15 Temmuz 2017 Cumartesi

15 TEMMUZ ANISINA

15 Temmuz'un sembol ismi şehidimiz Halis Demir
Belki %51 ile iktidar olabilirsin ama hiç bir zaman muktedir olup, yönetemez; sadece yönettiğini sanırsın.
...
Bir milletin diğer yarısını sabah akşam aşağılayıp, horlayarak; itip, kakalayarak; muhalif gördüğün her kim olursa; fırsatını bulduğunda suratına şiddetli bir tokat atabilmenin hazzını yaşamak için adeta fırsat kollayan psikolojik haldeki bakışlarını üzerimizde hissettiğimiz sürece çağırdığın meydanlara gelmemiz mümkün olamaz.
...
Şiddet gören çocuklar gibiyiz; çağırdığın eve gelmeyiz artık.
...
15 Yıldır milli bayramların yıl dönümlerinde AKP hükümetlerinin bu özel günlere ilgi ve alakalarının "Yan yattı, çamura battı" bahaneleri ile savuşturduğunu unutmayan Türk milletinin bugünlerde ortaya bir tavır koyduğunu hissediyorum. Maalesef ortak tasa ve kıvançta ayrışmanın ciddi boyutlarda olduğunu gözlemliyorum. Bu halin öyle bir "Darbe" tesiri olur ki; kanser hücresi gibi her geçen gün bünyenin geneline hakim olur; Allah korusun gün gelir ne devlet kalır ortalıkta, ne de onu koruyacak ortak refleksi gösterecek millet.
Dolayısyla; bir kesimin değil, milletin lideri olmayı misyon edinmen geleceğimiz için tek çaredir. Sağladığın imkanlarla yanında tuttuğun acizler sana bu hayırlı öğüdü hiç bir zaman vermezler, bilesin.
Mehmet Soral

soralmehmet@hotmail.com