20 Ocak 2017 Cuma

HEP AYNI İRADE TEK ADAM/LAR

-Cemaate ne istediyese veren aynı irade; tek adam
-Ergenekon ve Balyoz davalarında bu ülkenin en kıymetli, vatansever ordu mensupları ve aydınlarına kumpas kurulurken, ordunun mahremiyetine müdehale edilirken; bunu yapanların gönüllü savcısı olan aynı iradere; tek adam
-Oslo görüşmelerinin arkasında aynı irade; tek adam
-Habur'un arkasında aynı irade; tek adam
-Açılım sürecinin arkasında aynı irade; tek adam
-Esat'a posta koyan aynı irade; tek adam
-Barış süreci, veya hendek kazıma sürecinde aynı irade; tek adam
-%49.5 oy alan başbakanı bir gecede görevden alan aynı irade; tek adam.
-Diğer siyasi partileri dizayn etmek için o partilerin iç meselelerine devletin yürütme gücünü kullanarak müdehale edip, yargıyı etkileyen aynı iarde; tek adam.
Ve bütün bu yaşanan süreç boyunca binlerce sivil, asker olmak üzere şehitler verirken ülke yönetiminde irade sahibi aynı insan; tek adam
.....
.....
-Çift yönlü güvenli yollar yapıldı, trafik kazaları azaldı, arkasında aynı irade; tek adam.
-Yaşlı ve bakıma muhtaç insanların kendi evlerinde bakımlarını
sahiplenmenin arkasında aynı irade; tek adam
-Sigortasız olunsa bile Sosyal Güvenlik Kurumu'na katkı payı ödenerek, mağduriyeti gideren aynı irade; tek adam
-Cenaze işlemleri çok mükemmel, şehirler arası cenaze naklinde otobüs ve araç tahsisi ve arkasınad aynı irade; tek adam
-Metro, köprü, havaalanı ve tünel gibi önemli büyük imar planlamalarının arkasında aynı irade; tek adam.
-Kentsel dönüşümlerle depreme dayanıklı güvenli binaların yapılmasının arkasında aynı irade; tek adam
....
Evet işte fotoğraf bu olup; olup, bitmiş olanları dikkate alarak sürecin gerçek kahramanı üzerinden geleceğimizin ne oalabileceği veya nasıl dizayn edilebileceğine dair hükmümüzü verebiliriz.
...
Bir baş soğan ve kuru ekmeğe razı olmaya hazırım. Hayatta en güzel şey karnımızı tok ve kendimizi güvende hissetmemizdir. Ürkek atın üzerinde binili, her an tepetaklak düşeceğim korkusu yaşamaktansa; varmak istediğim yere zamanı uzatıp, yürüyerek ulaşmayı tercih ederim. Macera düşkünü, narsist birsinin yazdığı senaryoların doğrudan ve bana danışılmadan biçilen rollerin kahramanı olmak istemiyorum, reddediyorum.Her Allah'ın günü her şeyi vesile kılarak algı ve mesaj tokatlamasına maruz kalmak istemiyorum. Boğazımın dokuz boğumdan oluştuğunun hesabını sürekli aklımda tutmaktan bıktım, usandım. Tek adamın yanlışını tescil için 600 insandan 400 tanesinin müşterek kararı gerekirken, ''Bu 600 insandan bir halt olmaz, boşaltın burayı'' kararını vermek için tek bir adamın kararı yeterli ise; bu hal düşünen varlık olan insan ve onun onurura yakışmaz.
...
Ben geleceğimi tek adama değil, parlementer sistemin ortak aklına emanet etmek istiyorum ve elbette HAYIR diyeceğim. Lider onu demiş, bunu demiş; hangi lidermiş o; nerdeymiş muhterem. Referans olarak ortaya koyabileceği bir dirhem başarısı varmıymış; hele bir sorunnuz bakalım.
Ekmeğim, soğanım ve ağrımaz başım.
Zıkkım olsun baklavan, bana soğanımı getir.
Mehmet Soral
soralmehmet@hotmail.com