9 Ağustos 2016 Salı

OZANIMIZ "SANA SÖVMENİN SEVABI VAR" DEMİŞ

Di gelde sövme; Ozan Arif üstadımız "Sana sövmenin bizim itikatımızca sevabı var" demiş. Ne de güzel söylemiş.
...
2012 yılına; yani milad olarak kabul edilen 17/25 Aralık'ın az öncesine kadar (Açıkgöz ya; kendisini af kapsamına alıyor) ayda 3.500.- TL maaş alıyormuşsun ve yine diyorsun ki; her kesim iş dünyasi, siyasi partiler, spor camiası, inanç ve meşrep grupları ile diyaloğa geçerek, tabiri caizse onları kafaya alarak cemaate kazandırmaya çalıştık.
....
Bugün müsebbibi oldugunuz alçaklığın dizaynında en sorumlularından birisi olacaksın; gün gelecek kırk yıldır bir yerlere getirdiğiniz hain ve alçakca yapılanmanın daha sonra nereye, ne şekilde evrileceğinizi bildiğinizden olsa gerek son anda "Ben tirenden zaten inmiştim" diyerek paçayı kurtaracaksın. Her şey bu kadar basit mi? Devlet senin bu numaranı yutacaksa yuh olsun derim ama sanmıyorum. Şemdin Sakık da bir çok şeyleri itiraf etti ama cezasını çekmeye devam ediyor, edecek de.
....
Yıllar önce elinizde çanta piyasaya "Akıl söğüşlemeye" çıkıp, kapı kapı dolaşırken; Milleti Allah, Kuran, namaz, niyaz ile kandırmanın revaçta olduğu yıllarda; her kapıda yal arayan itler gibi Meral Akşener'in de makamına gidip birşeyler istemiş olmalısınız ki; bugün çıktığın TV'te "Meral Akşener'in falanca ile muhabbetini bilirim" diyorsun. Senin muhabbet dediğin şey belli ki menfaat için yaltaklanma seansları. Dolaştığın kapıları değil, yediğin yaldan haber versene. Kimlerden ne menfaat sağladığınızı anlatıyorsun; hiç olmazsa şahit olduğun muhabbeten sağlanan menfaat nedir; sen ondan haber versene.
...
Anlaşılan her kapıya gitmişsiniz; birilerini kandırıp, şöğüşlemişsiniz; bir kısmını ise kandıramamışsınız.
....
Kırk yıl aşağılık olacaksın, son beş yılda pirüpak olacaksın öyle mi? Hala takiye yapmadığın ne malum; Utanmaz adam!..

Türkiye'nin içinde bulunduğu konjuktürü şark kurnazlığı ile fırsata çevirerek, geçmişte kapısında yal dilendiğiniz insanları; kalleş yapılanmaının inşasına katkı sağlayan üç beş hainden birisi olarak kendinizden daha suçlu gösterme, bundan yararlanmak isteyen leş kargalarına da alan açma, bahane üterme gayretinizi ve tekaşlınızı çok iyi anlıyoruz. Sizler için "Bunlar içki sofralarında alem de yaparlar ama kendilerini belki etmezler" denmiyor mu? Bence sende bu karekterterde birisisin ve icraatına devam ediyorsun.
....
Gerek devletin, gerekse TV'erin bu tip adamlara itibar edip, geçmişte namusu ve seferi ile hizmet etmiş insanları somut delillere dayanmadan zan altında bırakmalarına fırsat vermemelidirler.
...
Kuş beyinli ahmak; gezdiğin kapıyı değil, yediğin yalı anlat. Meral Hanım size ne menfaat sağladı. Zamanında bir siyasetçi için "Gülen" ile görüşememiş olmanın eksiklik olarak değerlendirildiği günlerde Meral Hanım'ın Bakanlık makamına gitmişsiniz; belli ki bir şey de koparamamışsınız; kandıramamışsınız yani.
Yoksa senin kuyuk acın o yıllara mı dayanıyor.
Mehmet Soral