8 Ocak 2013 Salı

TARİHE NOT DÜŞÜYORUM

Bu gariplikleri daha ne kadar yaşayacağız. Yıllar sonra sohbetlerimizde bugünleri anarken yani bugün olup biten, saçma sapan olağanüstü olayları anıp, tartışırken kahkahalarla gülüp eğleneceğiz. İçlerinde genel kurmay başkanı da olmak üzere 207'si tutuklu toplam 404 muvazzaf asker tutuklu. 207'si tutuklu personelden 58'nin general/amiral, 140'nın subay, 7'sinin astsubay, 1'nin uzman erbaş 1'nin de sivilmemur. .

Otayandan yanlış hatırlamıyorsam 28 Şubat sürecinden önce olsa gerek. Genel Kurmay başkanlığının yayınladığı ''siyaset belgesi''nde birinci tehlike irtica, ikinci tehlike Türk milliyetçiliği olarak gösteriliyordu. Ne acı bir durumdu. Koskoca ordu kendi varlık nedeninin Türk milliyetçiliği olduğunu, kendisini kuran iradenin Türk milliyetçiliği iradesi olduğunu, korumak ve kollamak zorunda oldukları devleti de Türk milliyetçiliği inancının kurduğunu ne öğrenmişlerdi ne de öğretmişlerdi. Belki şimdi daha iyi anlamış olacaklar; esas tehlikenin ne olduğunu. Ama elbette ki oh olsun diyecek halimiz yoktur. Bu ordunun adı ''Türk ordusu''. Bir Türk milliyetçisi olarak her şeye rağmen ''Türk Ordusu''nun bu derece yıpratılmasına gönlüm razı değil, kabullenemiyorum.

Düşünebiliyor musunuz bu devlete genelkurmay başkanı olarak hizmet vermiş bir kişi sabahın köründe saat 6 da evinden alınıyor, başka bir ile götürülüyor, sorgulamak için. Öte yandan PKK ya karşı ve liderine karşı askerleri ile mücadele veren bu paşa bu muameleye layık görülürken maalesef hükümet her türlü rica ve minnetle Apo denen paşa(!) nın ayağına gidiyor. Bütün bu olanları gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkayanlar, vicdansızlar; sayınız ne olursa olsun, bu devleti kuranlardan Rahmeti Rahmana kavuşanlar, şehitlerimiz, yaşayan gazilerimiz ve diğer devleti için mağdur olmuş insanlar sizleri affedecekler mi? Ey iman edenler, imanızdan şüpheniz yoksa bu olup bitenlere göz yummak, duyarsız kalmak imandan mıdır?

NOT:
Sevgili dostlar, Benim Türk milliyetçiliğim; mensubu olmakla şeref duyduğum ırkımın insanlığa sağladığı insanlık adına değerlerden kaynaklanan övünç kaynağı kültürümüz ve beslendiği kaynaklardır. Bu konuda iddiası olan milletlere hodri meydan. Dolayısıyla bizler milliyetçiliğimizi ifade ederken ''kafaları birer tas'' olanlar bizlere kafatasçı diyorlar. 1944 den beri kabullenmediğimiz bu nitelendirmeyi ısrarla yakıştırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Milliyetçiler aynı zamanda birer ''alperen''dirler. Bu da nedir diyenler buyursunlar okusunlar. Sevgi ve muhabbetle... Mehmet Sora 8.01.2013