14 Ekim 2015 Çarşamba

LEVEN KIRCA VE ALLAH'TAN "ROL" ÇALANLAR


Levent Kırca ile ideolojik anlamda aynı fikirde değildik ancak fikirlerine sadakatına, her durum ve şartta korkmadan savunmasına imrenmişimdir.
Şimdi "Tiran"ın ülkesinde sırtını ona dayayanlar, Levent Kırca daha toprağa verilmeden arkasından Müslümanım diyen hiç bir kimseye yakışmayan sözler ve başlıklarda onun geçmişini eleştirip, "en iyi alkolik taklidi yapan Levent Kirca öldü" şeklinde ölüm haberini verdiler.
Güya onun inancını, imanını ve yaşamını sorguluyorlar. Ancak çok sağlam imana sahip Müslümanın ölüm denen akibeti (üstelik de kanser olduğunu bildiği halde) kabul edebileceği şekilde ölümü kabullendi ve bekledi. Ben de elhamdulillah imanlıyım diyorum ama Levent Kırca kadar ölüme hazır olduğumu hissetmiyorum, Allah affetsin. O'nun din adina imanını sorgulayıp, hayatını elestirenlerin de hiç birinin O'nun kadar Kuran-i manada ölüm gerçeğine hazır olduklarını sanmıyorum. Kendisi ile yapılan söyleşide "ölümden korkuyormusun" sorusuna "bunca gencimiz, askerimiz şehit olurken benim bu kadar yaşamış olmam yeterli, bugün yarın fark etmez; ben hazırım. " demişti. Bu insana dil uzatıp, beşe beş katanlar; hanginiz hangi yüzle Kırca kadar ölüme hazırsınız? Hiç olmazsa Allah'ın istediğini yapın; hüsni zan ile hareket edin. Yandaşlık ve yalakalık yapmadı diye bu ne öfke, bu ne kindir Allah aşkına. Kenan Evren'i bile skeçkerinde eleştiren bu insanın RTE'yi eleştirememesi için her türlü engelleme yapıldı, önlemler alındı. Bu utanç da sizlere yeter. İlk önce siz kendi kapınızı süpürün, temizleyin lütfen. Hep döne döne 28 Şubattan bahsedersiniz ya; eğer sizler de o zamanki post modern  darbeye karşı (Meral Akşener hariç) rahmetli Kırca gibi, size karşı duruşu gibi bir duruş sergileyip,  fikri ve zikri namusunuza sahip çıksaydınız sözkonusu darbe amacına ulaşmazdı.Devletini ve milletini seven bir insandı. Allah rahmet eylesin.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com