30 Ekim 2016 Pazar

HAS ADAM YUSUF HALACOĞLU


Mehmet Soral-Yusuf Halacoğlu
Bu akşam(29.10.2016) "Ahde Vefa 78'liler Derneği"in de MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halacoğlu Hocamızı dinledik.
...
Hocamız insanın birey olarak ilk önce kendisini tanımanısı gerektiğini; bunun başarabilinmesi için de insanın en büyük dayanağının Kuran-ı anlaması ve rehber edinmesi gerektiğini bilhassa vurgulayarak; başkalarının aklına, fikrine kudsiyet atfederek; peşlerinden gidilmesinin Islami anlamda da doğru olmadığı üzerine adeta bir ilahiyatcı gibi bilgiler verdi. Kuran'ın anlaşılması konusunda din adamlarının çabalarının olmadığını, bu konuları ilahiyatcı hocalara da söylediğini ifade etti. Özellikle Kuran-ı Kerim'in mealinin okullarımızda okutulması gerektiği hususunu dile getirdiğini ama AKP tarafından bilhassa kabul edilmediğini hayretler içinde dinledik.
...
Bir tarihci olarak olarak Geleneksel Türk Devlet yapısı ve yönetimi üzerine geniş izahatlardan sonra günümüzde hükümet etme ve yönetme zaafiyetleri üzerine görüşlerini aktarıp, kendince gördüğü eksiklikler ve giderilmesi üzerine projelerini anlatarak ne kadar Türkiye ve Türk milleti üzerine kafa yorduğuna dinleyerek şahit olduk.
...
Özellikle 15 yıl süren Türk Tarih Kurumu başkanlığı döneminde Atatürk " ün vasiyeti gereği açtığı dava ile İş Bankası gelirinden aktarılması gereken parayı alabildiklerini ve böylece bir çok çalışma için imkan elde edildiğini ifade etti. Bu imkanlar ileTürklerin Ermenilere değil, Ermenilerin bizzat Türklere karşı yaptıkları katliamları; yaptıkları kazı çalışmaları ile toplu mezarları bulup, belgelediklerini ve arşivlediklerini geniş açıklamalarla izah ettiler. 
...
Özellikle malum Ermeni meselesi üzerine Ermeni Diasporası'nın tezlerini cürütmek ve Türk tarihini iftiralara karşı aklamak için özel gayretleri ile özellikle Rus ve Amerikan arşivlerini tarayarak binlerce sayfa belgenin tasdikli süreçlerini alarak Devletin arşivlerine kazandırdığını ifade etti. Hakikaten Allah razı olsun; Yusuf Hoca sayesinde artık özgüven dolu bir şekilde T.C Devleti onlarak her zaman ve her yerde Ermeni meselesinde devlet olarak kendi tezlerimizi belgelere dayandırarak hodri meydan diyebiliyorsunuz.

Bu arada tarihi belgelerin tasnifi ve arşivleme ve yedekeleme sistemi üzerine Japonya'ya giderek bilhassa araştırma yapıp, kendilerine has bir ''Analitik sistem'' geliştirip, uygulamaya koyduklarını ve artık bir çokları tarafınadn bu sistemin kullanılır olduğunu ifade ettiler.
...
Özellikle MHP iç siyasetine girmek istemedi. Bilim adamı ahlakına sadık kalmak suretiyle doğru bildiğini her zaman ve her yerde  ifade etmeyi ilke edildiğini belirterek; gerek mecliste, gerekse parti içi siyasette de buna özen gösterdiğini ifade etti. 
...
Hem ülkücü, hem bilim adamı; hem de çalışkan bir insan olunca; elbette insanın hası da o oluyor.
...
Sayın Erhan Öztunç abimin şahsında Ahde Vefa 78'liler Derneği yetkililerine ve Sayın Hocamıza oğlum ve kedim adına teşekkür ediyorum.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com