12 Mayıs 2017 Cuma

HAFIZAMIZI DİRİ TUTALIM, OLUP BİTENLERİ UNUTMAYALIM DİYE...

Belki tekrar oluyor ama biraz balık hafızalı olduğumuz için geçmişten bugüne olup bitenleri zaman zaman hatırlamamızda fayda var.
...
ABD  2001 yılında cemaat ile anlaşarak, kafa kafaya verip bir isim belirlediler. Diğer siyasi partilere suikast düzenleyip, yeni siyasi oluşumun önünü açarak AKP'ye yol verdiler. ABD-CEMAAT-AKP işbirliği ile yeni kurulmuş olan Adalet ve Kalkınma Partisi siyaseten yaratılan dikensiz gül bahçesinde iktidara geldi, cemaat yapılanması ile de muktedir oldular.

http://www.internethaber.com/ali-bulac-sahidi-ak-parti-nasil-kuruldu-bombasi-749964h.htm
...
Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat kendi ifadesi ile eş başkanı olduğunu söylediği ABD'nin BOP projesine; muhtemelen mukavemet gösterecekleri kesin görülen ordu ve sivil halk mensubu milliyetçi, ulusalcı tüm kişi ve kurumlar hedef seçilerek Ergenekon, Balyoz, Casusluk davaları ismi altında açılan kumpas davaları ile zindanlara atılarak tasfiye edildiler.
...
Uzun süre AKP-Cemaat dayanışması ile süre giden iktidar ortaklığı; "En yetkilimiz hangimiz olacağız" kavgası ile çıkar çatışmasına dönüştü ve bu çatışma Türkiyeyi 15 Temmuz sürecine getirdi. Cemaati ve AKP'yi birbirine düşürmeyi başaran ABD'nin; böylece istediği zemin oluşunca, cemaat marifetiyle 15 Temmuz da Türkiyeyi teslim almak istediler ama ordunun %98 onurlu vatansever askerleri kışlalarından dışarı çıkmayıp, millet ile işbirliği yaparak buna fırsat vermemiştir.
...
Müslüman Türk milleti, 15 Temmuz da ABD emperyalizmine, ilk baştan itibaren içimizdeki hainlerin ''Buyurun'' demelerine rağmen geçit vermemiştir. İşte Müslüman Türk bunu yapabildi ancak diğer Müslümanlar bunu başaramadıkları için emperyalistler her Müslüman coğrafyasında kan dökmeye devam ediyorlar. Dolayısıyla demem o ki; fiili durumlar yaratarak, Türk milletine dayatılmak istenenler karşısında yukarıda izah etmeye çalıştığım gelişmeleri dikkate alınarak, kendi inisiyatifimizi belirleyip, geliştirebiliriz. Şunu hiç unutmayalım ki; Zekeriya Öz gibi bir hainin zamanında vatansever insanlara yaptıkları karşısında bizler aynen bugünkü gibi "Hayır, bu insanlara böyle muamele yapılamaz" dediğimizde bugün devletimizi yönetenler malum haine kurşun geçirmez araç tahsis edip, en itibarlı kişi ilan etmişlerdi. İlk önce aklımızın peşinden gitmeyi, sonra da ihtiyaç duyarsak güvendiklerimizin peşinden gitmeyi düşünelim ama asla isimleri ilahlaştırıp, onlara sadakat yemini yaparak tanrılık atfedip "Ne yaptıysa o yapmıştır, doğrusunu yapmıştır; amenna" dercesine teslim olmayalım.
...
Bunları, ülkemizin tek adamla yeni bir sürece girerken ve de ABD'nin BOP projesi dahilinde PYD'yi ağır silahlarla donatarak, yeni bir süreç başlatması arifesinde söylüyoruz ki; millet olarak uyanık olalım "İlahlaştırdıklarımızın" yaptıklarını takip edelim ki; bir daha kandırılmayalım.

Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com