26 Temmuz 2017 Çarşamba

DEVLET BAHÇELİ VE DOĞU PERİNÇEK

55 Yaşımdayım. Türkiye'deki siyaseti mümkün olduğunca takip etmeye çalışırım.
Kırk yıllık bilgi ve birikimime dayanarak söylüyorum ki; Türkiye de iki ismi çözemedim, ne yapmak istediklerini, nereye varmak istediklerini hala anlayabilmiş değilim.
...
Birisi komünistlik yapıyor ama bir kapitalist gibi medya patronu. Parayı nereden buluyor bilemiyoruz. Diğerinin arkasında; aklını kullanıp, yönlendirmesi durumunda %30'larda oy potansiyeli var ama hiç bir zaman bunu lehine kullanıp, bir numara olmak istemiyor; konjoktür olma ihtimalini önüne getirse bile ne yapıp edip kendisi bozuyor.
...
Doğu Perinçek;
Maocu komünist olup, Kandil'de Apo'ya çiçek takdim eden, Apo ve emellerini ''Kürt halkının mücadele önderi'' olarak kamuoyuna ilk tanıtan gazeteci ama aynı zamanda sözde Ermeni soykırımı mevzusunda İsviçre mahkemelerine karşı Türkiye'nin çıkarlarını koruyan, Türk milliyetçi kesilip, bu mücadeelsinden zaferle çıkan bir isim.
...
Devlet Bahçeli;
Türk milliyetçisi olup, MHP Genel Başkanlığını rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatından sonra devir alan, ''Antalya Geleneksel Türk toplulukları ve akrabaları Kurultayı'' ve yine ''Geleneksel Erciyes Kurultayı''nı kaldıran, ''3 Mayıs Türkçülük Günü''nü; sanki bu özel günün isim babasıymış gibi milliyetçilerin bir araya gelip, ''Geyik'' yaptığı ''Milliyetçiler günü'' olarak değiştiren, rahmetli Başbuğ ''Türkiye bir mozaiktir'' diyenlere, ''Ne mozaği ulan, mermerdir, mermer'' derken; Sayın Bahçeli ''Türkiye bir çiçek bahçesidir'' diyebilmiş, Almanya da Türklüğün müşterek meselesi olan Hocalı katliamına dair resim sergisi ve paneline katılması nedeniyle Sinan Ogan'ı disipline sevk edip, partiden atan ve nihayetinde T.C Devletinin banisi Mustafa Kemal Atatürk'ün daha da geliştirtmek üzere getirip, bizlere emanet bıraktığı ''Parlamenter sistem''i tek adamın otoritesine dayalı ''Partili Cumhurbaşkanlığı'' sistemine indirgeyen isim. Sayın Bahçeli bu yaptıklarının, söylediklerinin hiç birisini ideolojik mantık çerçevesinde, makul bir şekilde Türk milliyetçilerine izah edememiştir.
...
Ne komünist komünistliğini biliyor, ne de milliyetçi milliyetçiliğini biliyor. Dolayısıyla bu işin içinden bir türlü çıkamadım. Kısaca bu her iki isim de kesinlikle konumlandıkları yerin adamları değiller vesselam.
...
Sayın Devlet Bahçeli için belki şöyle bir yorum yapabilirim. MHP Genel Başkanı olduğu dönemlerde ve hala ''Paralel MİT müsteşarı'' veya ''Derin MİT müsteşarı''dır diyebilirim. Çünkü özellikle Türkiye de yaşanan kırılma süreçlerinde verdiği her karar; döneminin cumhuriyet hükümetlerini düştükleri yerden kaldırmıştır. Belki birilerinin aklından ''Peki daha ne yapacaktı ki; fena bir şey mi?''. Evet, konumlandığı görev açısından kendince gerekeni yapmış ve bağlı olduğu hükümetlerce takdir de edilmiş olabilir ama biz Türk milliyetçileri açısından sıkıntımız ise iktidar olmamıza mani olmasıdır. Türk milliyetçilerinin misyonu cumhuriyet hükümetlerinin paralel MİT müsteşarlığını yapmak değil ki.
...
Sayın Devlet Bahçeli'nin, ''Erdoğan inisiyatifi''nin ''Cemaat'' ile yaptığı işbirliği sonucu Türk milletinin başına musallat ettiği fetö yapılanması karşısında AKP hükümetinin 15 Temmuz kalkışmasında derlenip, toparlanmasına katkıları olmuştur. Yani ''Paralel MİT müsteşarlığı'' görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Kötü mü etmiştir; elbette hayır.
...
Peki bu durumda kendisi ile ''Hayırcı Türk Milliyetçileri'' arasındaki problem nedir diyeceksiniz. Kendisi yıllardan beridir MHP kadroları ile ''Paralel MİT müsteşarlığı'' görevini yerine getiriyor. Biz Türk milliyetçileri yıllardır iktidar olma özlemi ile mücadele edip, ülkemizi yönetmeyi arzuluyoruz.
Sayın Bahçeli mevcut konumunda görevini ifa etmeye devam edebilir. Belki de bu devletin sürekli olarak Sayın Bahçeli'nin bulunduğu konumda bir ''Görevlendirmeye'' ihtiyaç duyuyor olabilir ama artık bunun Türk milliyetçileri üzerinden yapılmasını istemiyoruz.
...
Türk milliyetçileri olarak milletimize dayatılan ucube ''Partili Cumhur Başkanlığı Sistemi''ni de dikkate alarak ama ''Güçlendirilmiş Demokratik Parlementer Sisteme'' geçmek üzere milletin millici olan tüm unsurlarının da kendilerini ait hissedebilecekleri bir oluşumun arifesindeyiz. Meral Akşener Hanım  bu anlamda inisiyatifini ortaya koyarak, tüm kesimlerin teveccühünü üzerinde toplayıp, çok değerli isimlerle etrafını taşlandırarak hayırlı bir yola çıkmıştır. Allah onun şahsında yarınlar için tüm umut dolu yüreklerin yar ve yardımcısı olsun.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com