16 Eylül 2016 Cuma

BİR TARIK AKAN GELDİ GEÇTİ

Ben Türk milliyetçisi, ülkücüyüm. Tarık Akan ise solcu bir insandı. 
...
Bir müslüman olarak Aktroller gibi bu insana siyasi görüşü dolayısyla göndermeler yapıp, tatmin olamayan intikam hırsını tatmin için vesile kılmayacağım.
Niçin, çünkü iman etmiş müslüman olarak "Ölülerin" arkasından güzel şeyler konuşulup, velevki o insanın günahlarına şahit olmuş olsak dahi; güzel duygularla anmanın Allah indinde "Bu kulum ne kadar iyi niyetli bir insan ki; hiçbir zaman hemfikir olmadığı insanın arkasından bile güzel sözler söyleyebiliyor" şeklinde sürekli "Kötüyü" değil, iyiyi emreden Allah'ın takdirini kazanacağımı düşünerek hareket etmeyi her zaman için tercih etmişimdir.
....
Evet siyasal düşüncelerimiz elbette farklıydı ama nasıl düşündüyse öyle yaşadı. Böyle insanlardan her zaman için emindim; çünkü bu insanlar düşündükleri gibi yaşıyorlardı. Esas tehlikeli olan düşündükleri gibi yaşamayan ikiyüzlü sahtekarlardır. Özelikle yaşadığımız son malum darbeden sonra; "Müslüman Türk Milleti"nin kendilerinden emin olduklarını sandıkları alnı secdeden kalkmayanların işbirliğinden kaynaklanan ihaneti görmesi; bütün değer yargılarının sil baştan yeniden değerlendirilmesi gerekliliğini zorunlu kılıyor.


Bir çok solcu gibi liboş olmayı tercih etmedi. Çok yakışıklı bir jön olmasına ve çok kazanma potansiyeline rağmen o daima fikri alt yapısı olan, kendince sosyal sorumluluk taşıyan, mesaj veren filimler yaptı.
Hep şunu düşündüm; Tarık Akan gibi solcular, benim gibi ülkücüler yani fikr namusuna sahip insanlar bir araya gelip, projeler üretebilseydik, hadi bundan da vaz geçtik; diyalog kurabilseydik bu ülke ve insanları alnı secdeden kalkmadığını sandığımız insanların ihanetlerine uğramazdık.
...
Bir müslüman olarak prensibim gereği; Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyorum.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com