4 Şubat 2017 Cumartesi

GÜNDEME DAİR ORADAN BURADAN ŞURADAN...


Bahane Kabızlığı çekenler
Bahane kabızlığı çekip, biz Türk milliyetçsi #Hayırcılar 'ın duruşunu sulandırmak isteyip, HDP'in izdüşümü yakıştırmasını yapanlar; Ahmet Türk için af dileyen ve bunu da başaran Devlet Bahçeli için ne diyeceksiniz peki.

İslamist Terör

Dört halifeden üçü katledilerek öldürülmüş. Merkel "İslami terör" demedi ki. "İslamist" kelimesi yanlış ise o üç halifeyi katleden zihniyeti nasıl tarif edeceğiz peki. Hristiyan Vikingler mi yapmış diyeceğiz.

Kantarı Kaçmış Dürüstlük

Dürüstlüğün kantarını kaçırdık herhalde. Oğlumun iş başvuru için tanıtım bilgisini emekli olduğum bankaya verdim ve kendisine sınava çağırabileceklerini söyledim. Oğlum "Baba torpil yok değil mi, kimsenin hakkını yemek istemem" deyince; sanki "Baba ben dünyaya nasıl geldim" sorusu gibi geldi bana. Bir an için ne desem derken; "Oğlum banka için, alacağı elamanı ile ilgili istihbarat edinmesi de bir maliyet ve risk işi, eğer girersen hazır benim üzerimden istihbaratı sağlam elaman olacaksın, sadece başvurunu elden teslim etmiş olduk, başka telebimiz yoktur. " Velhasıl kelam dürüstlüğümüzü başımıza bela etmişiz de haberimiz yoktur. Bu arada oğluma iş aramaya da devam ediyoruz. 

Sünnet Düğününün Türkiye Ekonomisine katkıları
Sünnet düğünlerinden medet ummak, Türkiye'nin ekonomik büyüklüğünden bihaber olmaktır. Yurt dışındaki soydaşlarımıza ithafen ''Düğünlerinizi Türkiye de yapın'' temennileri milli hislerimizi okşasa da; kendini ele vermek, "Biz ciddi manada sıkıntıdayız" demek gibi bir şey. Aklı başında bir yatırımcı dövizin pirim yapacağını düşünür satmaz, toplar. Dışarıdaki puşt da "Sünnet düğünlerinden medet uman ekonomi" nin varlığını bilerek senaryosunu da ona göre güncelleyecektir. 

Adamın Ar Damarı Çatlayınca...

Adamın ar damarı çatlamış. AKP milletvekili diyor ki; "Fetö'nün sızamadığı tek parti AKP"dir. Fikirlerinin, özgür iradesinin kulu değil, kula kul olan böyle insanların itelemesi, kakalaması ile gidilen sistem değişikliğinden çıksa çıksa genleri ile oynanmış, pırasaya benzeyen fasulyeler çıkar. Çıkmaz demeyin canım; AKTROLLER bunu yaparlar ve sonra da nedenini zamanın birinde ezanın Türkçe okutulmasına bağlarlar(!) 

''Güneş Görmemiş Hakikatler'' nelerdir?

Evet, facebook bugün geçmişte yazdığım bir paylaşımımı hatırlattı ve tekrar soruyorum; Arınç'ın iddiası "Güneş görmemiş hakikatler" neymiş, sözkonusu hakikatleri ne zaman öğreneceğiz. "Meclis Darbeyi Araştırma Komisyonu" Başkanı Sayın Petek, kendisini çağırıp, "Sen ne demek istedin" diye sormanız için Arınç'ın daha ne demesini beklerdiniz. Sayın Bahçeli bütün argümanlarını üzerine bina ettiğin "Paralelci Meral Akşener" iftiranızın araştırma komisyonunda dahi gündeme alınmayışını ülkücü vicdanlara nasıl izah edeceksin. Elbette bütün olup, bitenler iftiraydı ama gerçek olan bugünlere gelmek için o günlerde yazılmış senaryonun uygulanışıydı. Ve üstelik de bu senaryoyu; şehitler verilerek başarısız kılınan, def edilen bir kalkışmanın konjonktürünü fırsat bilip, yazdınız. Sonra iş  döndü, dolaştı nereye geldi; o Hanımefendi'nin tenezzül etmediği, tekliflerini dahi hakaret kabul ettiği yere gövdenizle girdiniz. Sorgulamalarımız devam edecek, bitmeyecek.

Bırakın Tıraşı

Bırakın tıraşı. Neymiş efendim; evlilik programları şöyleymiş, böyleymiş. Erdoğan bu programların kalkmasını istedi de kaldırılmadı mı? Geçin siz bunları. "Alo Fatih" hatları devreye girerek "MHP'nin #Hayırcı Parti içi muhalif " isimlerden Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Özcan Yeniçeri, Meral Akşener, Koray Aydın, Yusuf Halacoğlu ve diğer isimlerden birtanesinin dahi halk tv hariç ulusal yayın yapan hiç bir TV kanalında çıkarılmamaları manidar değil mi? Sizce bu TV kanalları bir araya gelip, bu isimleri kanallarımızda çıkarmayalım demiş olmaları mümkün mü? İşin garibi, sol cenahtan Hayırcı isimler sözkonusu TV'lere çıkarılıyorlar. Çünkü sol'un hayırcıları gerek meclisteki oylamada gerekse referandumda risk teşkil etmiyorlar ancak milliyetçi muhaliflere TV 'lerde kamuoyuna hitap etmelerine fırsat vermek; Erdoğan-AKP-Balgat için risk teşkil ediyor, azda olsa evet diyen milliyetçileri ikna etmelerinden korkuyorlar. Bu olup, biten süreçlerin belirleyicisi olan muhterem Alo Fatih hattını devreye sokarak "Tez vakitte evlülük programları kaldurula" demiş olsaydı şimdiye kadar çooooktannn kaldırılmış olmazmıydı. Peki niçin şimdi gündeme geldi; çünkü muhafazakar kesimin gönlüne hitap ederek, sanki bu ülkeyi şimdiye kadar başkaları yönetiyordu da bunlar iktidara yeni gelmişler; töremize, yöremize ters olan izdivaç programlarını fark ettiler ve cami hutbelerinde imamlar vasıtası ile gündeme getirerek, yayından kaldırılmaları gerektiğini topluma lanse ederek evet tercihlerini sandığa yönlendirmek istiyorlar. Ve yine işin garibi bunun itirafını da bu işten en büyük rantı elde eden programcıya yaptırıyorlar
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com