5 Kasım 2016 Cumartesi

KILIÇTAROĞLU KENDİNE GEL


İşte CHP'nin handikapı bu; geleneksel sol ideolojinin hümanist düşüncesinin sınırının CHP de nereye kadar olduğunun belirlenememiş olmasıdır.
...
Zamanında Erdal İnönü'nün SHP'si etnik bölücü Kürt hareketini meclise taşıyarak meşrulaştırıp, bugün olup bitenlerin müsebbibi olmuşlardır. CHP geleneğinin geçmişte etnik ayrımcılın meşrulaşmasına verdiği bu destek ile AKP'nin iktidara geldiğinden beridir; bırakalım HDP'yi, PKK ile doğrudan muhatap olması ve nihayetinde açılım süreci ile hendeklerin kazılmasına, mühimmatların malum bölgemizin her köşe bucağına yığılmasına göz yumulması gibi tarihi vahim hatalar güzelim ülkemizi bu hale getirdi.
...
Maalesef bugün AKP muktedir olma gücünü koruma ve kollama adına; CHP de sol jargonun hümanist felsefesine takılarak bu devleti kuran ve kendi uhdesinde anlam kazanıp, icraya dökülen kurucu felsefeye ters mantalite ile HDP'lilerin tutuklanmalarına yaklaşımlarında olduğu gibi Güneydoğu da olup bitenleri ABD tezgahı olarak (Fetö de olduğu gibi) görmeyip, sürekli  ''Kürt sorunu'' olarak görmek gibi tarihi hataların bedelini ödüyoruz.
...
Sayın Kılıçtaroğlu şimdi de hiç bir zaman Mehmetciğe, hatta kundakdaki bebeğe dahi kurşun sıkanlara otuz senedir terörist diyemeyen ve mecliste olup da tüyü bitmemiş yetimin hakkı üzerinden maaş alanların tutuklanmaları karşısında "Seçimle gelen, seçimle gider" diyor.
...
Sayın Kılıçtaroğlu, onlar seçimle gelmediler ki; terörün omuzlarında meclise taşındılar.

... 
Sormak isterim ki; MHP'nin Şırnak Hakkari, Silopi veya Mardin de seçim bürosu açma veya sade bir vatandaşın arabasında bu ülkenin bayrağı olduğu halde saydığım kentlerde dolaşma şansı olmuşmudur? Ama HDP bu ülkenin her yerinde istedikleri gibi teşkitlanabilmişlerdir. Ama şunu söylemekle sonuna kadar haklısın; hendekler kazılılırken, tüneller açılırken iş makinalarını verenlerin yanında, bunları gördüğü halde görmemezlilten gelen açılımı yürütmekten sorumlu Beşir Atalay, Afkan Ala, Davutoğlu ve tabi ki esas talimatı veren reis; bunlar nerelerde diye haykırarak demokrasiye asıl böyle sahip çıkarak millet adına hesap sormayı deneyip, savcıları göreve çağrsana.
...
HDP'nin "Seçimle gelmesi" hadisesi; malum terör örgütünün inisiyatifinde yaratılan fiili dayatmalarla gerçekleşen bir neticedir. Seçim ve demokrasi ile hiç bir alakası yoktur. CHP'nin sol jargonun hatırı için hümanist duygularla HDP'ye sahip çıkmak; belki bazı siyasal görüşlere yakışabilir ama devletin kuruluş felsefesine imza koymuş CHP'ye hiç yakışmaz.
...
Töre pirim veren ve arasına mesafe koymayanlar her ne gerekçe ile olursa olsun; demokrasinin niğmetlerinden yararlanamaz, koruyucu şemsiyesi altına da giremezler; bedeli de neyse öderler.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com