22 Nisan 2016 Cuma

YENİ KAVGAMIZ MİLLİLİK GAYRİMİLLİLİK ÜZERİNE OLACAK

Sanki ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'' adeta varlığından nefret edenler tarafından yönetiliyor. 
...
Bugün Cuma(22.4.2016) ve yarın milli bir bayramımız 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlanacak ama milli bütçemizden en büyük payı alan Diyanet İşleri Başkanlığımızın bundan haberi yok. Haberinin olmamasından ziyade bir kastın olduğundan şüpheliyim
...
Cuma Namazını eda ettiğim caminin imamı Hutbe de Tevhit ve Vahdet bahsinden sonra, uzunca Peygamber Efendimiz(S.A) ve O'nun çocuk sevgisinden bahsederek hutbeyi bitirdi. Kendi kendime ''Bu kadar çocuk sevgisinden bahsedilip de niçin yarın kutlayacağımız 23 Nisan Çocuk Bayramı anılmaz'' diye düşündüm.

Namaz çıkışı müftülüğü aradım ‘’ Cuma hutbesinde bu kadar Hz. Pegamber ve O’nun çocuk sevgisinden bahsedildi; çok güzel; ancak niçin yarın kutlanacak olan 23 Nisan Çocuk Bayramından bahsedilmedi’’ deyince yetkili ‘’Beyefendi hutbe konusu tevhit ve vahdet üzerineneydi’’ demesi üzerine; Camii imamımızın vermiş olduğu gizli bir savaşı fark ettim.
...
Aslında hocamız kendilerine dikta edilen hutbenin konusunun Çocuk bayramımız üzerine olmayışını fark edip, yadırgamış; dikte edilen metnin dışına çıkarak, Hz. Peygamber ve çocuk sevgisi üzerinden; 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bir cumhuriyet kazanımını görmezden gelen Diyanet'in kusurunu telafi etmeye çalışırken, aynı zamanda en azından benim nezdimde Cumhuriyet'e minnettarlığını göstermiştir. Daha da ileri gidemezdi ‘’Niçin metnin dışına çıktın’’ diyerek sürgün edilebilirdi. Dokunulmazlığı olan yüreksiz milletvekillerinin bir halt edemedikleri günümüzde bir cami imamının vereceği kavga ancak bu kadar olabilirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı her ne kadar dini bir kurum olsa da kendisini gayri milli olarak göremez. Sanırım gayri milli gördükleri içindir ; özbe öz Türk olan Alevi kardeşlerimize sahip çıkmamaları. Onlar da maalesef kendilerini ifade etmek isterlerken inanç ve iman konusunda kitabileşmiş alt yapısı olmayan grup veya zihniyetlerin kucağına savrulabiliyorlar. Bütün bunların müsepibi onların da ödedikleri vergilerden pay alan Diyanet İşleri Başkanlığıdır.
...
Artık anlaşılmıştır ki bundan sonraki çatışmalar, fikri kavgalar sağ, sol ideolojiler üzerinden değil; 'Millilik ve Gayri Millilik'' üzerinden olacaktır. Bu manada Cumhurbaşkanı'nın ''Ölünce öbür tarafta bize Türk veya Laz olup olmadığımız sorulmayacak'' demesine de özellikle dikkatinizi çekmek isterim.
Mehmet Soral