30 Eylül 2018 Pazar

BİLEREK VE İSTEYEREK İKİNCİ KOZMİK ODA VAKASI

Düşünebiliyor musunuz; muhalefetin hiç bir şekilde "Varlık fonu"nunda nelerin olup bittiğinden haberi ve bilgisi olamıyorken, ABD'li Mckinsey firmasının varlık fonu da dahil olmak üzere Türk ekonomisine dair her şeyden haberi de, bilgisi de olacak
...
ABD'li McKinsey danışmanlık firması, hükumetimizin isteği ile ekonomimizin kozmik odasına davet edildi; adeta "Buyurun, lazım olan ne varsa alın" denilmiş, onlar da valizlerini hazırlayıp, geliyorlar. 
...
Halen Devlet Bahçeli ve Balgat'a sadakati(Özelikle MHP demiyorum, o bizim ezelden ebede ortak aidiyet imizdir) devam eden ülküdaşlarıma soruyorum; "Kendinizi nasıl hissediyorsunuz"
...
Dikkatinizi çekerim, tarih tekerrür ediyor; ABD'nin memuru Kemal Derviş yine böyle bir dönemde, yine Sayın Bahçeli'nin "Gözü önünde" ülkemize gelip, yapacağını yapmıştı.
...
Sorumu tekrarlıyorum; Balgat'a sadakati devam eden ülküdaşlarım; kendinizi nasıl hissediyorsunuz. "Devletin bakası için gerekli olan güven sağlanmıştır" mı; diyeceksiniz yoksa...

...
Türk ordusunun kozmik odasına girildi, hükumet seyretti, 15 Temmuzu yaşadık. Şimdi ise ekonomi bakanı Sayın damat ABD'li MC Kınsey danışmanlık firmasını bir anlamda ekonomimizin kozmik odasına girmesi için kiralamış olmuyor mu?
...
Millet 15 Temmuz'da karşı koymak için en büyük sermayesi yüreğiydi, ortaya koydu; ekonomik darbede neyi var ki; ortaya koyabilecek. 
...
Gelirimiz, giderimiz ve her anlamda ekonomik ve stratejik değer taşıyan nimetlerimizin envanterine sahip olacak olan bu firma; hükumet için hazırladığı raporlara ilaveler de yaprak ABD devletine tüm sırlarımızı aktaracak demektir.
...
Peki 15 Temmuz gerçeği yaşanmışken ve de yanlış olduğunu aşikaren bildiğimiz halde; niçin aynı su ile tekrar abdest almaya cür'et ediyoruz. Akıllara zarar bir durum. Allah Türk devletini ve Türk milletini  acizliğin zulmünden kurtarsın; bunun için hayırlara vesile olan gelişmelerle muhatap kılsın inşallah. 

...

Bu arada İki gündür bekliyorum; yandaşlar ABD'nin ekonomimizin kozmik odasına davet edilmesini nasıl karşılıyorlar diye; mübarekler dut yemiş bülbül kesildiler, tıs yok.
...
Gazı sıkışmış mahcuplar gibi; salsalar bir türlü salmasalar bir türlü; hem kokusu var hem de sesi. 
...
Allah kimseyi de bu duruma düşürmesin. Bu durumla karşılaşmamak için hiç bir kimsenin azatlık kabul etmeyen iflah olmaz kölesi olmayacaksın; aklının, fikrinin ve yüreğinin dediğini yapacaksın.


Muhalefetin eksikliği
Bütün bunlar olurken muhalefetin kusuru yok mu; elbette var. Tesirsiz tepkiler olup bitene meşruiyet kazandırılırken, aynı zamanda toplumun olumsuzluklara alışmasını sağlıyor. Oysa kabullenmemesini sağlaması gerekir; öyle değil mi?
...
Adam tabanını kendisine öyle inanmışlık ve adanmışlıkla bağlamış ki; "Geçmişte bizim savaş uçaklarımız vardı; ülkeye kötülük olsun diye onları kullanmayıp, kuma gömmüşler" söylentisini doğru bulup, inanıyorlar ve inanmışlık o kadar had safhada ki; buna bizatihi muhteremin de inandığını düşünebiliyorlar.
...
Diğer muhalefet liderinin hiç birisine karşı tabanında bu kadar inanmış ve adanmışlık yoktur. Dolayısıyla durup düşünmeleri gerekmez mi.
...
Medya gücü elbette çok önemli. Öyleyse köpeğin seni ısırıp haber olmayı beklemeyip, sen köpeği ısıracaksın ki haber olasın. Klasik yöntemlerle siyaset yapmak, siyaseten doğruyu dile getirmeye yetmez.
...
Türkiye'nin siyasi olgunluğu reşit bile olamadı. Yirmi senedir genel başkanı değişmemiş partilerin olduğu ülkelerden birisi Türkiye, diğerleri ise ya sosyalist ülkeler, ya da Baas rejimi ile yönetilen ülkeler değil mi.
...
Uzatmadan söyleyeyim mi size; eğer bugün tek adam rejimi 15 Temmuz'un faili ABD'yi ekonomimizin kozmik odasına sokuyorsa veya sokmak zorunda kalmışsa; muhalefetin sadece bunun yanlış olduğunu dile getirmesi yetmez; sine-i millete dönerek meclisten çekilmeyi bile düşünmeleri gerekir. İşin vahametinin farkında olmayanlar ne demek istediğimi anlayamayabilirler ama ülkemiz çok riskli ve sıkıntılı bir sürecin girdabında boğulmak üzere. Ekonomimizin teslim alındığı hissiyatı içindeyim. Sanki ordumuzun kozmik odasına tekrar girildiği anı yaşıyor gibiyim.
...
En azından İYİ PARTİ ve CHP; "Devletimizin bekası için birlikte hareket cephesi" ile adeta paralel hükumet şeklinde, tek adam icraatlarını yakından takip ederek, müşterek açıklamalarla kamuoyunu aydınlatmaları, yönlendirmeleri ve aynı zamanda güven vermeleri gerekir.

Mehmet Soral
soralmehmet@gmail.com