ye gelen emperyalist askerlerini hümanist duygularla bezenmiş gönül elçileri gösteren, sosyal demokrat kamuflajlı puştun üzerinden Avrupa'ya serzenişin kanıma dokunduğu gibi, adamı Avrupalıların gözünde hiç de hak etmediği itibari kazandırıp, ilahlaştırdığının farkındamısın muhterem. Atık parasız, pulsuz kalmaz. Sayende kazandığı ün ile vereceği konferans ve söyleşilerle sırtı yere gelmeyecektir.
...
Harman yerine, öküzün sıçtığı bok misali; kürekle al at bir kenara.
Yine dün de duramadın, nutkunu bu puşt üzerinden attın.
...
Allah rızası için hele bir sus ki; doğadaki diğer seslerin güzelliğini fark edelim.
...
Para sesi, sus sesi ve kadın sesine hasret kaldık; çünkü hiç fırsat vermedin ki.

''Adam gibi erkek,  'Adam gibi kadın'' 
Erdegen buyurmuş; "Ömür boyu korkuyla yaşamaktansa, bir gün adam gibi yaşa..... kadınları tenzih ederim..." demiş.
....
Muhterem "Adam" denince insanın erkeğini anladığı için doğal olarak kadını tenzih etme ihtiyacı duyuyor.
...
Beyefendi söylediğiniz ile kasdettiginiz örtüşmüyor. "Adam gibi " sıfatı sadece erkekler için değil, kadınlar için de kullanılır. 
Dolayısyla kadınları tenzih etmenize gerek yoktur.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com