16 Temmuz 2017 Pazar

ATATÜRK'E VEFAYI DİLE GETİRMEDEN ANLATILAN 15 TEMMUZ...

Kaç gündür 15 Temmuz'un yıl dönümü münasebetiyle özellikle geçmişse dönük görüşler, fikirler ileri sürüp, değerlendirmelerde bulunuyorlar. Birileri hatalarına gerekçe adına, birileri ise uyarılarına gerekçe adına bunu yapıyorlar. Ancak çok üzülerek takip ediyorum ki; kimse T.C Devleti'nin banisi rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlayıp, onun Türk milletine bıraktığı soyut ve somut eserlerine atıf yaparak; özellikle devlet ricalinden hiç bir kimseye rastlamadık. Acaba mahcubiyetten midir desem; hiç sanmıyorum. Keşke buna dair bir emare görebilseydim, Erdoğan'ın kastı ile olmasa da; "Bu darbe girişimi Allah'ın bir lütfuydu" diyebileceğim.
...
Böyle bir ders çıkarma şöyle dursun; yüzde yüz kendisini Türk hisseden bu büyük insana; yaşanan bunca musibetlere rağmen kin ve nefretlerini boca etmek için, düştükleri foseptik çukurlarından başlarını her fırsatta çıkardıklarında; bir takım soyunu, sopunu inkar eden Türklük düşmanı sözde tarihçi, yazar bozuntusu "Etnik piçlerin" yazdıkları kitaplardaki "Bu adam camileri ahır yaptı" iftiralarının ayaklı probagandisti olmayı tercih ettiler. Mağdur olan askeri birliklerin zaman zaman cami avlularındaki konaklama zaruriyetlerini, bahsettiğim soyu, sopu belli olmayan ''Etnik piçler'' her zaman suistimal ettiler.
...
Yüzyıllar ötesini görebilen dahi insan elbette bir gün gelir, 15 Temmuz'ları yaşayabiliriz düşüncesi ile ta o zamanlar, bugünlerimiz için sigorta olsun diye rejimi "LAİKLİK" teminatı altına alarak, devletin geleceğini güvence altına almayı düşünmüş. İşte 15 Temmuz darbesi, laiklik ihlalinin bir tokat gibi yüzümüze çarpması halidir. Hiç birimiz masum değiliz aslında. Okulundan mezun olmuş bir gemşire; verilen bir emek karşılığı hak etmiş olduğu takdir belgesini sadece ve sadece başı örtülü diye verilmek istenmemesi; oradan birisinin yerinden fırlayarak adeta kızcağızın saçlarını yolarcasına baş örtüsünü çekip, almak girişimleri gibi laiklik adına yapılan ve zamanla zulme dönüşen sadisçe tavırlar ülkemizi bu noktalara getirmiştir. Ancak birileri itiraf etmeseler bile laiklik konusunda sorumlu oldukları ihmalkarlıklarından dolayı yüzlerine tükürüldüğünü hissedeceklerini düşünüyorum.
...
Elcümle, ülkemizi 15 Temmuz aşamasına getiren neden Atatürk'ün devletin tanımına koyduğu Laiklik ilkesine gösterilen sadakatsizliktir. Şimdi hemen birileri diyecektir ki; "Efendim bunlar kırk yıldır devlete sızıyorlarmış" evet, kabul ediyorum ama demek ki son 15 yıldan önceki hiç bir hükümet zamanında malum kalkışmaya cüret edebilmek için zamanın hükümetlerinden yüz bulamamışlar. Kısaca suç belli ama ortada "mahkeme" yapacak kurum yok. Her güçlü olan kendi mahkemesini kurmuş icrasını yapıyor.
 ...

Yine sözüm illaki birilerine olacak. Fetö ile olan resimleriniz ortalıkta dolaşırken, videolarınız izlenirken bile arsızca her türlü şirretliği yaparak kendinizi masum göstermeye çalışıyorken; laiklik ihmalkarlığının sebep olduğu boyutlar karşısında Atatürk'e hala hakkını teslim etmeme gayretinizi anlamak mümkün değil.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com
Not:Ekli video'yu güzel bir şarkı eşliğind izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/n2Ymn547q68