10 Haziran 2017 Cumartesi

SİYASETİÇİNİN ÖZGÜVEN MESELESİ

Düşünebiliyormusunz; Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir muhalefet lideri kitlelerle yüz yüze gelmekten kaçıyor. TV`ler de gazeteciler ile soru cevap şeklindeki programlara ancak seçimden seçime bir defa çıkabiliyor. Fakat aynı insan kendi halinde, klavye başında olunca sosyal medyayı "tweet" bombardımanına tutabiliyor. 
...
Türkiye 15 Temmuz musibetini yaşadığında Sayın Bahçeli tam kırk gün sonra yazılı metin üzerinden değerlendirme yapabilmişti. Oysa bir siyasi lider olarak kağıt üzerindeki metni okumasını değil, ulusal yayın yapan bir TV programında seçkin gazetecilerin özel bir programına çıkması beklenirdi. Peki bu ürkeklik nedir; tek izahı olabilir, o da öz güven eksikliğidir diyeceğim ama dilim varmıyor.
...
Sürekli metin üzerinden meramını anlatan insan teknik konularda başarılı olabilir ama siyasette asla mümkün değil. Bir İnsanın sırtına elini dokunup, yüzüne bakarak "Nasılsınız" gibi sevecen, sempatik davranışı sergilemeyi zul gören insanın yürekleri heyecanlandırıp, motive etmesi mümkün olabilir mi.
...
Ceketime kıl düşer, kravatım bozulur, pantolonum kırışır, elim kirlenir gibi günlük yaşamın içindeki bilumum detaylar yine günlük yaşamın önemli bir kısmını işgal edebiliyorsa; siyaset böyle insanın mizacına ters olup, belki yapacağı en iyi iş iyi bir teknokrat olmasıdır. Sayın Bahçeli bu manada ''Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi''ne geçiş sürecinde siyasi lider olarak değil ama bir teknokrat olarak iyi görev ifa etmiştir. Aslında Sayın Bahçeli MHP genel başkanı olduğundan beridir MHP'yi iktidara taşımaktan öte kurulan hükumetlerde çok iyi bit teknokrat olarak görev yapmıştır. Belki de MHP'nin de, kendisinin de misyonu bu idi ama bizler fark edemedik; ama olsun, artık fark etmiş durumdayız. Buna da şükür.
 ...
Milletle iç içe, kucak kucağa olamayanlar, sırtına elini dokunamayanlar, yüzüne bakıp tebessüm edemeyenler siyasette başarılı olmak için gerekli sinerji yaratamazlar. Parti programları çok mükemmel olsa bile yukarıda izah etmeye çalıştığım handikaplara sahip siyasi bir lider partisi için en büyük handikaptır.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com