13 Ağustos 2016 Cumartesi

İTİRAFLARINA İLTİFAT BEKLEYEN YÜZSÜZLER

Değerli dostlar,
Sizlere bir önerim olacak; itirafcı adı altında adeta dönüşümlü olarak her birisi her akşam bir başka TV'ye çıkan insan müsvettesi mahlukları TV'ler de gördüğünüz an lütfen izlemeyin, kanalı değiştiriniz. Hatta mümkünse sözkonusu TV kanalını arayarak protestomuzu iletelim.
....
Eğer bu adamları illaki izlememiz isteniyorsa mahkemelerde yargılanırken izlemek isteriz. Bu aşağılık, yeni türeyen itirafcı güruh adeta milli kahraman pozlarına bürünerek geçmişlerini detaylı bir şekilde anlatarak sanki millete üstün hizmet sunuyorlar. 

Bu alçakların Gazi Meclis'i bombalayan, halkın üzerine kurşun yağdıran ve insanımızın üzerinden tanklar yürüten; ezen, parçalayan zihniyetin bu hallere gelmesinde emelleri ve emekleri yokmuş gibi konuşmaları şahsen benim kanıma dokunuyor. İtiraflarını bir lütufmuş gibi sunmaları ve nerdeyse bizlerden alkış beklemek gibi yüzsüzlüklerini daha ne kadar izlemeye devam edeceğiz.
...
Bu insanlara artık ekranlar kapatılsın, mahkemeler açılsın. İtiraflarının kabahatlerinin kefaretine sayılmasını kabul edemeyiz. Hele bir de demiyorlar mı; "Sanıyordum, tahmin ediyordum, ben almadım ama alındığını biliyordum, yoktum ama olanları biliyordum, falancanın filanca ile görüştüğünü tahmin ediyordum ama görmedim" gibi insanları zan altında bırakan kasti isnatlarda bulunarak hem kamuoyunu yanıltıyorlar hem de kendilerini mümkün olduğunca masum göstermeye çalışıyorlar; bu arada zan altında bıraktıkları insanlar da işin cabası. Alçak adam "Falancanın acısı vardı; acısını fırsat bilip onu kafaya aldık, bağış yapmasını sağladık"derken aynı zamanda utanmadan ihbardada bulunarak sanki "Devlete üstün hizmet" de bulunuyordu.
...
Elbette konuşşunlar, itiraflarını dile getirsinler ama bunu tutuklu halde ve mahkeme huzurunda yapsınlar. Kesinlikle masum değiller; yedikleri haltın bedelini başta şehitlerimiz olmak üzere millet olarak ödedik. Müsebbibi oldukları yıkımın enkazını kaldırmak için belki de uzun yıllarımızı heba edeceğiz. Onların malum yapılanmadan kopmaları; devletin ve milletin bekasını düşündükleri için mi; kesinlikle hayır. Bunu fark edebilmeleri için kırk yıl mı geçmesi gerekiyordu; elbette hayır.
...
Evet itirafcı denen hainleri artık TV'lerde izlemeye son veriyoruz; onları mahkemelerin huzuruna havale ediyoruz.
İtiraflarına iltifat bekleyen yüzsüzler...
Mehmet Soral

soralmehmet@gotmail.com