27 Nisan 2017 Perşembe

YENİ PARTİ KURMAK

Yeni bir parti kurmak ya da; eskiye razı olmak
Yeni bir partinin kurulmasının gerekli olmadığını düşünmek, matbaaya ihtiyaç olmadığını ileri sürüp, geciktirilmesine vesile olmak gibi bir şeydir. AKP tüm gücünü, süregelen siyasi boşluğun yeni bir siyasi yapılanma ile doldurulamamasından almaktadır. İşte bundan dolayıdır ki bu manada umut olan MHP'nin, kendi iç dinamikleri ile harekete geçen, özlem dolu, hararetli değişim talebi üzerinden esen rüzgara; devlet ve hükumet imkanları ile engel olundu. Kastettiğim engellemeler adına İşlenen günahlar, ayıplar, hileler Türk siyasi tarihinde elbette yerini alacaktır. Bugün belki bu ayıp ve günahlar yeterince irdelenip, sorgulanamıyor ancak ileriki yıllarda torunlarımıza ideal demokrasi öğretilirken bu yaşanmışlıkların tez konusu olacağı aşikar.

Rahmetli Ali Güngör'ü anlamamanın bedelini ağır ödedik; ya bundan sonra...
Rahmetli Ali Güngör'ü kendim de dahil olmak üzere zamanında anlamayıp, feryadına kulak verip, duyarlı olmayanlar bugün de benzer hatayı yaparak " MHP den hiç bir yere gidemeyiz, hiç bir oluşumda olamayız" diyerek birilerine oturdukları koltukları baki kılıp, üstelik de bedelsiz sigorta ediyorlar. 
...
Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Merkez sağ; kendisi değil ama özellikle Türk milliyetçilerinin muhalif kanadının öncülüğünde bir oluşumun umudu ile heyecanla beklemektedirler. Bu oluşuma ulusalcı solun bile katılmaya hazır olduğunu görüyoruz.
...
Aslında referandumda Hayır oylarının tetiklenmesinde milliyetçi muhalif kanadın delikanlıca duruşunun ve mücadelesinin yarattığı sinerjinin payı büyüktür. Bundan da şunu çıkarabiliriz ki; millet, milliyetçi muhalif duruştan büyük beklenti içerisinde.
...
Türk milleti belki de ilk defa arzulanan anlamda Türk milliyetçilerine fırsat vermek için konjonktürü hazır hale getirdi ama şimdi de "Biz bir yere gidemeyiz, bir yerde olamayız" algısı pompalanıyor. Şahsen ben bu algıya teslim olmayacağım.


Erdoğan'ın politik haremine girmeyi red etmenin bedeli..
Her şeyden önce Meral Akşener'i önemli kılan ve aynı zamanda başına siyasi, ahlaki belaları açan; 7 Haziran sonrası Erdoğan'ın politik haremine katılma teklifini red etmiş olmasıdır. Teklifi red ettiği an Balgat için tehlike çanları çalmaya başladı, çünkü niyetini fark ettiler ve tutuştular. O andan itibaren kendilerince tedbirlerini alma yoluna gittiler. Erdoğan sadece Meral Hanım'a teklif götürmüşken, Balgat tam tersini yaptı; teklif bile beklemeden kendileri teklif sundular ve kabul ettirdiler.
...
Meral Hanım'ı ideolojik olarak yetersiz görüp, eleştirenlere soruyorum; ahlaki duruşu olmayanların, ideolojik duruşları olabilir mi Allah aşkına. Önce ahlak, sonra ideolojik duruş gelir. Meral Hanım, maalesef ''Kurumsal'' olarak kabul edilen ahlaksız teklifi kişisel olarak red etmiştir. İşte bu ahlaki duruş onu yüceltmiş, birilerini de korkutmuştur. İdeolojik anlamda istediğin kadar ahkam kes; ahlaksızlık her türlü inandırıcılığı ve güveni ortadan kaldırır.


Ülkücü olmanın onuru yaşamak
Siyasi tarihimizde çok partiler ve liderleri gelip geçti. Ve bu partilere, liderlerine inanmışlık, adanmışlık uğruna çok bedeller ödendi.
...
Ancak son bir yıl süresince yaşananlar bakımından siyasi tarihe; önemine binaen not düşülecek olan duruşu sergileyen ''Ülkücü Hareket''in mensubu olmanın onurunu yaşadım, yaşıyorum.
...
Liderin dayatması, devletin tehdidine rağmen doğru bildiğimizi yaptık, ''Hayır'' dedik. Sadakatımızı şahsi emelleri için siyasi ranta devşirmek isteyenlere haddini bildirdik, hayır dedik. Tüm ülküdaşlarımı tebrik ediyorum.

Çocuklarımla oy kullanmaya giderken ilk defa onlara ''Sakın ha yanlış yapmayın'' deme ihtiyacı duymadım; zira ailece ''Hayır'' demek için can atıyorduk. Hayatımda bu kadar istediğim oyu kullanmanın hazzını yaşamamıştım. O kadar özen gösterdim ki; bir balığı kılçığından ayırırcasına; özen ve itina ile bereket simgesi toprak rengine, mührü bastım
...
Evet, belki kazanamadık ama nasıl olsa er veya geç ''Matbaa Türkiye'ye gelecek, biliyorum'' öyle değil mi?
...
Lütfen not düşünüz; belki de siyasi tarihimizde ilk defa bir siyasi partinin seçmeni partisnin aldığı karara uymadı. Biz ülkücüyüz, işimizi yarım bırakmayız.

Mehmet Soral
Soralmehmet@hotmail.com