2 Ekim 2016 Pazar

LOZAN ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ DAHA

Lozan hezimettir diyenler bir tık ötesinde ne diyecekler biliyormusunuz;
"Her etnik kimliğin aidiyet hissettiği Osmanlı İmparatorluğu yerine yeni kurulan devlet sadece Türklere aitmiş gibi adının Türkiye olması yanlış olmuştur. Bu devletin adı; her kimliği kapsayacak şekilde değiştirilmelidir. "
diyeceklerdir. 

...
İşte Lozan'a hezimet denilmesinin arkasındaki asıl niyet de budur. Musul, Kerkük adalar bahane. Daha dün bir tek kurşun atmadan Suriye'de ki Süleyman Şah Türbesi taşıyıp, on dönümlük toprağımızı terk edenler hangi yüzle Lozan'ı sorgulayabilirler ki.
...
Lozan üzerinden yaratılan "Muhabbetin" gerçek amacı; alıştıra alıştıra yeni bir devlete ve yeni bir sisteme geçmektir.

...
Bugün "Devleti yönetme" konumunda olanlar özellikle Lozan ile nihayetlenen bir mücadele sonrası; Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının tıpkı "Paralel yapı" gibi Osmanlı'ya sızarak devleti ele geçirdiklerini; yeni bir devlet ve yeni bir sistem kurduklarını; işte zamanında Osmanlı'ya karşı yapılmış sözde bu "Darbe" nedeniyle kendilerince gerekeni yaptıklarını ve aslına rücu etmek için mücadele ettiklerini düşünüyorlar.
15 Temmuz'u isterseniz çok yakından değil, biraz daha geriye çekilerek, daha geniş perspektifden okumaya, anlamaya çalışalım lütfen.
...
Önce Ergenekon, Balyoz ve askerî casusluk kumpasları ve sonra fetö darbesi ile doğrudan etkilenen kurum hangisi oldu; ordu. Ve bütün bu olup bitenlere karşı mukavemet gösterebilecek siyasi duruş kimlerden beklenirdi; "Türk milliyetçiliği"nden. Peki bunun için ne yaptılar; devletin tüm imkanlarını kullanarak ne yapıp, edip MHP'ye kongre yaptırtmadılar ve koskoca kitleyi adeta mensup oldukları partiden (Kurumsallığından değil) nefret eder hale getirdiler. Sebep; devlete sadık muhalif bir direncin oluşmasına mani olmak.
...
Sözde izlediğimiz kavganın tarafları kim olursa olsun hedef "Türk Ordusu" ve "Türk milliyetçiliği" olmuştur. 
...Bütün bu olup bitenler uzun vadeli yapılan plan ve projenin uygulama aşamalarıdır.
Darbeye kalkışanlar ile Lozan'a hezimettir diyenlerin özellikle de Cumhuriyet tarihi boyunca hangi tasdan su içtiklerine bir daha bakalım derim.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com