15 Aralık 2016 Perşembe

MHP HEP DEVLETİ YÖNETENLERİN PARTİSİMİYDİ YOKSA

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Ali Sağır'ın MHP'den ihraçlarına yönelik açmış oldukları cezanın iptali davasını reddetti. Böylece Akşener, Özdağ ve Sağır'ın partiden ihracı kesinleşti.
...
Bana öyle geliyor ki; bu karar ile MHP'nin Türk siyasi tarihindeki misyonunu tamamlatmak ve aynı zamanda MHP muhaliflerine her kapıyı kapatıp, MHP iç siyasetinde çaresizliği göstererek ''Gidin, gerekiyorsa başka parti kurun'' denilmektedir.
...
Bu olup, bitenler; geçtiğimiz aylarda kendi fikrim olarak ileri sürdüğüm ''MHP devletin paralel MİT'i ve Sayın Devlet Bahçeli de O'nun müsteşarı'' şeklindeki düşüncemi doğruluyor.
...
Biz ülkücüler artık şunu kabul ediyoruz ki; Sayın Devlet Bahçeli Genel Başkan olduğundan beridir hiç bir zaman Türkiye de yaşanan kırılmalarda ideolojik bakış açımıza ve siyasi beklentilerimize uygun kararlar vermemiştir.
Evet, yaşanan kırılma süreçleri dışında milliyetçi söylemlerde elbet de bulunmuştur; bunun nedeni ülkücü-milliyetçi kitleleri kontrol altında tutmaya yöneliktir. Yani Sayın Devlet Bahçeli genel başkan olduğu sürece ülkücüleri değil, daima devleti temsil etmiş; dolayısıyla devleti yönetenlerin yanında olmuştur.

...
Mesela 7 Haziran sonrası Sayın Meral Akşener partiyi bırakıp, AKP'ye geçerek, geçici hükumette teklif edilen görevi kabul etmediği halde Sayın Bahçeli O'ndan nefret edebiliyor ama aynı şekilde Tuğrul Türkeş'ten nefret etmiyor hatta meclisteki beraber görüntülerinde mutluluk pozları verebiliyorlar. Niçin; çünkü Türkiye de yine 7 Haziran sonrası bir kırılma yaşanıyordu ve Sayın Bahçeli kendince ''Devletin adamı'' olarak, devletin bekası için bir karar vermek durumundaydı ve o kararını da vererek Tuğrul Türkeş'in AKP'ye geçmesine müsaade etmiştir.
...
Dolayısıyla ihraçlarla ilgili verilen kararlar hukuki olmaktan ziyade şu an için devletin ''Gereksinim duyduğu, verilmesi gereken kararlar''dır. Derin devlet var mıdır,yok mudur bilemem ama eğer varsa da güçlü bir MHP istenmemektedir. Yani kısaca demem o ki; MHP kuruluş amacında olmasa bile Sayın Devlet Bahçeli sayesinde bir ''Devlet Partisi'' olmuş, varlığını da bu minval üzerine sürdürüyor.
...
Artık Türk milliyetçileri şuna karar vermek durumundalar; ya MHP'yi devletin elinden alıp, özelleştirecekler, kuruluş amaçlarındaki kimliği ile buluşturacaklar; bunun için sabırla bekleyişlerini sürdürecekler veya MHP'nin misyonunu tamamladığını düşünerek, bir yerden başlamak adına ihraç edilenlerin (En azından şimdilik ) koordinatörlüğünde merkez sağ ve ulusalcı solu da kucaklayan yeni bir yapılanmayı düşünmek zorundadırlar. ''Ulusalcı solu da yanımıza alalım'' önerimin nedeni; sağın bu ülkeye yaşattığı ve hala devam eden ihaneti nedeniyleydir.
...
En azından kendimce şunu fark ettim ki; MHP her zaman ''Devleti Yönetenelerin Partisi'' belki de devletin partisi konumunda olmuştur.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com