21 Mart 2017 Salı

SİNAN OĞAN ÜZERİNDEN MEKTUP GÖNDERME

Sinan Oğan,
Özgüveni son derece yüksek, kendisini iyi yetiştirmiş, aksiyoner; aynen diğer ülkücü ağabeyleri Ümit Özdağ, Yusuf Halaoğlu, Özcan Yeniçeri gibi TV'lerde yaptıkları konuşmalar ile henüz kendilerine ambargo konulmadan öncesine kadar özellikle okuma alışkanlığı olmayan toplumumuza; Türk milliyetçiliğini ve mensuplarını tanıtma fırsatı yaratmış; ülkemiz ve dünyada olup bitenler üzerine Türk milliyetçilerinin ne düşündüklerini, değerlendirmelerini öğrendiğimiz çok kıymetli vatan evladıdır. 


Madem ki Sinan Oğan üzerinden biz ''Hayırcı Türk Milliyetçileri''ne mektup yazılıyor; biz de bu vesile ile cevabımızı yazmış olalım.

Öz güveni yüksek, güçlü Türk milliyetçisi isimler yeşerdikçe, toplumun ön safhalarında yer aldıkca ne tesadüfidir ki; bilerek ve kasten onları biçip, doğrayıp ortadan kaldıran bir süreç de aynı zamanda devreye sokuluyor.

Ne zaman ki Türkiye de önemli bir kırılma yaşandı; ilk önce milli duruş sergileyen unsurlara kumpaslar kurularak, bertaraf edilmişlerdir.

En yakın zamandan başlayalım. 15 Temmuz'a gelebilmek için ilk önce ''Milliyetçi'' ve ''Ulusalcı'' ordu mensubu askerler ve sivil isimlere kumpas kurulup, hapislere atılıp, en şiddetli karşı duracak dinamik güçler pasifize edildiler. Sonra ne oldu; ABD, cemaat marifeti ile (Ben kesinlikle inanmıyorum) hükumeti kandırıp, devletin tüm organlarına ''Paralel yapılanma''yı oturttular.

Bugün de yine bir kırılma ama geçmişte yaşananların hepsini aratacak bir kırılma yaşamanın arifesindeyiz; sistem değişikliğine gidiyoruz.

Her ne kadar Türk milliyetçileri açısından sistem değişikliğine itirazımızı MHP parti içi iç siyasetine bağlamaya çalışsalar da; asıl mesele Türk milliyetçilerinin öncülüğünde milli refleksin uyanmasına mani olmak, mevcudu da etkisiz hale getirmektir. Yani demem o ki; MHP iç siyaseti bahanedir. Onun içindir ki; Türk milliyetçisi kanaat önderlerinin ''Hayır'' kampanyaları basılıyor, konuşmacılar tehdit ediliyor, mümkün olursa evlerinden çıkmamaları isteniyor. Mesela Ümit Özdağ, Meral Akşener, Sinan Oğan MHP'den ihraç edildikleri halde, yani artık MHP'li olmadıkları halde niçin hala toplantıları sabote ediliyor.

Lütfen biraz düşünelim ve uyanalım; sistem değişikliğine giden yolu Türk milliyetçilerine açtırdılar; olup biteceklerin vebalini de Türk milliyetçilerinin omuzlarına yükleyeceklerdir. Ve sonuçta; bundan sonra tarihin her döneminde Türk milliyetçilerini, kendilerini savunamaz hale getireceklerdir.


Hayır dememiz için belki de en büyük gerekçemiz, Türk milliyetçilerine yapılan psikolojik baskı ve zulmün arkasındaki gizli niyettir.


Not:Bu yazı Ülkü ocakları başkanı Olcay Kılavuz'un; Sinan Oğan'a atfen yaptığı ağır eleştiriler üzerine kaleme alınmıştır.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com